Sari la conținut

Incarcator universal acumulatori mici

Postări Recomandate

Salut!Daca se poate as dori un incarcator de acumulatori mici,mai ales de ni-hm,sa se poata incarca pack-uri de ac.,de la 1.2 pana la 9.6v,sa pot controla tensiunea si amperajul.Ceva cu lm317...Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Scheme de incarcatoare s-au postat. Puteti utiliza schema postata in topicul de mai jos, cu observatia ca va trebui sa folositi mai multe acumulatoare "mici" si identice, inseriate, pentru a ajunge la o tensiune de 9...12Vcc. Asadar, studiati acest topic si mai veniti cu ceva detalii in privinta acumulatoarelor "mici" (adica, cat de mici ?):

http://www.forum.tehnium-azi.ro/surse_de_a...v_5a-t1307.html

Numai Bine

Link spre comentariu

Scheme de incarcatoare s-au postat. Puteti utiliza schema postata in topicul de mai jos, cu observatia ca va trebui sa folositi mai multe acumulatoare "mici" si identice, inseriate, pentru a ajunge la o tensiune de 9...12Vcc. Asadar, studiati acest topic si mai veniti cu ceva detalii in privinta acumulatoarelor "mici" (adica, cat de mici ?):

http://www.forum.tehnium-azi.ro/surse_de_a...v_5a-t1307.html

Numai Bine

Adica sa pot incarca acumulatori tip AA,AAA...,simple sau inseriate,de diferite puteri.Sa pot modifica amperajul si tensiunea in functie de tipul acumulatorului(200mah,300mah,900mah...).

Link spre comentariu

@iozsi39 da poti incarca foarte bine numai sa respecti curntul[A] de ex daca ai un acumulator de 1200mA trebuie sa setezi sursa pe 120mA, poti sa o folosesti la multe altele cauta la topicul cu surse acolo am postat cand am creeato daca ai intrebai ai pm

Link spre comentariu

@iozsi39 da poti incarca foarte bine numai sa respecti curntul[A] de ex daca ai un acumulator de 1200mA trebuie sa setezi sursa pe 120mA, poti sa o folosesti la multe altele cauta la topicul cu surse acolo am postat cand am creeato daca ai intrebai ai pm

Salut.Am inceput sa lucrez la alimentator,dar nu gasesc pe la mine TL 081,doar TL083 si 741.Oare se pot folosi?Iar in loc de potentiometrele de 10k am de 25k.Iar in loc de C1 pot sa folosesc 2 de 2200/35V in paralel?Sau serie?In loc de D1,D2,D3,D4, am pus 1N4007.E bine?Va multumesc de intelegere! support.gif

Link spre comentariu

Daca doriti doar pentru incarcat acumulatorii,puteti folosii o sursa de curent constant.Pot fi inseriati acumulatori in limita tensiunii debitate de sursa(simplu redresor),astfel ca suma tensiunilor finale a acumulatorilor (incarcati) sa fie cu cca.2V mai mica decat tensiunea sursei.

post-9-1253705868_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca doriti doar pentru incarcat acumulatorii,puteti folosii o sursa de curent constant.Pot fi inseriati acumulatori in limita tensiunii debitate de sursa(simplu redresor),astfel ca suma tensiunilor finale a acumulatorilor (incarcati) sa fie cu cca.2V mai mica decat tensiunea sursei.

Imi trebuie si ca alimentator.

Link spre comentariu

O schema de incarcator care se poate foarte usor adapta pentru acumulatoare de 1,5Vcc:

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Charger/Charger.png

Puteti foarte usor sa reglati pe iesirea incarcatorului un 6V utilizand in locul lui R2 un semireglabil, folosind, pentru incarcare, 4 acumulatoare mici in serie, aprox. in aceeasi masura descarcate.

La fel de buna este si solutia redata de dl.miron mai sus.

Raman la parerea trimisa si pe privat, ca nu are rost sa va complicati cu schema care contine TL081 si TL083.

Numai bine

Editare ulterioara:

battery_charger.jpg

Link spre comentariu

O schema de incarcator care se poate foarte usor adapta pentru acumulatoare de 1,5Vcc:

http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Charger/Charger.png

Puteti foarte usor sa reglati pe iesirea incarcatorului un 6V utilizand in locul lui R2 un semireglabil, folosind, pentru incarcare, 4 acumulatoare mici in serie, aprox. in aceeasi masura descarcate.

La fel de buna este si solutia redata de dl.miron mai sus.

Raman la parerea trimisa si pe privat, ca nu are rost sa va complicati cu schema care contine TL081 si TL083.

Numai bine

Editare ulterioara:

post-2-1253723531_thumb.jpg

Nu gasesc pentru TL 083 modul de legatura a pinilor.Am gasit pt.TL 082 si TL084.Poate ma ajuta careva.Nu ma supar sa-mi postati si o schita cu sa leg circuitul in montaj! help.gif Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock