Sari la conținut

generator de rezonanta SCHUMANN 7,83 Hz

samedaniel

Postări Recomandate

Caut o schema pt realizarea unui generator de rezonanta SCHUMANN 7.83 Hz.Sunt in comert deja pe piata din Romania insa preturile mi se par umflate.Poate ca totusi si-a permis cineva sa cumpere si a reusit sa descifreze schema.Si iarasi poate are bunavointa sa o trasmita si semenilor sai.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Caut o schema pt realizarea unui generator de rezonanta SCHUMANN 7.83 Hz.Sunt in comert deja pe piata din Romania insa preturile mi se par umflate.Poate ca totusi si-a permis cineva sa cumpere si a reusit sa descifreze schema.Si iarasi poate are bunavointa sa o trasmita si semenilor sai.Multumesc anticipat!

as o spui de parca ar fi mare scofala sa generezi frecventa asta, un PIC sau AVR si un timer programat in el, daca vrei sinusoidal iti precalculezi o semiperioada sinus (cu amplitudinile) si ataci un DAC (bitul de MSB il fosesti pentru semn) din timer iti calibrezi exact frecventa. Ce e asa mare inginerie?

RR

Si cu placa de sunet de la PC poti genera frecventa asta. (trebuie sa-ti faci un fiser wav)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am sa incep cu un citat din energobiologie:

George Francis Fitzgerald (?n 1893) şi Nikola Tesla (?n 1900) emiteau deja ideea că această cavitate poate servi drept ghid de undă, stabilind ordinul de mărime al modului principal de propagare şi avansau ipoteza că furtunile pot reprezenta factorul excitator pentru rezonanţă. Spectrul de frecvenţă pe care rezonează este cuprins ?ntre 6 şi 50 Hz cu valoarea principală de 7,83 Hz. Fenomenul de rezonanţă Schumann joacă un rol important ?n reglarea ritmului circadian. Funcţiile vitale se deteriorează ?n absenţa ?ndelungată a frecvenţei de 7,83 Hz, acesta fiind motivul pentru care ?n navele spaţiale ea se generează artificial.

Atmosfera terestră este stratul de gaze ce ?nconjoară planeta şi este menţinut de atracţia gravitaţională. Este cel mai uşor dintre ?nvelişurile materiale ale planetei şi c?ntăreşte doar 5 milioane de miliarde de tone. Atmosfera este alcătuită din 5 straturi cu componenţe, densităţi, temperaturi şi proprietăţi electrice diferite: troposfera (se ?ntinde de la nivelul mării 0 km p?nă la altitudinea de 15 km), stratosfera (15 ? 50 km), mezosfera (50 ? 85 km), termosfera (85 ? 640 km) şi exosfera (p?nă la 1.280 km).

?ncep?nd din stratul mijlociu superior al mezosferei şi p?nă la stratul superior al troposferei se află o zonă ?n care radiaţiile solare dau naştere particulelor ionizate, ionosfera. Ionosfera permite reflexia undelor radio şi se modifică (local) cu mult timp ?nainte de producerea seismelor. Ambele efecte sunt folosite de HAARP, ?n scopuri nicidecum benefice.

Ionosfera la r?ndul său cuprinde substraturile D, E şi F, ?n ordine altimetrică ascendentă, după cum urmează:

- substratul D (situat ?ntre 50 şi 95 km altitudine) este prezent numai ziua şi este ?n principal un strat de absorbţie al undelor electromagnetice pentru că procesul de recombinare a electronilor liberi este foarte mare şi deci ionizarea este foarte mică; comunicaţiile HF sub 10 MHz au de suferit din pricina regiunii D, fiindcă frecvenţa de ciocnire a electronilor cu alte particule fiind de aproximativ acelaşi ordin (10 milioane de cilcuri pe secundă). Peste această frecvenţă atenuarea scade progresiv şi legaturile radio devin posibile. Noaptea, ?n lipsa razelor solare, atenuarea este mult mai mică (există totuşi o ionizare reziduală provocată de radiaţia cosmică); stratul D reflectă şi refractă totuşi undele radio din spectrul VLF (very low frequency) ?n zona 3 ? 30 kHz (deci inclusiv audibile) făc?nd posibile comunicaşiile militare cu submarinele;

Frecvenţele de rezonanţă Schumann

- substratul E (?ntre 95 şi 120 km) este stratul de mijloc al ionosferei şi ionizarea din această zonă se datorează acţiunii razelor X uşoare (1 ? 10 nm) precum şi razelor UV de la soare asupra moleculelor de oxigen; reflectă doar frecvenţe mai mici de 10 MHz şi absoarbe pe cele mai mari; noaptea, acest strat se dizolvă datorită dispariţiei principalei surse de ionizare; distanţa la care se pot efectua transmisiile radio sunt legate de ?nălţimea acestui substrat;

- substratul F (120 ? 400 km) este cel mai ?nalt strat ionizat şi se formează prin acţiunea razelor UV extreme (10 ? 100 nm) asupra oxigenului atomic; are o structură continuă şi este principala sursă de reflexii; este cel mai iportant strat pentru comunicaţii; ?n timpul zilei se ?mparte ?n 2 regiuni distincte F1 (120 ? 250 km) şi F2 (250 ? 400 km), iar noaptea se contopesc ?n stratul F.

Solul şi ionosfera sunt armăturile unui condensator, şi totodată formează o incintă rezonantă, o cavitate electromagnetică rezonantă.

Rezonanţa este fenomenul de apariţie, susţinere şi amplificare a unei stări de vibraţie sub acţiunea unei energii oscilante externe. Termenul este des ?nt?lnit ?n mecanică, acustică, electrotehnică, electronică, construcţii, dar şi ?n mecanica cuantică, fizica nucleară şi cea a păm?ntului.

Frecvenţa de rezonanţă (sau frecvenţa proprie, f0) este aceea la care orice obiect sau material tinde să vibreze sub acţiunea unei energii externe cu oscilaţii c?t mai ample, este frecvenţa la care corpul sau materialul respectiv amplifică undele ce ?i sunt transmise şi la care efectul este maxim. Frecvenţa de rezonanţă este determinată de caracteristucile fizice (rigiditate, masă, densitate, etc.) şi de cele morfologice (formă, dimensiuni) ale corpului supus vibraţiilor.

Un alt element legat de rezonanţă este factorul de calitate (Q) ce se referă la ecartul benzii de frecvenţă a fenomenului.

Sistemele oscilante au nenumărate aplicaţii şi sunt ?nt?lnite pretutindeni: rezonatorul cu cuarţ, antena, incinta adustică (boxa audio), etc. Cuarţul este utilizat datorită proprietăţilor sale electro-mecanice: el generează o anumită frecvenţă la aplicarea unui impuls mecanic de-a lungul uneia din axele sale. Se foloseşte ca generator precis şi stabil.

?n cazul incintelor acustice, există două tipuri de rezonatori (sisteme oscilante): membrane şi camere rezonante (Helmholtz), iar frecvenţa de rezonanţă este determinată cu bună aproximaţie de dimensiunile geometrice. Membranele sunt utilizate ?n special ca atenuatoare pentru anumite frecvenţe ?n funcţie de percepţia acestora.

Frecvenţele de rezonanţă Schumann

La incintele acustice se pot pune ?n evidenţă mai multe frecvenţe de rezonanţă, de fapt un răspuns ?n frecvenţă neliniar, o curbă cu mai multe v?rfuri. Similar, ?n cazul incintelor mari precum sălile de spectacol, există o curbă de răspuns ?n frecvenţă, specifică fiecăreia, cu frecvenţe pe care sala le amplifică (v?rfuri) sau le atenuează.

De remarcat că şi ?n cazul rezonanţei Schumann s-au determinat mai multe frecvenţe, v?rfuri ale unei curbe de răspuns. Ele diferă de la autor la autor, dar este explicabil pentru că ele au variaţii ?n funcţie de intensitatea şi configuraţia liniilor de c?mp ale c?mpului magnetic terestru, compoziţia şi proprietăţile atmosferei (conţinutul cavităţii electromagnetice), proprietăţile solului şi ale ionosferei (armăturile).

?n mod frecvent frecvenţele de rezonanţă Schumann sunt impropriu denumite armonici, deşi ele nu sunt multiplii ?ntregi ai frecvenţei fundamentale.

Indiferent de variaţia acestor valori, frecvenţa cea mai importantă este cea de 7,83 Hz, frecvenţa de bază, prima din şir şi cea cu valoarea cea mai mare. Ele sunt situate la un ecart relativ constant, mai mic dec?t prima valoare.

Numeroase determinări au dus la valori aproximativ egale, după cum urmează:

7,83 ? 14,1 ? 20,3 ? 26,4 ? 32,4 Hz cu ecarturile de frecvenţă de 6,27 ? 6,2 ? 6,1 ? 6 (sursa fiind cercetătorii japonezi, preluaţi şi de generalul Emil Străinu cu 7,8 ? 14,1 ? 20,3 ? 26,4 ? 32,2 Hz)

7,8 ? 13,7 ? 19,6 ? 25,5 ? 31,4 ? 37,3 ? 43,2 Hz cu un ecart constant de 5,9 Hz (cercetători americani; ecartul constant pare artificial !)

Dupa studiul mai multor documentatii despre generatorul de rezonanta Schumann, nu am gasit nicio referire la forma de unda care se genereaza, amplitudinea optima a acesteia si difuzorul folosit. Daca nu se cunoaste forma de unda e foarte greu de anticipat sau de gasit o schema. Un generator de semnal care merge adaptat la cele trei forme de unda (rectangulara, triunghiulara si sinus) este binecunoscutul circuit integrat ICL8038, cu ajutorul caruia puteti genera frecventa sau frecventele dorite. Bineinteles, pe langa acest circuit integrat mai aveti nevoie de un tranzistor pentru adaptare cu sarcina difuzorului.

Numai Bine

Link spre comentariu

s-a descoperit (prin calcule la inceput) si mai tarziu prin masuratori ca exista la suprafata terestra niste varfuri de frecventa in spectrul 0 -100Hz datorate efectului de ghid de unda creat de stratul atmosferic care se pare ca rezoneaza la frecventele astea, sursa de energie care alimenteaza sunt fulgerele si trasnetele. Amplitudinea lor e foarte mica si trebuie antene destul de sofisticate pentru a putea fi masurata. NU s-a dovedit stiintific ca ar exista o legatura intre starea de sanatate a oamenilor si existenta sau non existenta acestor unde. E genul de teorie care prinde usor la mase.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Eu am inteles ca, este vorba de radiatie electromagnetica.

Intr-adevar, se pare ca este vorba de radiatie electromagnetica. Dar chiar si asa, principiu de functionare, cel cu ICL-ul recomandat, ramane acelasi (trebuie schimbat doar "difuzorul" cu altceva, dar cu ce anume... mi-e greu sa spun).

Acum nu stiu daca e o teorie care prinde foarte bine "la mase" dar cred ca un sambure de adevar este mijloc.

Link spre comentariu

Stiam deja de ceea ce se gaseste in comert .Am rasfoit netul la deal si la vale in cautare de generator de rezonanta SCHUMANN.Ideea era sa gasesc o schema ceva pe acest site.Mp 3 -ul sugerat de un respondent la topic genereaza el ceva efect insa ceea ce caut eu e un generator de camp asemanator celui din comert.

Link spre comentariu

Eu nu prea vad cum poate fiţa aceia alimentata din 2 baterii(3V daca sunt in serie) sa genereze de la brau un camp suficient de puternic,pentru a influenta la cca.70cm distanta , creierul.Cei care spun ca au simtit efectul acestui dispozitiv(cel din PDF),cred ca sunt sub influenta efectului placebo.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu nu prea vad cum poate fiţa aceia alimentata din 2 baterii(3V daca sunt in serie) sa genereze de la brau un camp suficient de puternic,pentru a influenta la cca.70cm distanta , creierul.Cei care spun ca au simtit efectul acestui dispozitiv(cel din PDF),cred ca sunt sub influenta efectului placebo.

asta ca sa nu mai zicem cam ce lungime de unda ar avea o antena acordata pe lambda/2 sau lambda/4 ca totusi sa radieze ceva. Din pacate eu ma mentin in afirmatiile mele ca prostiile astea prin la mase.

RR

Link spre comentariu

Ceea ce cautam cam nu am gasit.Oricum va multumesc pt pareri chiar daca sunt in totala necunostinta de cauza.Si cand spun asta ma gandesc ca telefoanele celulare sunt cam de aceleasi dimensiuni si cu acumulatori cam nu mult peste cei 3 volti totalizati de cele 2- R6 si totusi fac mai multe lucruri in acelasi timp.Eu nu spun ca un astfel de aparat face minuni insa nici asa fara sa am idee ce contine montajul nu vreau sa dezmint ,sa denigrez.Nu ma leaga nimic de astfel de siteuri si firme care comercializeaza astfel de produse .Eu cautam doar o schema.Eventual o parere.Insa in cunostinta de cauza voiam sa fie aceasta.Numai bine!

Link spre comentariu

telefoanele celulare sunt cam de aceleasi dimensiuni si cu acumulatori cam nu mult peste cei 3 volti totalizati de cele 2- R6 si totusi fac mai multe lucruri in acelasi timp

Da,dar sunt tinute la ureche,deci chiar langa creier si functioneaza pe frecvente de ordinul gigahertilor,iar asa cum scria si Dl.roadrunner,cu cat frecventa este mai mare antena creste pe masura,undele lungi la 150Khz au lungime de unda de ordinul kilometrilor,faceti un calcul cat este la 7.83 Hz.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock