Sari la conținut

turometru diesel

Incepatorul
 Share

Postări Recomandate

Am luat diametrele exterioare ale fuliilor:

fulie alternator=62mm

fulie motor=146mm

Iar in legatura cu afisarea pe un votmetru cu afisare numerica nu prea ma incanta pt ca as vrea sa construiesc eu partea de afisare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o intrebare: am un adaptor de la un Aro diesel (1992) .pe carcasa cutiei de viteza era montat un senzor magnetic, iar de la adaptor venea firul galben(s) la un turometru (bord dacie CN).......ce senzor as putea lega la el ? cel original nu l-am gasit....Mentionez ca are doua fire cu tresa si pe unul are 4,3 volti ,atasez poze.

P.S. As vrea sa-l dau unui prieten care inca mai foloseste Aro,multumesc anticipat.

Cu stima,

post-5606-1256409757_thumb.jpg

post-5606-1256409769_thumb.jpg

post-5606-1256409776_thumb.jpg

post-5606-1256409783_thumb.jpg

Link spre comentariu

ce senzor as putea lega la el ?

Nu cunosc acest dipozitiv,dar daca era montat pe cutia de viteza care cuprinde si carcasa ambreiajului,posibil sa fi avut un senzor de proximitate care "numara"dintii de pe coroana volantei,care este solidara cu arborele motor.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

pe volanta era o pastila (probabil magnet) si cadea mereu...si nu mai mergea turometru

Atunci inseamna ca avea un impuls/tura,dar daca aveti un senzor de proximitate,il puteti monta aproape de dintii coroanei,dar trebuie sa stiti cati dinti are coroana.

Link spre comentariu

Multumesc frumos,am sa cumpar un senzor ....coroana e identica ,motorul tot de Brasov,aceeas cutie de viteza,dar imi aduc aminte ca turometrul montat pe dacie indica mai putin si am inlocuit o rezistenta ......

Cu stima,

Editat de mihai(05)
Link spre comentariu

coroana e identica

Cred ca m-ati inteles gresit,Dvs ati scris ca avea un magnet,deci un impuls pe tura,eu am scris despre dintii coroanei,care sunt mult mai multi.Am o alta idee,mai accesibila,o saiba(disc) cu perforatii diametral opuse(perechi pentru a fi echilibrat dinamic),montata pe fulia arborelui in fata,si aceste preforatii(2,4..) sa dea informatia.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

turometrul vreau sa il folosesc doar orientativ

Cateva precizari.

Cum doriti afisarea,cu incarcare la vedere,sau cu schimbare la x sec?

Cate secunde sa dureze afisarea?

Eu va sugerez o afisare cu maxim 3 digiti,deoarece si asa,ultimul digit(zeci de ture) va fi cu salturi mari de valori de la o masurare la alta.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

As dori sa stiu si cam ce nivel de cunostiinte aveti in domeniu, daca ati mai construit montaje si cam la ce nivel.Solutia cu numarare,presupune,formatorul de impuls,multiplicatorul de frecventa,baza de timp si numaratorul.Pentru a va face idee despre ce vorbesc,vedeti aici. este aceasi solutie,doar preluarea informatiei difera.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 3 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock