Sari la conținut

Despre PLC-uri la modul general: avantaje si dezavantaje

donpetru

Postări Recomandate

Astept parerile voastre legate de programarea PLC-urilor, eventual niste documentatii in acest sens, ce marca preferati si multe multe altele.

Pentru inceput, ce pareri aveti de seria de PLC-uri LOGO de la Siemens? Ati incercat vreodata sa lucrati cu aceste PLC-uri si ce impresie va lasat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 5 months later...
  • 1 month later...

Salutare tuturor,

Am avut placerea sa lucrez si sa fac unele "programele"

cu LOGO de la Siemens.

Cand am spus "placerea" am facut-o intentionat si bine argumentat.

Am avut ocazia sa lucrez si cu alte tipuri de relee programabile.

Cele care au pretul mai mic decat LOGO au multe lipsuri in ceea ce priveste

lista de instructiuni implementate, conectivitate sau viteza de raspuns.

Cablul despre care aminteste razera21 merita cumparat de la distribuitorul Siemens.

Costa cam 70 EURO. Eu am gasit o schema si am inceput constructia adaptorului dar,

nu am gasit conectorul adecvat. Deci am cumparat unul original. Merita, mai ales ca tine de

imagine atunci cand esti in fata unui client.

dekor

Link spre comentariu

• 7 months later...

salutare

Sunt membru incepator si este prima data cand intru pe forum. Am observat discutiile pe care la aveti pe aici si toate sunt interesante, chiar imi fac placere

Din obligatie suicide_fool-edit.gif am inceput sa lucrez cu niste programele, S7 si mai putin S5 de la Siemens si cu pl7 pro de la telemecanique

Daca pot sa va ajut ceva din putinele mele cunostinta as fi foarte incantat

Link spre comentariu

• 5 months later...
salutare

Sunt membru incepator si este prima data cand intru pe forum. Am observat discutiile pe care la aveti pe aici si toate sunt interesante, chiar imi fac placere

Din obligatie :hi: am inceput sa lucrez cu niste programele, S7 si mai putin S5 de la Siemens si cu pl7 pro de la telemecanique

Daca pot sa va ajut ceva din putinele mele cunostinta as fi foarte incantat

unde pot gasi softvare s7 300

Link spre comentariu

unde pot gasi softvare s7 300

Salut,

Din cate stiu trebuie sa-l cumperi.

Toate cele bune.

Editat de dan_e
Link spre comentariu

Buna tuturor,

Eu am lucrat cu PLCuri de la Moeller, seria easy. Nu sunt prea grozave, dar sunt ieftine, si pentru scheme de automatizari nu foarte pretentioase sunt numai bune. Se pot simula relee intermediare,temporizatoare, numaratoare, contoare, comparatoare si altele. Au intrari digitale (cele in cc au si cateva intrari analogice), si iesiri digitale, pe releu sau tranzistor. Unele mai noi au si iesiri analogice. In plus, programul de simulare si incarcare a programului de pe PC pe PLC este gratis. Tre sa cumperi numa cablul.

Eu am simulat programele si apoi le-am introdus manual. Nu am avut decat vre-o 5 comenzi, si nu se justifica achizitionarea cablului.

De vre-un an nu am mai lucrat cu ele ( criza), dar e foarte simplu de lucrat cu ele. De fapt primul program l-am facut fara PC, direct pe PLC, dupa ce am studiat vre-o 3 ore un manual de utilizare in limba engleza.

Repet, nu sunt pentru aplicatii pretentioase, dar un PLC din asta cuplat cu elementele de forta poate inlocui cu succes un tablou de comanda traditional cat un sifonier cu 2 usi.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

BUNA

N-AM VAZUT AICI NIMIC DESPRE PLC DE LA MITSUBISHI [MAI ALES SERIA ALPHA .

SINT F. INTERESANTE,MAI ALES CA AU UN SOFT FOARTE PRIETENOS [FUNCTION BLOCK DIAGRAM],PROGRAMUL E DE FAPT O SCHEMA ELECTRONICA .ARE SI UN SIMULATOR DESTUL DE BUN. SOFTUL E FREE WWW.MITSUBISHI-AUTOMATION.RO

SALUTARI

Link spre comentariu

• 3 months later...

Salut dorinta ta de a invata.

Intra la sectiunea "Teorie in automatica" si citeste materialele de acolo.

Unele sunt postate de mine, altele nu.

Dar toate au acelasi scop: sa ajutam si pe altii sa cunoasca tehnologia zilelor noastre.

Daca tot nu gasesti acolo ce iti trebuie, redefineste intrebarea.

Cu respect,

dekor

Link spre comentariu

• 4 years later...

As vrea sa stiu ce soft imi trebuie pe un laptop pentru a stabili o comunicatie cu un PLC Sitop Siemens (CPU 1214C) cu Mac Address.

Pot face fizic legatura intre PLC si laptop cu acelasi cablu cu care PLC-ul este legat la touch screen?

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock