Sari la conținut

Din culisele tehnicii DJ.

SIG

Postări Recomandate

Ma intereseaza cum se poate face o preauditie in casti la o melodie ce o punem pe lista de asteptare, sa urmeze, in conditiile in care evident ca in sala de chef/disco merge o alta.

Sa fie posibil doar cu doua placi audio ?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer sa fiu tot nu inteleg cum as putea doar cu o placa de sunet + mixer + casti sa redau o piesa in sala si in acelasi timp sa caut o alta (sa zicem ca numele unei piese nu o cunosc si vreau sa o testez/aud inainte de a o pune urmatoarea in sala). Deci nu am piesele aranjate in vre-un playlist si am nevoie de monitor pentru pregatirea pieselor care sa urmeze.

Doar daca placa audio poate fi setata din soft sa dea Audio OUT pe doua canale diferite si playerul sa fie deschis separat pentru fiecare canal. Pot placile audio obisnuite face asta ? Daca da, cam ce setari trebuiesc facute?

Mersi.

P.S.

Sau se foloseste pentru casti placa de sunet onboard si atunci ajunge intradevar o singura placa de sunet add-on?

Editat de SIG
Link spre comentariu

Doar daca placa audio poate fi setata din soft sa dea Audio OUT pe doua canale diferite si playerul sa fie deschis separat pentru fiecare canal. Pot placile audio obisnuite face asta ? Daca da, cam ce setari trebuiesc facute?

Unele se pare ca pot,solutia nebifata.Este o placa de sunet on board, placa de baza ECS GF7050VT-M5 .

post-9-1257089131_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Interesant, ce model de placa aveti ?

Eu am managerul de setari de mai jos si am gasit pe net ca trebuie setat pe 2 CH Speaker si cica cand introduci mufele te intreaba ce vrei sa fie de intrare sau de iesire .O fi posibil.

post-5-1257089933_thumb.jpg

Am sa incerc si va tin la curent.

Si cum setez de exemplu din Winamp pe care canal sa redea? ( trebuie sa deschid Winamp de 2 ori nu ?)

Mersi.

Editat de SIG
Link spre comentariu

Nu se foloseste Winamp. Spre exemplu, eu folosesc ROCKIT PRO DJ iar din mixer pot sa aud ambele canale la casti. Cu crosfaiderul stabilesc care canal din cele doua va fi iesire pentru puteri. Pe fiecare canal se pot activa castile si volumul pe acestea. Adica, se poate asculta canalul stabilit de crossfader, care e pe puteri, sau celalalt canal, unde ascult melodia care urmeaza.

Link spre comentariu

Nu se foloseste Winamp. Spre exemplu, eu folosesc ROCKIT PRO DJ iar din mixer pot sa aud ambele canale la casti. Cu crosfaiderul stabilesc care canal din cele doua va fi iesire pentru puteri. Pe fiecare canal se pot activa castile si volumul pe acestea. Adica, se poate asculta canalul stabilit de crossfader, care e pe puteri, sau celalalt canal, unde ascult melodia care urmeaza.

Si cu Winamp se pot auzi la VMX200 ambele canale la casti. Crossfader-ul de la mixer se utilizeaza atunci cand avem, spre exemplu, doua surse de semnal constand in doua CD Playere. Daca avem o singura sursa de semnal, ca de exemplu: PC, atunci putem utiliza un program ca acela mentionat de dvs., unde sa ne folosim de crossfader-ul software. Sunt doua situatii aparte si ambele conduc la acelasi rezultat. Dupa modul cum ati pus problema am inteles ca folositi atat crossfader-ul software cat si cel hardware, al mixer-ului! Nu e cam mult? Sau folositi si alta sursa de semnal pe langa PC?

@SIG,

sa inteleg ca te intereseaza sa creezi din PC doua surse de semnal audio, asemenea CD Player-elor amintite de mine mai sus?! Se poate face acest lucru dar vei avea nevoie de un mixer audio: DIY sau brand, pentru a putea ataca un sistem de amplificare. Daca nu, poti sa folosesti una din iesiri numai pentru casti ?

Numai Bine

Later Edit: In maxim 12 ore am sa mut acest topic la sectiunea AudioPro. E mult mai potrivit acolo.

Link spre comentariu

Da, nu stiam ca se poate seta, si cum, o placa audio ca sa sa ai mai multe iesiri separate.

Am sa incerc sa setez placa mea audio astfel incat sa am doua iesiri, una din iesiri sa o leg la amplificator si la cealalta iesire am sa leg castile. Apoi am sa vad daca reusesc cu un program de mixat, in genul celui indicat de dj_party, sa combin in acelasi timp redarea in amplificator a unei piese cu cautatul alteia in casti.

Multumesc de ajutor deocamdata.

Numai bine.

Link spre comentariu

Cu Rockit Pro DJ nu am reusit, insa am reusit cu Virtual DJ.

Placa audio da acum doua iesiri independente. (una pentru amplificare si cealalta pentru monitor (casti).

Master: Front output.

Headphones: Center output.

Mersi.

post-5-1257668285_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock