Sari la conținut

Aparat de masura

iozsi39

Postări Recomandate

Buna ziua.Ma puteti ajuta sa recuperez acest aparat de masura?As dori o schema si ceva informatii utile.Sunt dezlipite cateva fire.Sunt 2 circuite:C520D si CDB447.Vad ca are si un comutator.Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Ma puteti ajuta sa recuperez acest aparat de masura?As dori o schema si ceva informatii utile.Sunt dezlipite cateva fire.Sunt 2 circuite:C520D si CDB447.Vad ca are si un comutator.Va multumesc.

As dori sa-l folosesc ca si aparat de masura la un alimentator.La cel cu TL 081

Despre ce aparat de masura este vorba ?

Piciorul nu se pune! drink4.gif

piciorul nu se pune! drink4.gif

post-6040-1253949372_thumb.jpg

post-6040-1253949414_thumb.jpg

post-6040-1253949458_thumb.jpg

post-6040-1253949504_thumb.jpg

post-6040-1253949568_thumb.jpg

Link spre comentariu

salut, io asi zice sa nu te complici initial si io am vrut sa fac ca tine....aparat de masura facut dar am ajuns la concluzia ca mai bine cumpar unu de panou [20 lei dupa maica domnului] si are si manualul cu ce rezistente sa pui pentru domenul care il doresti sa masoare V/A/OHM

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Buna seara.M-am apucat de voltmetru dar am facut greseala sa dezlipesc afisoarele,si nu mai stiu sa le leg inapoi.Sunt de tipul:http://epiese.uv.ro/index.php?p=galleryGalleryShow&iId=6&iIdLink=43&iType=1,iar montajul e:.Nu stiu la ce pini sa lipesc tranzistorii.Ma incurc si la pinii A1,A2.Sunt de cate 2 ori.Va multumesc.

Afisoarele sunt VQE24 E

post-6040-1255275636_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna seara.M-am apucat de voltmetru dar am facut greseala sa dezlipesc afisoarele,si nu mai stiu sa le leg inapoi.Sunt de tipul:http://epiese.uv.ro/index.php?p=galleryGalleryShow&iId=6&iIdLink=43&iType=1,iar montajul e:.Nu stiu la ce pini sa lipesc tranzistorii.Ma incurc si la pinii A1,A2.Sunt de cate 2 ori.Va multumesc.

Afisoarele sunt VQE24 E

Aici ai schema si cablaj de voltmetru cu piesele tale. Verifica datasheeeturile lui 74LS47(CDB 447) cu74LS247. Afisorul este dublu de aceea ai toate notatiile de doua ori ,este cu anod comun = anozii comuni sunt la pinii 4 si 5 si sunt marcati cu SA1 si SA2.Deci ai 7 segmente a-b-c-d-e-f-g , h este punct .VQE 24 E datasheet click aici.

Editat de vio_rel.ro
Link spre comentariu

Pun ceva poze.Scuze pt.claritate! :sorry:Divizorul l-am realizat din schema trimisa de' Vio rel.ro'(910 ohmi si 91k)In ca astept sfaturi pt.functionare si ca ampermetru.pana pe la 10A e suficient.

post-6040-1255508168_thumb.jpg

post-6040-1255508182_thumb.jpg

Editat de iozsi39
Link spre comentariu

Pun ceva poze.Scuze pt.claritate! :sorry:Divizorul l-am realizat din schema trimisa de' Vio rel.ro'(910 ohmi si 91k)In ca astept sfaturi pt.functionare si ca ampermetru.pana pe la 10A e suficient.

Am gasit schema pentru 1A,se foloseste un convertor curent - tensiune.Pentru 10A rezistenta trebuie micsorata de 10 ori! Atentie sa nu aplici tensiuni mai mari de 1V la intrare lui C520.

post-3683-1255522218_thumb.jpg

Editat de vio_rel.ro
Link spre comentariu

Problemeeeeee!Se incalzeste CDB447 !?Alimentarea e de 5v.Oare afisoarele consuma prea mult?E drept ca nu am pus rezistenta de limitare de 180 ohmi care duce de la 5v la CDB.Dar am vazut scheme care nu au acea rez!Spre afisoare am rez.de390 ohmi,in baze tranz.de 2k,si am rez de pe ramura + care se duc spre cela 2 circuite de 10k.Vio rel.ro'-vezi schema ta!Iar in schema ce am postat-o se vede un rez de 180 ohmi.Oare aia sa fie cauza?Sa pun un rez?

Editat de iozsi39
Link spre comentariu

Problemeeeeee!Se incalzeste CDB447 !?Alimentarea e de 5v.

Cat de tare se incalzeste?Poate oscileaza,ati decuplat tensiunea la terminalele lui?

Iar in schema ce am postat-o se vede un rez de 180 ohmi.Oare aia sa fie cauza?Sa pun un rez?

Poate in schema Dl-ui vio_rel.ro,daca da,nu are importanta,aceea este pentru aprinderea punctului(zecimal).

Link spre comentariu

Am pus o rez de 180 ohmi intre + si CDB447 si surpriza!Nu se mai incalzeste circuitul!Asa ca am combinat 3 scheme diferite si a iesit ceva frumos! dance2.gif Acum experimentez folosirea si ca ampermetru.

Cat de tare se incalzeste?Poate oscileaza,ati decuplat tensiunea la terminalele lui?

Poate in schema Dl-ui vio_rel.ro,daca da,nu are importanta,aceea este pentru aprinderea punctului(zecimal).

Era vorba de rez din schema ce am postat-o!Acolo e un rez intre +5v si CDB.In schema D-lui Vio nu e acea rez.Doar cea de virgula.

Link spre comentariu

Am realizat divizorul rezistiv din schema d-lui Vio.ca sa am si virgula la vizualizarea tensiunii(sub forma 15.8v).Acum suntul pt.ampermetru unde trebuie sa-l amplasez?:chiar la intrare circuit 520,sau inaintea divizorului rez?,inainte de R17

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock