Sari la conținut

Economizor energie electrica

iozsi39

Postări Recomandate

Buna ziua!Ce parere aveti de acest produs?Merita incercat?Stie cineva ce componente contine?Poate aveti si o schema sa postati.Va multumesc!O zi buna! greeting.gif

Buna ziua!Ce parere aveti de acest produs?Merita incercat?Stie cineva ce componente contine?Poate aveti si o schema sa postati.Va multumesc!O zi buna! greeting.gif

http://www.secretul.ro/economiedeenergie.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

http://www.secretul.ro/economiedeenergie.html

tu ai cumpara un produs electronic de pe o pagina care contine un link la "Penisul tau mai Mare" ? (in partea de jos a paginii)

RR

Link spre comentariu

Chiar nu stie nimeni ce contin Economizoarele de energie electrica?

Prietene eu credeam ca ai priceput de la inceput ca e o farsa aparatul ala. Nu ai cum sa inbunatatesti eficienta unui consumator punind ceva inaintea lui, in cel mai bun caz poti sa-i inbunatatesti factorul de putere (defazajul intre tensiune si curent) dar asta nu e relevant pentru consumatorii casnici pentru ca oricum nu te taxeaza nimeni pe puterea reactiva.

daca era ceva real era de mult inglobat in diferite produse electronice.

RR

Link spre comentariu

Foarte probabil sa contina un circuit pt. decuplarea automata a sarcinii atunci cand aceasta functioneaza in gol. Marele semn de intrebare apare: cum afla aparatul daca sarcina functioneaza in gol ? Bineinteles, circuitul este posibil, deci se poate realiza, dar personalizat pentru un anume aparat. Spre exemplu, pe baza acestui principiu, au lansat anul trecut cei de la Gigabyte placi de baza cu "Economizor Dinamic de Energie". A transpune acest principiu intr-un aparat care poate alimenta orice aparatura electronica si electrocasnica nu este altceva decat o gogoasa vanduta publicului neavizat. In plus, economia de energie este minora si este direct proportionala cu puterea aparatelor ce functioneaza, pe parcursul unei lunii, in gol (practic, se reduce cu 1...2kWh consumul de energie electrica). In PC-uri, ideea celor de la Gigabayte este buna, dar nu prea se poate implementa pt. alimentare unui server, unde functionarea 100%.

Asadar, feriti-va de astfel de situri care comercializeze la preturi exorbitante, produse chilipir si cu anunturi deocheate.

Cu stima

dan

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Foarte probabil sa contina un circuit pt. decuplarea automata a sarcinii atunci cand aceasta functioneaza in gol. Marele semn de intrebare apare: cum afla aparatul daca sarcina functioneaza in gol ? Bineinteles, circuitul este posibil, deci se poate realiza, dar personalizat pentru un anume aparat. Spre exemplu, pe baza acestui principiu, au lansat anul trecut cei de la Gigabyte placi de baza cu "Economizor Dinamic de Energie". A transpune acest principiu intr-un aparat care poate alimenta orice aparatura electronica si electrocasnica nu este altceva decat o gogoasa vanduta publicului neavizat. In plus, economia de energie este minora si este direct proportionala cu puterea aparatelor ce functioneaza, pe parcursul unei lunii, in gol (practic, se reduce cu 1...2kWh consumul de energie electrica). In PC-uri, ideea celor de la Gigabayte este buna, dar nu prea se poate implementa pt. alimentare unui server, unde functionarea 100%.

Asadar, feriti-va de astfel de situri care comercializeze la preturi exorbitante, produse chilipir si cu anunturi deocheate.

Cu stima

dan

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 1 year later...

Au aparut pe piata niste economizoare de energie electrica. O cutie cu doua LED-uri care se conecteaza direct la priza.

Am cumparat cu 55 lei 1 buc. si am deschis cutia ca sa vad ce contine.Am constatat ca contine un condensator de curent alternativ 5.2 microfarazi care se conecteaza in paralel prin intermediul prizei la reteaua electrica a casei. In plus mai este o placuta cu circuitul de alimentare a celor doua LED-uri care semnalizeaza faptul ca economizorul este conectat la retea (un condensator, 4 diode si un condensator electrolitic pt. filtraj).In concluzie cam multi bani pentru un condensator de 5.2 microfarazi care se leaga in paralel cu reteaua.Am si o fotografie cu aparatul deschis dar nu stiu cum sa o pun pe forum ,este prima data cand fac un comentariu.Cine doreste foto sa-mi trimita un mail si o trimit.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Buna ziua.

Am cumparat acest ''ECONOMIZOR'' mai mult din curiozitate sa vad exact ce contine:

- o punte redresoare cu rezistentele si condensatorii aferenti pentru alimentarea ledurilor

- un condensator pe care nu scrie nimic legat in paralel pe alimentarea de la retea.

Concluzia.....pacaleala.

In datele tehnice scrie ca este ''un dispozitiv inteligent digital de economisire...."

Link spre comentariu

S-a mai discutat si se discuta insistent pe mai multe forumuri. Se pare ca acel dispozitiv contine un simplu condensator de cateva zeci de µF, la un pret mult prea piperat pentru o asemenea piesa. Astfel stand lucrurile , cred totusi ca roadrunner are dreptate. :book2: :book2: :wallbash:

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

• 8 months later...

post-17288-079152200 1315718317_thumb.jpg

S-a mai discutat si se discuta insistent pe mai multe forumuri. Se pare ca acel dispozitiv contine un simplu condensator de cateva zeci de ?F, la un pret mult prea piperat pentru o asemenea piesa. Astfel stand lucrurile , cred totusi ca roadrunner are dreptate. :morning: :book2: :wallbash:

salut,ce ziceti de astea?

post-17288-030837600 1315718250_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock