Jump to content
Sign in to follow this  
lucaconstantin

tv crt nei 2044 txs

Recommended Posts

acest nei 2044 txs are rastrul alb, prezinta cursa inversa a spotului,nu afiseaza osd,schimba programele,cauta posturile automat, controlul volumului merge,controlul luminozitatii,contrastului,culorii nu! m-ar ajuta mult schemele daca poate cineva sa mi le dea.condensatorul pe 200v pe alimentarea etajului final video este bun,am 185v pe el,semireglabilele de pe placuta tubului imi schimba culorile pe ecran,poate imi dati vreo sugestie va rog cineva care a mai dat de acest defect. pe placuta de la tub imi sosesc de la integratul tda 3561a,pentru comanda finalilor video 1,85v pe r,g,b.cred ca altcineva a marit tensiunea de la traf de se vede rastrul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
acest nei 2044 txs are rastrul alb, prezinta cursa inversa a spotului,nu afiseaza osd,schimba programele,cauta posturile automat, controlul volumului merge,controlul luminozitatii,contrastului,culorii nu! m-ar ajuta mult schemele daca poate cineva sa mi le dea.condensatorul pe 200v pe alimentarea etajului final video este bun,am 185v pe el,semireglabilele de pe placuta tubului imi schimba culorile pe ecran,poate imi dati vreo sugestie va rog cineva care a mai dat de acest defect. pe placuta de la tub imi sosesc de la integratul tda 3561a,pentru comanda finalilor video 1,85v pe r,g,b.cred ca altcineva a marit tensiunea de la traf de se vede rastrul.

 

 

Incearca sa mai reduci din screen(trafo).Schema poti sa o iei de aici: http://www.ddrservice.net/download/TV-Set/...na-200.pdf.html

 

 

Incearaca sa mai reduci din screen(trafo).

Edited by DANY79

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu m-am exprimat explicit.acest tv nei are o lumina alba pe ecran,fara imagine (omuleti pe ecran).oricum asi manevra potentiometru de pe traful de linii nu imi arata postul receptionat, desi sunetul il am.se face mai mare sau mai mica lumina pe ecran,dungulitele albe subtiri ramin si la lumina mica pe ecran.oscilez intre mai multe circuite inegrate cu banuiala ca ar fi defect unul din ele,de ex. tda 3561,dar tare asi vrea sa ma insel!oricum nu am aceste integrate.are cineva vreo idee ? va rog.

Share this post


Link to post
Share on other sites
acest nei 2044 txs are rastrul alb, prezinta cursa inversa a spotului,nu afiseaza osd,schimba programele,cauta posturile automat, controlul volumului merge,controlul luminozitatii,contrastului,culorii nu! m-ar ajuta mult schemele daca poate cineva sa mi le dea.condensatorul pe 200v pe alimentarea etajului final video este bun,am 185v pe el,semireglabilele de pe placuta tubului imi schimba culorile pe ecran,poate imi dati vreo sugestie va rog cineva care a mai dat de acest defect. pe placuta de la tub imi sosesc de la integratul tda 3561a,pentru comanda finalilor video 1,85v pe r,g,b.cred ca altcineva a marit tensiunea de la traf de se vede rastrul.

 

 

 

 

ai rezolvat problema?

penntru ca si eu am aceleasi simtome si nu stiu cum sa le rezolv!!!

email = frumuselucristian@gmail.com

Edited by fcristian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu afiseaza osd-ul atunci problema e mai grava decat pare la TVul ala. Va trebui sa umbli, dupa ce repari alte chestii de prin el (vezi integratul de cadre), in meniul de service a TV-ului (vezi, era o tasta pe telecomanda de pe teletext si dupa aia trebuia sa jonglezi cu butoanele P+, P-). Nu mai tin minte exact! Dar, acum serios iti spun, eu nu m-as chinui sa-l repar. Ia-ti un LCD, ce naiba!

Edited by politehnica

Share this post


Link to post
Share on other sites
acest nei 2044 txs are rastrul alb, prezinta cursa inversa a spotului,nu afiseaza osd,schimba programele,cauta posturile automat, controlul volumului merge,controlul luminozitatii,contrastului,culorii nu! m-ar ajuta mult schemele daca poate cineva sa mi le dea.condensatorul pe 200v pe alimentarea etajului final video este bun,am 185v pe el,semireglabilele de pe placuta tubului imi schimba culorile pe ecran,poate imi dati vreo sugestie va rog cineva care a mai dat de acest defect. pe placuta de la tub imi sosesc de la integratul tda 3561a,pentru comanda finalilor video 1,85v pe r,g,b.cred ca altcineva a marit tensiunea de la traf de se vede rastrul.

 

Vezi tensine de 200V de pe finalul video

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut tot la modelul asta ma bat cu o problema. este vorba ca din senin nu se mai aprinde si scoate un zgomot in chioper gen ca ar vrea sa porneasca. inca ceva nu imi ia comenzile de la tastatura locala doar in cazul in care repet pornirea din butonul de pornire. astept ceva detalii ce ar trebui sa fac sa il pun in functiune. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimba toti condensatorii electrolitici din primarul si secundarul sursei de alimentare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.