Sari la conținut

Refill cerneala.

SIG

Postări Recomandate

Salutare.

La clasa la baiat si-au luat o multifunctionala HP, model F4280, si s-a terminat cerneala neagra.

Credeti ca e rentabil in general de luat kit de refilare ?

Nu sunt elemente de securizare introduse de producator pentru a bloca refilarea cartusului ? (de ex. sigurante fuzibile, cipuri, etc, ca la cele cu laser de exemplu).

Au aceste kituri cerneala calitativa sau nu sunt si pot crea probleme capitale ? (sa se duca capul imprimantei de exemplu, sau altceva .)

Pretul unui kit de refilare, si al cernelii in principiu, este cu mult mult mai mic decat al unui cartus nou, insa nu stiu nimic despre elementele expuse mai sus.

Mersi.

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"refilare" - s-a terminat limba romana pe la voi, ca aici la 3000Km de Romania se foloseste "reumplere" (de fapt refilare insemana cu totul altceva in limba romana)

dar se pare ca trebuie sa-ti iei lumea in cap ca sa pui pret pe limba romana.

RR

Link spre comentariu

Si eu am picat in capcana asta cu cuvantul REFILARE, care inseamna in limba romana retoarcere - un procedeu secund de toarcere a l?nii daca in prima faza operatia nu s-a efectuat cu succes.

La fel de gresit este folosit si cuvantul LOCATIE, care inseamna inchiriere, chirie, nu notiunea de localitate, asa cum cred unii.

Hei, mi-a prins bine candva pregatirea la lb. romana.

SIG, nu se merita sa cumperi un kit de reumplere pentru ca e scump unul bun (color). Am cumparat mai demult un kit color de 35lei si am fost dezamagit complet, culorile nu mai erau asa ca inainte (vorbesc de o multifunctionala HP cu jet). Acum folosesc laser negru si sunt foarte multumit. Reumplerea ma tine peste 1000 de pagini iar cel putin un an de zile, in cazul meu, nu imi fac griji. Si imprimanta laser m-a costat putin sub 100Euro.

Link spre comentariu

"refilare" - s-a terminat limba romana pe la voi, ca aici la 3000Km de Romania se foloseste "reumplere" (de fapt refilare insemana cu totul altceva in limba romana)

dar se pare ca trebuie sa-ti iei lumea in cap ca sa pui pret pe limba romana.

RR

Mea culpa, ma grabisem putin cu exprimarea.

M-am lasat purtat de valul care ne face sa pronuntam/scriem cuvinte precum upgradarea, bootarea, etc, cuvinte care cred ca le pronunti si tu in aceasta forma, oricat pret pui pe limba romana.

By the way, ce inseamna "refilare" ? (Sper ca nu-mi spui ca "retoarcere" )

Nu era rau daca completai si cu un dram de help, sa nu zica lumea ca esti carcotas sadea. flag_of_truce.gif

Si eu am picat in capcana asta cu cuvantul REFILARE, care inseamna in limba romana retoarcere - un procedeu secund de toarcere a l?nii daca in prima faza operatia nu s-a efectuat cu succes.

Iuly,

Filare inseamna, printre altele, toarcere, adica a extrage fir dintr-un manunchi de lana, in, etc. (vezi DEX)

Nu toate actiunile se pot re-ui. Refilare ar insemna retoarcere, adica reextragere a firului deja extras.

Poate operatiunea secunda se numeste netezire sau altcumva, dar nu refilare. Poate totusi un dictionar de mestesuguri cuprinde aceasta refilare, dar DEX-ul nu. (da un link)

Si ca sa revenim la subiect, am gasit o discutie interesanta despre reumplerea cartuselor aici:

http://florentin-refill.blogspot.com/

Numai bine.

Link spre comentariu

Sig,

incerc sa evit pe cat posibil subiectul asta cu re-umplerea pentru ca il consider pagubos si putin necesar. Nu am avut nici o imprimanta color (in ultimii 10 ani) pentru ca nu am avut niciodata nevoie sa tiparesc in cantitati mici, iar la cantitati mai mari e mai ieftin (pentru mine) sa merg la un magazin specializat (carti de vizita color, sau brosuri in numar mic) la alb negru in general nu prea printez mare lucru, am un cartus de toner la imprimanta de 5 ani, si a costat 90 de euro parca. La cat tiparesc eu cred ca mai tine inca 3 ani deci pentru ~ 10 Euro pe an nu merita sa-mi bat capul si cu asta (am destule cu care sa-mi bat capul)

Cand vine vorba de fotografie, ma duc la un automat specilizat (Fuji sau Kodak) pentru ca nu ai cum sa bati calitatea lor si nici pretul (ca sa nu mai zic de stabilitatea in timp a culorilor)

RR

PS - din cate imi aduc eu aminte (e posibil sa gresesc) refilare e un termen folosit in industria textila (tesaturi) si are intelesul de reparatie sau inlocuireau unui fir la fabricarea tesaturilor, e un termen la fel de tehnic ca si "bomfaier". Cat despre "booteaza", "upgradarea" astia sunt termeni recunoscuti in industria IT (de pe tot globul) totusi nu te opreste nimeni sa zici "incarcarea sistemului de operare" sau "actualizarea programului" (ca si francezii care se incapataneza sa numeasca hardisk-ul "disc dur" si calculatorul "odinateur")

Alte exemple de cuvinte inventate ad-hoc de romanii de pretutindeni (adica din afara Ro) sunt a "booketa" - cu sensul de rezerva de la engl. 'to book'

conectie - cu sensul de conexiune de la engl. 'conection'.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock