Sari la conținut

Plata asigurare medicala obligatorie intre terminare studii si angajare

Postări Recomandate

Salut,

As dori sa intreb si eu o chestiune. Astazi am fost pus in fata unei chestiuni, cred, nu tocmai normala. Cica, dupe ce terminam studiile, liceu sau facultate si pana cand ne angajam trebuie sa platim obligatoriu asigurarea medicala de sanatate. Aceesi chestiune e valabila si intre doua angajari succesive, cica!!! happy.gif

voi ce ati auzit? :hi:

Cica:

Contributia e 6,5% din salariul minim pe economie si se plateste si 6 luni retroactiv dupa noua lege 264/2007.

Asta e cireasa de pe tort. Pe langa ca nu beneficiezi de nici un serviciu, totul e doar teorie si doar iti iau banii ca nesimtitii, mai trebuie sa platesti si retroactiv pe 6 luni. Sistem nemernic care iti ia banii si nu-ti ofera nimic (tot la privat ajungi, unde mai platesti odata).

Editat de SIG

SIG, asa si asa, nu prea imi este clar! Citez din legea 264/2007:

20. La articolul 259, alineatele (7) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(7) Persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat:

a) să achite contribuţia legală lunară pe ultimele 6 luni, dacă nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescripţie privind obligaţiile fiscale, calculată la salariul minim brut pe ţară ?n vigoare la data plăţii, calcul?ndu-se majorări de ?nt?rziere;

b) să achite pe ?ntreaga perioadă a termenelor de prescripţie privind obligaţiile fiscale contribuţia legală lunară calculată asupra veniturilor impozabile realizate, precum şi obligaţiile fiscale accesorii de plată prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă au realizat venituri impozabile pe toată această perioadă;

c) să achite at?t contribuţia legală lunară şi obligaţiile fiscale accesorii prevăzute la lit. b) pentru perioada ?n care au realizat venituri impozabile, c?t şi contribuţia legală lunară, precum şi majorările de ?nt?rziere prevăzute la lit. a) sau, după caz, obligaţiile fiscale accesorii, pentru perioada ?n care nu au fost realizate venituri impozabile pe o perioadă mai mare de 6 luni. Această prevedere se aplică situaţiilor ?n care ?n cadrul termenelor de prescripţie fiscală există at?t perioade ?n care s-au realizat venituri impozabile, c?t şi perioade ?n care nu s-au realizat astfel de venituri. ?n cazul ?n care perioada ?n care nu s-au realizat venituri impozabile este mai mică de 6 luni, se achită contribuţia legală lunară proporţional cu perioada respectivă, inclusiv majorările de ?nt?rziere şi obligaţiile fiscale accesorii, după caz.

(8) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (7) termenele de prescripţie privind obligaţiile fiscale se calculează ?ncep?nd cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale, la notificarea caselor de asigurări de sănătate sau la solicitarea persoanelor ?n vederea dob?ndirii calităţii de asigurat, după caz.”

La litera a nu reiese, cel putin eu asta am inteles, ca trebuie platita obligatoriu asigurarea medicala obligarie intre terminarea scolii si data angajarii. De exemplu, daca eu am terminat anul trecut in vara si m-am angajat undeva anul asta in toamna, trebuie sa platesc eu sau compania care ma angajeaza asigurarea medicala, retroactiv, pe ultimile 6 luni ? Nu prea imi este clar!

Editat de crysis

Da,

legea de baza este Legea 95/2006, a carui continut a fost modificat la unele articole,dsupa cum bine ai aratat si tu.

La art. 213 din legea 95/2006 mai zice asa:

post-5-1257310823_thumb.jpg

Deci, daca te incadrezi in munca in decurs de 3 luni de la terminarea liceului nu trebuie sa platesti nimic retroactiv.

Tu te-ai incadrat in munca la 15 luni de la termminarea liceului.

Oricum, articolul prezinta exceptii de la plata asigurarilor. Vezi tot articolul respectiv, poate te incadrezi in vreuna din ele. De exemplu la litera "b" din articol.

Numnai bine.

Editat de SIG

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock