Sari la conținut

Cateva probleme cu o schema de corector de ton

dreamer89

Postări Recomandate

Un alt exemplu de corector cu alimentare simetrica, eficacitate reglaj frecv. joase si inalte aprox +/-20dB, prezint mai jos:

4qdql4y.gif

am realizat si eu corectorul respectiv..dar am o mica problema ...semnalul de la iesire este foarte mic....am testat apoi in 3 puncte:

dupa primul operational - semnalul este foarte bun fara distorsiuni

dupa reglaje (pe intrarea in al doilea operational) - se aude bine ..fara distorsiuni ..reglajele sunt bune (bass si inalte)..totul e ok pana aici

la iesirea din al doilea operational semnalul este foarte mic

proiectia arata asa:

post-1470-1253043246_thumb.png

pe placa cu corectorul am pus si cate un stabilizator de 12V (L7812 si L7912) si am alimentat la 2x32 V

Care ar putea fi problema? scratchchin.gif helpsmilie.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da ..curecnt continuu filtrat.

Este suficient.

Ce adaptare?

Initial ma gandeam sa-i cresteti amplificarea pe ultimul AO,dar intai as dori sa stiu daca acest semnal slab,apare doar cand sunteti pe atenuare maxima a frecventelor,sau si pe accentuare maxima,deoarece,in primul caz este normal sa scada nivelul,fiind atenuate unele frecvente din semnal.

Link spre comentariu

semnalul este mic dupa al doilea operational atat la atenuarea maxima a frecventelor cat si la accentuare maxima

Verificati daca nu aveti erori de montaj.Cum/cu ce, masurati acest nivel de semnal?

Link spre comentariu

Daca semnalul dupa al doilea AO este "slab" si fara distorsiuni, atunci veti avea nevoie de un preamplificator audio. De fapt, cu siguranta cred ca nu ati folosit un preu!

Deoarece acesta este un topic numai cu scheme de corectoare de ton, egalizatoare; voi muta in urmatoarele ore, posturile suplimentare intr-un topic separat, ai carui denumire se poate stabili inclusiv si de utilizatorul @dreamer89

Link spre comentariu

schema prezentata acolo nu poate avea semnalul mai slab decat la intrare cu potentiometrele pe max (adica nu pe atenuare)

e o problema de montaj, schema e buna.

teoria mea e ca userul a pus intrarea de la un amplificator (adica un fir) in diversele puncte unde a verificat, daca tensiunea negativa lipseste, dupa primul AO a reusit sa auda ceva chiar daca excursia semnalului a fost numai pozitiva, al doilea AO find inversor iesirea nu a avut excursie negativa (fiind inversor si cuplat CC) din cauza lipsei tensiunii de alimentare negative.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

era o eroare de proiectare...am inversat pinul 8 cu pinul 14 la cablaj..in urma acestei corectii montajul functioneaza perfect..nu este nevoie de preamplificator deoarece semnalul dupa corector este destul de mare pentru 7294 ..sunt foarte multumit de el...pentru cine vrea sa il realizeze si ii place cablajul meu atasez si o imagine cu el modificat

post-1470-1253488416_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock