Sari la conținut

verificarea acumulatorilor

iozsi39

Postări Recomandate

Buna ziua.Iar va stresez! praising.gif As avea 2 intrebari:cu cat trebuie sa fie mai mare tensiunea de incarcare pt.acumulatori sau pack-acumulatori(in special la NIMH),si a 2-a:cum se verifica daca acumulatorul mai este bun,daca se mai poate folosi.Daca se poate si ceva metode de reconditionare.Multumesc mult de intelegere! support.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Iar va stresez! praising.gif As avea 2 intrebari:cu cat trebuie sa fie mai mare tensiunea de incarcare pt.acumulatori sau pack-acumulatori(in special la NIMH),si a 2-a:cum se verifica daca acumulatorul de 1.2v mai este bun,ce capacitate mai are ,daca se mai poate folosi.Daca se poate si ceva metode de reconditionare.Multumesc mult de intelegere! support.gif
Link spre comentariu

Va rog sa asteptati 24ore pentru a primi macar un raspuns intr-un topic.

cu cat trebuie sa fie mai mare tensiunea de incarcare pt.acumulatori sau pack-acumulatori(in special la NIMH)?

Tensiunea de incarcare trebuie sa fie egala cu tensiunea nominala a acumulatorului. Daca acumulatorul este descarcat acesta prezinta o tensiune mai mica decat cea nominala. Prin aplicarea unei tensiuni de incarcare nominale acesta se incarca deoarece apare o diferenta de potential intre tensiunea acumulatorului descarcat si valoarea sa nominala. Daca va referiti la valoare de mers in gol a tensiunii redresorului folosit la incarcarea acumulatorului, aceasta tensiune este dependenta de caracteristica ansamblului transformator-redresor, deci nu se poate defini un coeficient anume, acesta diferind de la caz la caz.

cum se verifica daca acumulatorul mai este bun?

Se verifica tensiunea la bornele sale la functionarea in sarcina. Daca este sub 0,7*Un atunci acumulatorul are slabe sanse sa fie readus la viata.

Numai Bine

Link spre comentariu

Buna seara.Nu reusesc sa incarc acumulatorii.Sau poate nu fac ceva bine.Am 8 acumulatori nimh tip AAA,de 900mah,1.2v.4 dintre ei sunt mai vechi,dar nu i-am incarcat pana acum.I-am pus la incarcat la 13v si la un curent de 90mah.I-am tinu cateva ore bune pana au inceput sa se incalzeasca.I-am pus la un elicopter dar nu au puterea sa-l inalte ca si acumulatorii originali.Aceia sunt pack de 9.6v la 650mah.Atunci am descarcat acumulatorii cu un bec de 12v la 4w.Dupa vreo 2-3 ore becul a inceput sa paleasca pana aproape s-a stins.Apoi am pus din nou acumulatorii la incarcat.Si iar i-am descarcat.Am repetat operatiunea de vreo 4-5 ori.Dar degeaba.Tot asa fac.Dupa ce i-am descarcat am masurat tensiunea pe acum in parte si nu era mai mica de 1.22v,dar cand puneam din nou becul incepea sa se stinga.Apoi am incercat cu un motoras de jucarie de 5v pe fiecare acumulator si am masurat cu cat scade tensiunea.Era cam de 1.1v.Ce este de facut?

Link spre comentariu

Buna seara.Nu reusesc sa incarc acumulatorii.Sau poate nu fac ceva bine.Am 8 acumulatori nimh tip AAA,de 900mah,1.2v.4 dintre ei sunt mai vechi,dar nu i-am incarcat pana acum.I-am pus la incarcat la 13v si la un curent de 90mah.I-am tinu cateva ore bune pana au inceput sa se incalzeasca.I-am pus la un elicopter dar nu au puterea sa-l inalte ca si acumulatorii originali.Aceia sunt pack de 9.6v la 650mah.Atunci am descarcat acumulatorii cu un bec de 12v la 4w.Dupa vreo 2-3 ore becul a inceput sa paleasca pana aproape s-a stins.Apoi am pus din nou acumulatorii la incarcat.Si iar i-am descarcat.Am repetat operatiunea de vreo 4-5 ori.Dar degeaba.Tot asa fac.Dupa ce i-am descarcat am masurat tensiunea pe acum in parte si nu era mai mica de 1.22v,dar cand puneam din nou becul incepea sa se stinga.Apoi am incercat cu un motoras de jucarie de 5v pe fiecare acumulator si am masurat cu cat scade tensiunea.Era cam de 1.1v.Ce este de facut?

ce fel de incarcator ai ? sa nu folosesti o sursa stabilizata ,folseste numai un redresor simplu fara filtraj si cu o rezistenta de limitare a curentului la cca. 80 de mA

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock