Sari la conținut

setari adaptor usb-serial

trax

Postări Recomandate

am cumparat un adaptor usb-serial merge pe orice aparat cu interfata rs232 am dat 65lei este produs de aten si are in interior 2 integrate iar totii pinii sunt conectati , nu vad seria integratelor deoarece montajul este turnat cu un silicon usor maroniu dar se vede interiorul....am instalat driverul lui si imi apare la device manager ca in imagine> din ce am mai citit io trebuiesc facute niste setari pe programator pentru picuri am testat cu pony prog si nu il vede am incercat si cu winprog dar am inteles ca se fac niste setari si ca el ar suporta astfel de convertoare...io am o placa de programare facuta de mine pentru memorii de televizor 24cxx pe serial programatorul merge am scris de multe ori cu el.

cand introduc adaptorul cu acel programator cu memoria in el face schimb de date cu montajul mai bine zis imi da curent necesar alimentarii stabilizatorului 7805 si se aprin si ledurile de transmisie de date dupa programator.

cum as putea sa il fac sa functioneze?ce setari trebuiesc facute?

uitati un citat acesta este si modelul meu deci functioneaza...

in alta ordine de idei eu am facut programatorul de pe ham india si merge prin adaptorul usb la serial ATEN U232 ceva de genul asta are codul, bine ii ia 5 minute sa citeasca un pic 16f628 dar cred ca e doar o treaba de setari ..tre sa mai ma joc cu el cand am timp si va tin la curent. Adaptorul ATEN are cipset pl2302 de la prolific ...cred ca sunt sanse mari sa mearga si alte adaptoare care au acest cipset, daca nu ma insel in .inf-ul driverului adaptorului tre sa faca referire la cipsetul folosit, trebuie sa verific si asta zilele astea, apoi o sa revin cu un post

post-2611-1257192269_thumb.jpg

Editat de trax
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hai ca dupa ce lam butonat mai am unpic si dau de acul din carul cu fan...am dezinstalat celalalte com de la bluetooth si am intrat pe el si lam setat pe com 2 acuma pony prog il vede si imi aprinde montajul dar nu merge din prima sa citesc ce este pe memorie imi da o eroare de scris nici nu poate fi vorba nu merge deloc o sa incerc cu winpic dar trebuie sa butonez si pe acesta....

Link spre comentariu

Vizitator crriss

ca si 99.9999999999% din cablurile usb2serial ieftine foloseste un prolific $hit 2303. cauta in device manager usb2serial si citeste ce vid/pid are, pe urma googaleste si ai sa afli ce interfata foloseste. celalalt ic e un rs232 level translator.

mai mult ca sigur nu iti merge programatorul pt. ca foloseste tensiuni recuperate din portul serial, din +-12V pe care tu nu le ai in cablul ala, ci doar +-7 - V. alimenteaza extern programatorul si tre sa mearga.

Link spre comentariu

mai mult ca sigur nu iti merge programatorul pt. ca foloseste tensiuni recuperate din portul serial, din +-12V pe care tu nu le ai in cablul ala, ci doar +-7 - V. alimenteaza extern programatorul si tre sa mearga.

Corect.

1 - in general ma feresc de programatoarele care se alimenteaza din porturi.

2 - la schemele de programator PonyProg alimentate din port se specifica faptul ca nu functioneaza cu adaptor usb-serial.

Link spre comentariu

de mes merge el...acuma am masurat si imi da 5,56v cand alimenteaza montajul si aveam un 7805 si imi dadea in memorie 3v si lam scos , acum chestia e ca pony prog il citeste si imi spune ca este de 256biti cand bag un fisier sa il scriu bad

post-2611-1257241086_thumb.jpg

post-2611-1257241107_thumb.jpg

post-2611-1257241174_thumb.jpg

Link spre comentariu

chiar nu stie nimeni ce setari trebuiesc facute la winpic pentru a programa cu adaptor?? io lam descarcat dupa net am setat pe com de la adaptor dar cand ai dau sa citeasca se incarca da greu de tot si se si blocheaza programul daca incerc sa il las pe bara....

Link spre comentariu

am o intrebare winpic programeaza si memorii de genu 24c02 ? sa nu fie asta cauza deoarece am vazut in program ca are numai lista de memoori pic nnu si de alte tipuri si lam lasat pe necunoscut.Sa fie de la asta? winpic merge numai pe PIC?

Link spre comentariu

chiar nu lucreaza nimeni cu winpic?? daca merge numai pentru pic-uri vrau si io o schema de programator cu alimentare externa pentru pic16c73b provine de la o placa de ups

later edit :nu mai postati schema de programator pentru acel pic doarece am aflat ca este ars se incalzeste tare cand este pus la curent de 5v totusi mai ramane o intrebare winpic programeaza numai pic?? si alta intrebare este bun acel programator de icsp cu alimentare externa dupa siteul bobtech???

Editat de trax
Link spre comentariu

fac ce fac si tot singur reusesc am cumparat un pic12f675 am avut programatorul de la bobtech pe icsp am cautal legarea icsp la pic si am testat cu adapdorul usb serial si cu winpic si surpriza a mers din prima programarea si a jurat 1min si 40 sec si am creeat un cifru electronic >>>pozeeee

post-2611-1257645575_thumb.jpg

post-2611-1257645606_thumb.jpg

post-2611-1257645643_thumb.jpg

post-2611-1257645668_thumb.png

Link spre comentariu

Salut trax,

felicitari pentru realizare.

Programatorul asta l-ai folosit?

bobprog.pdf

Si ce vrea sa spuna autorul cu tipul de cablu serial, adica sa nu fie incrucisat ci direct ? Cum putem afla, inainte sa-l cumparam, daca cablu este sau nu asa. Ma gandesc, poate, are vreo notatie, ceva!

Programatorul merge cu IC_prog, tu tot programul asta l-ai folosit ca sa programezi PIC-ul ?

BAFTA smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

salut da acela este schema programatorului si am folosit winpic asa am vazut oe alte siteuri ca acest program ar comunica cu astfel de adaptoare cat cespre adaptor ce sa spun se vad in interior 2 integrare si in manualul lui arata ca cei 9 pini sunt legati si ca imita un rs-232 adevarat....pentru alte informatii uitati siteul producatorului si informatii despre acest adaptor. http://www.aten-usa.com/?product&cat=5...m=UC232A...stiu ca este greu de crezut ca merge dar sunt foarte fericit pentru primul pic "ars"

Link spre comentariu

• 1 month later...

[quote

Si ce vrea sa spuna autorul cu tipul de cablu serial, adica sa nu fie incrucisat ci direct ?

Sal

In ceea ce priveste microcontrolerele sun mai mult decat novice....

In ce priveste comunicatiile insa....

referitor la cablul serial - in mod curent sunt 3 tipuri de cabluri seriale folosite, si anume:

- cablul "pin la pin" care foloseste pinii de la 2 la 8 asa cum sunt - se folosesc mai mult la aplicatiile non-standard de comunicatie intre 2 device-uri care folosesc protocolul RS 232 sau RS 485

- Cablul "cross" la care se inverseaza 2 cu 3, 6 cu 4 si 7 cu 8 - cunoscut mai mult ca si "cablu Null Soft Modem" - se foloseste in mod curent la comunicatia intre modem si PC, pe protocol RS 232; ramane la latitudinea fabricantului daca foloseste pinii 9 si 1.

- cablul serial obisnuit - intalnit la cele mai multe aplicatii de comunicatii seriala - foloseste numai pinii 2 si 3 (inversati) si 5 (GND) la care se adauga unerori, dupa necesitati, anumite strapuri in conectorul dinspre PC.

In mod normal, cand cumperi un cablu de la un producator serios, trebuie sa scrie pe el ce tip de cablu este!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock