Sari la conținut

digital alarm clock 24h LM8560

dementhor

Postări Recomandate

As dori sa fac acest ceas electronic. Caut de ceva vreme o varianta cu 24h si nu gasesc decat scheme pentru 12h am/pm.

Am sa postez linkul aici. Citind regulamentul, cred ca se incadreaza in punctarile acestuia, in caz contrar imi cer scuze si rog a se sterge linkul respectiv.

http://www.elecfree.com/electronic/lm8560-...-hr-with-alarm/

La o prima analiza a schemei montajul este destul de simplu, contine in principal doua integrate ce se gasesc in comert. Dupa o cautare mai amanuntita sursa de tensiune ideala se pare ca ar fi de 9V.

Problema semnificativa apare la afisaj. Este vorba de un display LCD destul de greu de achizitionat. Vizualizand specificatiile integratului LM8560 cred ca pot adapta cu destula usurinta afisajul LCD catre unul LED. Schema adaptata, dupa realizare, cu permisiunea dumneavoastra putand fi postata aici.

Insa, tot la display-ul LCD apar doua componente necunoscute mie si anume : k1 si k2 carora nu le inteleg exact scopul si nu stiu cum as putea sa le adaptez in varianta LED.

Daca cineva este mai bine pus la punct in acest domeniu, il rog respectuos sa ma ajute in rezolvarea problemei.

Deasemenea, daca cineva a realizat aceasta schema, sau are la indemana o alta varianta mai accesibila din punct de vedere realizabil si tehnic i-as multumi corespunzator pentru interventie.

Vizualizand cateva scheme electronice pentru ceas, tind sa cred si este doar o parere, ca este cel mai simplu montaj de ceas digital pe care l-am intalnit.

Consider ca, in cazul reusitei este o schema de ceas buna si eficienta pentru incepatori si nu numai.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

nu stiu cum as putea sa le adaptez in varianta LED.

Acest circuit este proiectat pentru afisaj cu led.Un punct slab, "numara " frecventa retelei,care nu este fix 50Hz,dar pentru un desteptator este suficient,poate fi ajustat zilnic.

k1 si k2 =catod 1 si catod 2,fiecare corespunde catodului comun a unuia dintre cele doua afisaje duble,astfel fiecare functioneaza pe o semialternata(o mica multiplexare).Asa arata un afisor dublu cu catod comun.

LM8560B.pdf

post-9-1257720339_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Acest circuit este proiectat pentru afisaj cu led.

Imi cer scuze pentru confuzie si multumesc de lamurire. Nu sunt singurul, acea denumire incurca foarte multa lume. Am cautat inainte pe internet si toata lumea era confuza in privinta achizitionarii display-ului.

Un punct slab, "numara " frecventa retelei,care nu este fix 50Hz.

Corect. Am uitat sa mentionez.

Link spre comentariu

cum spuneam... si aveam dreptate partial. circuitul e proiectat intradevar pentru display LED, dar aparent unul special :

am aflat ca : "8560-ul da cate 2 segmente odata, gen a+f, c+d, b+g, deci se pare ca parte din segmente ale aceleiasi cifre sunt pe un catod, parte pe celalalt catod: a,c,b pe un catod, f,d,g pe al 2-lea, pe cand afisajul tau are toate segmentele cifrei conectate la un acelasi catod."

am realizat montajul, si alimentand circuitul nu obtin nimic afisat. (folosind afisoare duble catod comun, ca cele propuse mai sus).

idei?

Editat de dementhor
Link spre comentariu

stiu. era citat din alta sursa si i se raspundea altui domn.

are cineva o idee cum ar putea si modificat/adaptat? trebuie rezolvata problema cu catodul intr-un fel.

Editat de dementhor
Link spre comentariu

pe mine ma depaseste situatia,

Si pe mine,nu poate fi multiplexat pe anozi,doarece are unii anozi comuni pe acelasi digit.Poate gasiti undeva un astfel de afisaj.

post-9-1258026501_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nasoala schema ti-ai ales, afisaju' ala ii criminal, sa iti explic de ce: la un moment dat am sesfacut un ceas cu radio defect dar cu afisajul functional. Buuuun, eu fericit ca am un afisaj pe care pot sa-l folosesc la proiecte viitoare. Ma apuc bineanteles sa identific pinii, dupa 10 minute arunc afisaju' la gunoi. Afisaju' ala nu are logica, dupa ce identific catozii comuni se aprind mai multe segmente de la acelasi semnal anodic, si nu inteleg de ce. Pt. un ceas/cronometru cu microcontroller facut cu acest afisaj trebuia sa scriu un program de multiplexat de-mi statea mintea in loc, asa ca am luat un afisaj clasic.

Sfatul meu este urmatorul: daca vrei neaparat sa-ti faci ceasul acesta recupereaza un afisaj de la un ceas cu radio.

Link spre comentariu

alimentand circuitul nu obtin nimic afisat.

Daca nu obtineti nimic pe afisaj,aveti si erori de montaj,sunt multe segmente legate intre cei doi catozi si cu anod comun,deci chiar daca afiseaza eronat sau incomplet,tot trebuia sa afiseze ceva,oricum ,daca nu gasiti acest tip de afisaj,nu merita nici sa depanati acest montaj.Poate obineti de aici,din China.

Mi se poate sugera o alta schema pentru un ceas cu 24h? pentru 12 am/pm am gasit destul de multe insa nu si pentru 24.

Toate care sunt specializate(ce am gasit eu)au acelasi tip de display(ex.MM.5456-5457).In legatura cu placatul,avand in vedere ca este desenat manual a iesit destul de bine.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Din ce am citit in alte surse sunt foarte mici sanse sa gasesti un asemenea afisor. Drept urmare as incerca altceva. Mi se poate sugera o alta schema pentru un ceas cu 24h? pentru 12 am/pm am gasit destul de multe insa nu si pentru 24.

nu cred ca sunt erori de montaj ci mai degraba erori in conectarea afisorilor. eu am legat segmentele intre ele, nu stiu daca am conectat bine cadozii. cel putin masurand tot montajul si reevaluand de cateva ori cablajele, apoi amplasarea pieselor nu am gasit erori. nu este exclusa aceasta varianta insa, dar nu ma ajuta cu nimic depanatul in momentul de fata, dupa cum ati sugerat si dumneavoastra.

multumesc pentru implicare tuturor.

chiar si asa, atasej niste poze cu montajul. chiar daca nu merge eu sunt mandru de el dance2.gif

post-6655-1258054598_thumb.jpg

post-6655-1258054620_thumb.jpg

post-6655-1258054629_thumb.jpg

post-6655-1258054635_thumb.jpg

post-6655-1258054640_thumb.jpg

Editat de dementhor
Link spre comentariu

sigur, maine ma voi ocupa, insa presupun ca le-ati mai intalnit. ma refer in principiu la cele din tehnium. nu mai stiu exact anii, am sa parcurg maine cartile/revistele respective. sunt celebrele scheme cu MMC353 daca nu ma inseala memoria asupra modelului integratului, care nu putea sa numere mai mult de 12h, motivul imi scapa in acest moment. revin cu mai multe detalii dupa un somn mult dorit.

aceste scheme sunt cu afisaj uzual.

Editat de dementhor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock