Sari la conținut

Retea intre 2 modemuri ADSL de la Romtelecom

Darthfather

Postări Recomandate

Salut.

Nu stiu daca a mai fost pusa interebarea (n-am gasit vreun topic legat de aceasta problema) asa ca incerc eu: Se poate face retea intre 2 modemuri ADSL de la Romtelecom fara a afecta viteza de net a celor 2 utilizatori?

Am un vecin care are un modem ADSL din ala cu wireless pe el iar eu am un ST 546. El are 2 PC-uri: unu legat cu cablu iar celalalt prin wireless si are retea intre ele. Eu am 2 PC-uri legate ambele prin cablu si cu retea intre ele. Ideea e sa le legam pe toate intr-o retea dar fiecare ca-si pastreze viteza lui de net (eu am abonament de 6Mbps iar el 8 Mbps). Este posibil acest lucru? Cineva spunea ca este o posibilitate de "tunelare" care se poate plati la romtelecom. Solutia ar fi buna daca as vrea sa fac reteaua intre 2 utilizatori din orase diferite. Ar mai fi si alta solutie?

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vrei sa zici ca romtelecom prin amaratul lor de telefon cu 2 fire ai 8Mbps? poate doar in acte :hi: iar cu impartiul daca prietenul tau va treage dupa net un film cu aproape viteza maxima tu vei sta sa termine el....altfel iti va merge foarte greu pana si pagina de web [stiu din experienta cu rowtarul meu]

Link spre comentariu

Nu prea poti daca faci retea intre cele 2 PC-uri ca fiecare sa-si pastreze banda lui...

Pt asta ai nevoie de un router mai special cu 2 intrari WAN si care sa stie port balancing... El va lua net de la ambele conexiuni si va mai da mai departe prin cele 4 iesiri LAN ale sale... insa este un echipament cam scump.

Link spre comentariu

Nu prea poti daca faci retea intre cele 2 PC-uri ca fiecare sa-si pastreze banda lui...

Pt asta ai nevoie de un router mai special cu 2 intrari WAN si care sa stie port balancing... El va lua net de la ambele conexiuni si va mai da mai departe prin cele 4 iesiri LAN ale sale... insa este un echipament cam scump.

Ouch!!!!

Link spre comentariu

Da cam asa e...

Acest router de obicei se foloseste de cei care au server si care trebuie sa fie online nonstop... au net de la 2 provideri diferiti pentru viteza mai mare si pt eventualele probleme ce pot aparea in caz de intreruperi, mai ramane o conexiune...

Daca era vb de 2 PC-uri era altceva pt ca luati inca o placa de retea fiecare dar cum fiecare are reteaua lui...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock