Sari la conținut

temporizator....ajutor

rauldan

Postări Recomandate

Salut,

Am nevoie de o schema, eventual cu 555, care la primirea unui semnal pe intrare(cuplarea unui releu), sa cupleze pe rand 3 relee la interval de 1 minut si sa il tina cuplat timp de 5 secunde.

deci primul releu se cupleaza automat si sta 5 sec.

al doilea releu se cupleaza dupa 1 min si sta 5 sec.

al treilea releu se cupleaza dupa 2 min si sta 5 sec.

La final reset si asteapta comanda noua.

VA rog cine poate sa ma ajute as fi recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun,

Nu am fost destul de explicit.

La intrare va fi legat un releu care va primi curent pe el si va inchide un circuit.....acesta va fi semnalul de intrare.

la iesire vor fi relee sau optocuploare, am nevoie ca fiecare din relee sa inchida un circuit.

primul releu se va inchide automat si va sta inchis 5 secunde, al doilea dupa 1 minut si va sta inchis 5 secunde iar al treilea dupa 2 minute si va sta inchis 5 secunde, sper ca mam facut inteles de aceasta data :)

Multumesc de ajutor

Link spre comentariu

Nu am fost destul de explicit.

Nici acum.

La intrare va fi legat un releu care va primi curent pe el si va inchide un circuit.....acesta va fi semnalul de intrare.

In ce consta circuitul?Releele sunt AC, CC, ce tensiune,cate contacte?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Sunt relee normale...

Pai cred ca toate releele sunt normale,anormale devin cand se strica.

2 borne intrare....2 borne iesire.

Adica,2 contacte normal inchise sau normal deschise?Poate credeti ca aceste informatii nu sunt utile,dar in fuctie de aceste date ,poate fi conditionata functionarea lor .Semnalul initial,este o tensiune permanenta sau un impuls?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pai cred ca toate releele sunt normale,anormale devin cand se strica.

Adica,2 contacte normal inchise sau normal deschise?Poate credeti ca aceste informatii nu sunt utile,dar in fuctie de aceste date ,poate fi conditionata functionarea lor .Semnalul initial,este o tensiune permanenta sau un impuls?

Semnalul initial---> tensiune permanenta

Link spre comentariu

aplicatie perfecta pentru PIC (AVR) ai castiga la: precizie, flexibilitate si probabil pret.

ai ceva experienta cu microcontrollerele?

RR

Nu prea am experienta cu microcontrolere, dar ar fi perfect daca as face o schema cu pic16f84 pt ca la o schema cu acest controler lucrez si am si programator pt el.

Link spre comentariu

• 6 months later...

vin si eu cu o rugaminte la cei care ma pot ajuta in realizarea unui temporizator care sa lucreze astfel - circuitul sa lucreaze la 12V, va fi folosit la autoturism. se pleaca de la un contact care poate da + sau - in functie de cum este necesar. la iesirea din temporizator am nevoie nevoie de o masa-minus ( eventual printr-un releu ) care sa se declanseze la inchiderea contactului si sa se pastreze 5-10 secunde dupa deschiderea contactului. consumul pe masa respectiva nu este mare, este folosit doar pentru comanda. multumesc.

Editat de marcghi
Link spre comentariu

Daca puteti face o schita, de unde este alimentat releul pe masina, la linia 15, activata de contactul motor, sau 30, cu alimentare permanenta?

montajul se va alimenta de la bricheta, trebuie sa functioneze doar cand merge masina

o mica schema aici http://www.girlshare.ro/1027717.9

montajul as vrea sa fie cat mai simplu, nu trebuie sa aiba posibilitate de reglaj a timpului, sa se incadreze in 5-10 secunde

multumesc pentru ajutor

post-8834-1271147756_thumb.jpg

Editat de marcghi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock