Sari la conținut

neonul din baie functioneaza ciudat!!!

leo_electro
 Share

Postări Recomandate

Am verificat droserul electronic si totul e OK. Ramane sa mai verific maine soclu tubului, ca azi nu prea am avut timp.

Atunci defectul e ca si depistat! Felicitari!

Cu stima

dan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am depistat care era problema. Asa cum cred ca ati intuit cu toti: era fasungul neonului devina, locasul unde intra cele patru contacte ale neonului erau prea largi si uneori facea contact, alteori nu. Le-am mai strans cu spitul si surubelnita si acu functioneaza fara probleme.

multumesc tuturor celor care si-au dat cu parerea. cheers.gif

Link spre comentariu

• 4 years later...

Dupa aproape 5 ani, redeschid acest subiect gasit cautand pe net o explicatie la un fenomen exasperant :down:

Tot in baie, am schimbat 4 drosere defectate inainte si 5 dupa ce am desfiintat led-ul de la intrerupator.Fenomenul se repeta inainte sau dupa ce LF-ul de 36w clipea la aprindere/ se ardea un filament. Am adunat o colectie de startere electronice defecte, de diferite marci (40w) si ma uit la ele neputincios! Ultimul l-am schimbat azi, dupa o functionare record de numai 35 zile.

Exista vreo rezolvare? Care ar putea fi componenta care cedeaza frecvent in circuitul electronic al "cutiutei" buclucase?

Neavand nicio schema de verificare tensiuni, as incerca sa verific componentele dar nu merita sa le dezlipesc pe toate!!!!

Merci celui care ma poate "ilumina" :clapping:

Link spre comentariu

G?si?i aici o schem? frecvent folosit?.

?ncerca?i s? trece?i pe montajul clasic, dac?-i posibil, poate ave?i mai mult succes.

Adic? bobin? pe miez de tole ?n loc de droser electronic.

Probabil c? cu banii investi?i ?n astfel de drosere a?i fi putut cump?ra un alt corp de iluminat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock