Sari la conținut

o schema de frecventmetru cu uC, va rog!

iulian_zamfir

Postări Recomandate

Este in revista Tehnium Nr2 din 1988 un frecventmetru/capacimetru pe care l-am facut in tinerete si am fost foarte multumit de el. Din nefericire este facut cu integrate in tehnologie TTL, mai greu de gasit astazi si consumatoare de curent...aprox 3,5 Ah.Totusi , o sa fi destul de satisfacut de el daca-l construiesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Circuitele integrate MC14543 si MC14553 cu ce circuite se pot inlocui ? Nu le-am gasit deloc, la niciun magazin. blink.gif

Ultima schema mi se pare prea, prea COMPLEXA.

As dori sa stiu daca schema cu MC14543 si MC14553 functioneaza ? Nu de alta, dar nu as vrea sa o fac degeaba. excl.gif

Link spre comentariu

Dl.miron, gresiti!

MC14543 =CD4543 (7 - Segment Display Driver with Decoder)

MC14553 =CD4553 (3 Digit BCD Counter).

Pretul CD4553/4543 se situeaza undeva intre 2 si 7 lei/bucata (depinde de furnizor).

Nu am testat aceasta schema, dar vazand atatea indicatii de realizare, nu cred ca o sa aveti probleme. Bineinteles, mai exista posibilitatea, sa fie strecurata intentionat o scapare, asa cum se mai intampla prin documentatii de acest tip (dar nu la toate). Pana la realizare, restul nu sunt altceva decat simple presupuneri... teoretice.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock