Sari la conținut

cum scad tensiunea unui transformator

Andrei Dj

Postări Recomandate

Am un transformator (dintr-o statie sharp7700) cu priza mediana care scoate 2x 48v alternativ. Dupa filtare 2x 10.000uF ajunge la + - 63V. As vrea daca se poate sa scad aceasta tensiune sa am in jur de +-50V insa fara a desface transformatorul care este capsulat si ecranat si fara a pierde prea mult din puterea lui care este de 550W (scrie pe el) Dupa aceasta modificare doresc sa-l folosesc la alimentare a 4 amplificatoare de 100w la 4Ohmi cu mosuri (irfp240/9240).

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Andrei,

Daca aveai deja amplificatoarele, intelegeam (oarecum) complicatia asta cu folosirea unui traf care iti place tie mult, dar eu nu am mai auzit pe nimeni sa-si aleaga tipul de amplificator din cauza trafului (as intelege daca traful e intr-o carcasa pe care vrei s-o refolosesti dar numai traful nu e chiar asa o valoare)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am un transformator (dintr-o statie sharp7700) cu priza mediana care scoate 2x 48v alternativ. Dupa filtare 2x 10.000uF ajunge la + - 63V. As vrea daca se poate sa scad aceasta tensiune sa am in jur de +-50V insa fara a desface transformatorul care este capsulat si ecranat si fara a pierde prea mult din puterea lui care este de 550W (scrie pe el) Dupa aceasta modificare doresc sa-l folosesc la alimentare a 4 amplificatoare de 100w la 4Ohmi cu mosuri (irfp240/9240).

Va multumesc.

- Din datele de mai sus rezulta ca @Andrei Dj nu are nevoie sa faca nici o modificare transformatorului pentru ca are axact ce-i trebuie!

Tensiunea masurata dupa redresare si filtrare este de 63v in GOL, fara sarcina. Deci condesatorii 2x 10000 uF s-au incarcat la tensiunea de varf (aprox) furnizata de iesirea trafo ( 48v x 1,41 = 67v minus pierderi).

- Sugerez @ Andrei Dj sa cupleze la iesire, dupa filtru o sarcina echivalenta amplificatorului preconizat ( bec, fier de calcat, resou, etc.) si sa masoare la iesire TENSIUNEA EFICACE si va constata ca va avea valoarea dorita, sau foarte apropiata de 50 v cc.

hi.gif

Editat de resort
Link spre comentariu

Andrei,

Daca aveai deja amplificatoarele, intelegeam (oarecum) complicatia asta cu folosirea unui traf care iti place tie mult, dar eu nu am mai auzit pe nimeni sa-si aleaga tipul de amplificator din cauza trafului (as intelege daca traful e intr-o carcasa pe care vrei s-o refolosesti dar numai traful nu e chiar asa o valoare)

RR

Pai da traful este in carcasa unui amplificator sharp7700 pe care vreau sa-i scot placa care era cu un STK4241 si sa pun alte amplificatoare.

Si este singurul transformator care il am de putere.

Maine am sa-i pun un consumator dupa filtare si o sa masor exact tensiunea. Dar imi amintesc cand functiona STK-ul aveam 60v.

Va multumesc pentru raspunsuri. Numai bine.

Link spre comentariu

Aceasta schema doresc sa o fac. Ce parere aveti. sau sa fac FET200 inca nu sunt hotarat. Care ar merge pe traful meu? Va multumesc.

Personal, va recomand 2 x FET200. Este o alegere, cred, mult mai buna si mai potrivita cu transformatorul disponibil. In acest caz nu este nevoie sa reduceti tensiunea de alimentare, ci puteti folosi, pentru siguranta, min. 3 perechi de finali pe fiecare etaj de amplificare.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock