Sari la conținut

ajutor incinte bass reflex

dbogdann

Postări Recomandate

Am si eu o rugaminte: imi puteti sugera o schema de incinta bass reflex?

Dispun de doua difuri de woofer pioneer TS-W201 cu parametrii:

Diametru in membrana:185mm

Diametru total:227mm

Inaltime:106mm

putere normala:100w RMS (250W max)

Ohm:4

Fs (Hz):54

Vas (l):18

Qts:0,6

20? chassis

Am comandat tweeterele http://www.partysound.ro/ring-radiator-mon...5pa-p-1468.html, iar filtrele de aici http://www.*********.ro/catalog/product_in...roducts_id=4478 (nu stiu daca am nimerit filtrele corespunzatoare).

Mentionez ca sunt novice in domeniu dar o sa ma incapatanez sa-mi confectionez singur incintele (pentru auditii home, camera de max 20mp).

difuzoare_bass_Pioneer.doc

tweeter.doc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-ar parea ca cel mai liniar raspuns posibil se realizeaza pentru un volum net necesar Vb = 65.6 L, dupa cum se vede si in printscreen-ul facut dintr-un programel de calcul ce se gaseste pe net.

Daca pui fonoabsorbant, atunci putem considera ca avem nevoie de un volum net mai mic, intrucat fonoabsobantul "pacaleste" difuzorul sa vada un volum "aparent" mai marisor decat cel real, cu pana pe la 20...30% mai mare, depinde de cantitatea de fonoabsorbant si natura lui. (era o formula aproximativa, ce exprima corelatia dintre cantitatea de absorbant si volumul "aparent" vazut de difuzor, dar nu mai stiu pe unde este)

Sa zicem ca izolam cu vatelina peretele opus difuzorului si cel de jos/sus.

Putem estima atunci ca volumul net necesar sa fie 65,6/1,2 = 55 L (obtinand astfel un volum "aparent" dorit de 65,6 L).

La acest volum ii mai adaugi volumul pe care il ocupa portul (aprox.1,5l), volumul difuzorului, sa zicem vre-o 2 L si volumul unor ranforsari (intaritoare) din lemn ( sa zicem 1L), si volumul fonoabsorbantului (vatelina sa zicem), inca vre-o 4 L.

Deci volumul incintei trebuie sa fie V = 55 + 1,5 + 2 + 1 + 4 = 64 L.

Deci, poti incerca o incinta de urmatoarele dimensiuni interioare 40 x 30 x 53 cm (pentru aflarea dimensiunilor exterioare adaugi grosimea PAL/MDF-ului din care faci incinta, minim 1,8 cm sa fie)

Dimensiunile portului: diam = 10 cm.; lung. = 18.8 cm.

Succes.

post-5-1256572666_thumb.jpg

Editat de SIG
Link spre comentariu

S-ar parea ca cel mai liniar raspuns posibil se realizeaza pentru un volum net necesar Vb = 65.6 L, dupa cum se vede si in printscreen-ul facut dintr-un programel de calcul ce se gaseste pe net.

Daca pui fonoabsorbant, atunci putem considera ca avem nevoie de un volum net mai mic, intrucat fonoabsobantul "pacaleste" difuzorul sa vada un volum "aparent" mai marisor decat cel real, cu pana pe la 20...30% mai mare, depinde de cantitatea de fonoabsorbant si natura lui. (era o formula aproximativa, ce exprima corelatia dintre cantitatea de absorbant si volumul "aparent" vazut de difuzor, dar nu mai stiu pe unde este)

Sa zicem ca izolam cu vatelina peretele opus difuzorului si cel de jos/sus.

Putem estima atunci ca volumul net necesar sa fie 65,6/1,2 = 55 L (obtinand astfel un volum "aparent" dorit de 65,6 L).

La acest volum ii mai adaugi volumul pe care il ocupa portul (aprox.1,5l), volumul difuzorului, sa zicem vre-o 2 L si volumul unor ranforsari (intaritoare) din lemn ( sa zicem 1L), si volumul fonoabsorbantului (vatelina sa zicem), inca vre-o 4 L.

Deci volumul incintei trebuie sa fie V = 55 + 1,5 + 2 + 1 + 4 = 64 L.

Deci, poti incerca o incinta de urmatoarele dimensiuni interioare 40 x 30 x 53 cm (pentru aflarea dimensiunilor exterioare adaugi grosimea PAL/MDF-ului din care faci incinta, minim 1,8 cm sa fie)

Dimensiunile portului: diam = 10 cm.; lung. = 18.8 cm.

Succes.

multumesc pentru ajutor, ma apuc sa desenez un pic incinta, o sa urmaresc sa cumpar pal nemelaminat de 2cm; tweeterele o sa vina pe 8 noiembrie din pacate.

ultimele dimensiuni se refera la tubul de bas? Filtrele sunt SAL 2cai auto 200w 4ohm HV 621. Credeti ca sunt suficient de bune difurile Pioneer?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock