Sari la conținut

Postări Recomandate

depinde de diametru, la diametre mici, burghie speciale cu pastile de carburi metalice (cunoscute si ca 'vidia')

e important cum sprijini placa, verticalitatea burghiului, lipsa vibratiilor radiale (bataie radiala) - avansul trebuie sa fie mic, si racirea (apa) ajuta intotdeauna.

Pentru diametre mari cel mai bine se taie cu coroana diamantata.

RR

Editat de roadrunner

Nu m-ati inteles complet: ma intereseaza numai gaurile date cu spirale.

Si eu stiu de spirale cu cap vidia. De fapt, de astea folosesc. Vroiam sa aflu de la voi tehnici de gaurire astfel incat sa nu deterioram prea mult smaltul faiantei sau gresiei din jurul gaurii.

gaurire astfel incat sa nu deterioram prea mult smaltul faiantei sau gresiei din jurul gaurii.

O solutie ar fi zgarierea initial a smaltului pe circumferinta gaurii,dar nu stiu cu ce ati putea realiza aceasta operatie la diametre mici,compasul de decupaj pentru faianta parca se opreste la minim 10mm diametru.N-am incercat,dar ca idee,daca incepeti cu un diametru mai mic si ulterior cu cel la cota necesara.

Editat de miron1947

Si eu stiu de spirale cu cap vidia. De fapt, de astea folosesc. Vroiam sa aflu de la voi tehnici de gaurire astfel incat sa nu deterioram prea mult smaltul faiantei sau gresiei din jurul gaurii.

Daca dai gaura cu burghiu cu varf de vidia, aparatul pus pe pozitia "gaurit" nu pe "ciocan", smaltul ce se desprinde pe contur este mic si irelevant pentru ca oricum corpul care se suspenda cu ajutorul acelei gauri va masca toata zona gaurii.

Deci, care e ideea ? Ramane vizibil conturul gaurii ? (la o adica, mai sunt si dibluri cu guler care pot masca conturul gaurii)

Editat de SIG
Daca dai gaura cu burghiu cu varf de vidia, aparatul pus pe pozitia "gaurit" nu pe "ciocan", smaltul ce se desprinde pe contur este mic si irelevant pentru ca oricum corpul care se suspenda cu ajutorul acelei gauri va masca toata zona gaurii.

Deci, care e ideea ? Ramane vizibil conturul gaurii ? (la o adica, mai sunt si dibluri cu guler care pot masca conturul gaurii)

Bun, bun.. dar, nu stiu daca ai dat vreodata gauri cu vidia in faianta dar, spre exemplu, daca avem un punct, cum facem sa nu alunece spiralul prea mult? Adica cum dam gaura cat mai precis?

:hi:

Bun, bun.. dar, nu stiu daca ai dat vreodata gauri cu vidia in faianta dar, spre exemplu, daca avem un punct, cum facem sa nu alunece spiralul prea mult? Adica cum dam gaura cat mai precis?

:hi:

Am dat si prima data apasam & roteam burghiul cu mana, pana rodeam smaltul lucios si alunecos. Apoi cu masina de gaurit.

Cred ca meseriasii dau gaura direct. Nu aluneca varful cu una cu doua, eventual doar daca e uzat capul vidia.

Editat de SIG
Eu fixez spiralul pe locul de gaurire si ii aplic un soc cu mana in spate bormasinii pentru a perfora smaltul .

Dar nu e cam brutal, sa loviti masina, sigur nu-i afectati ceva mai tarziu?

Alte metode?..... mai ortodoxe! :hi:

A ta SIG mi se pare mai ortodoxa! biggrin.gif

apasam & roteam burghiul cu mana

Metoda aceasta este foarte buna pentru suprafete inclinate sau rotunde.

Dar nu e cam brutal, sa loviti masina, sigur nu-i afectati ceva mai tarziu?

O bormasina are o rezistenta mare la socuri axiale,chiar gaurirea,presupune o presiune mare axiala.

Editat de miron1947

O alta metoda de gaurire mult mai exact a faiantei sau a gresiei, probata recent, este aceea sa utilizati un rotopercutor de putere redusa, energie de percutie: 2...3Jouli.

Setati initial rotopercutorul pe daltuire si apasati o data pe buton stapanind foarte bine rotopercutorul, apoi treceti comutatorul pe pozitia gaurire fara percutie, gauriti faianta si daca este necesar, dupa ce ati gaurit faianta, treceti pe gaurire cu percutie pentru a perfora betonul din spatele faiantei. Este o metoda foarte buna, pe care o recomand.

Numai Bine

• 3 months later...

pentru cei care nu vor sa strice smaltul in marginea gaurii,exista acele pietre abrazive ,dupa gaurire cu un burghiu mai subtire se intervine cu aceste pietre cilindrice care se monteza pe bormasina si se mai ajusteaza pe marginea gaurii daar se toarna apa in timpul slefuirii cu acestea

• 1 month later...

prietene incearca se dai fara percutie

merge mai greu dar nu sare smaltul

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock