Sari la conținut

Ajutati-ma va rog!!!

Postări Recomandate

Salut!

Am nevoie si eu deun invertor de aproximativ 350v pentru a incarca 6 condensatori de 470uF 400v.

Va rog ajutati-ma daca puteti! smile.gif

Salut.

Mai intai spuneti-ne la ce fel de il alimentati DC sau AC.

Daca aveti AC puteti modifica un transformator de retea.

Pentru ce vreti sa folositi condensatorii?

Editat de adrian_vista
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Mai intai spuneti-ne la ce fel de il alimentati DC sau AC.

Daca aveti AC puteti modifica un transformator de retea.

Pentru ce vreti sa folositi condensatorii?

Vreau sa descarc condensatorii intr-o bobina pentru a crea un camp electromagnetic care sa propulseze un proiectil. (vreau sa fac un coilgun.)

Link spre comentariu

Solutia redata de dl.miron este destul de buna, ca si aceasta:

http://skema-elektronik.blogspot.com/2008/...dc-with-ic.html

Dar pana la solutia "finala", nu ne-ati spus daca doriti sa incarcati toate condensatoare o data (conectate in paralel) sau "pe rand" ?

Numai Bine

Link spre comentariu

Incercati aceasta schema,urmata de un dublor de tensiune.Este cred evident ca in locul tubului fluorescent cuplati dublorul.
Solutia redata de dl.miron este destul de buna, ca si aceasta:

http://skema-elektronik.blogspot.com/2008/...dc-with-ic.html

Dar pana la solutia "finala", nu ne-ati spus daca doriti sa incarcati toate condensatoare o data (conectate in paralel) sau "pe rand" ?

Numai Bine

Va salut,

Ca sa incarcati condensatoarele cu schemele domnilor de mai sus, ar mai trebui sa aveti nevoie de o punte redresoare (presupun ca aveti condensatoare electrolitice). Dar cred ca acest aspect se subintelegea.

Totusi, as fi si eu curios sa aflu, cum ar trebui construite transformatoarele ridicatoare ? :hi:

Toate cele bune

dan_e

Link spre comentariu

Totusi, as fi si eu curios sa aflu, cum ar trebui construite transformatoarele ridicatoare ?

Scrie in PDF.Cred ca toti avem in casa cel putin, un bec economic"decedat".

Ca sa incarcati condensatoarele cu schemele domnilor de mai sus, ar mai trebui sa aveti nevoie de o punte redresoare (presupun ca aveti condensatoare electrolitice).

Nu este nevoie daca se utilizeaza un multiplicator de tensiune in secundarul transformatorului.

post-9-1254643788_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Va salut,

Ca sa incarcati condensatoarele cu schemele domnilor de mai sus, ar mai trebui sa aveti nevoie de o punte redresoare (presupun ca aveti condensatoare electrolitice). Dar cred ca acest aspect se subintelegea.

Totusi, as fi si eu curios sa aflu, cum ar trebui construite transformatoarele ridicatoare ? :hi:

Toate cele bune

dan_e

Sa sti dan_e ca transformatoarele ridicatoare se iau foarte usor de la aprinzatoarele acelea de aragaz cu schantei.

Ca sa le construiesti trebuie facut secundarul cu putine spire si cu sarma groasa,iar secundarul cu spire multe si sarma subtire.

Ma bucur daca am putut sa te ajut. smile.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock