Sari la conținut

Sistem de alarma imobil

rauldan

Postări Recomandate

Buna,

As avea nevoie daca ma poate ajuta cineva cu o schema de alarma imobil la care sa leg 4 senzori de miscare si posibilitate de a lega sirena exterioara.

Pt armare si dezarmare as mai avea nevoie de inca o schema care sa fac urmatorul lucru.

Deci am 2 intrari A si B, 2 iesiri C si D.

Cand pe A este 1 Volt de exemplu si pe B 0V ---> C 1V si D 0V

Cand pe A este 1V si pe B 1V ---> C 0V si D 1V

Intrarile A si B vor fi A- legat la vibratorul unui telefon mobil si B - legat la ledurile aceluiasi telefon mobil.

Iesirile C si D vor fi D -armare si C -dezarmare.

Ca sa ma fac mai inteles, formez pe telefonul mobil un grup de numere de telefon pt cine are acces la dezarmarea alarmei, la orice numar al acelui grup cand va suna pe telefonul mobil legat la alarma atunci acesta va vibra si i se vor aprinde ledurile ---> atunci alarma se va activa.

Pt restul numerelor, telefonul va avea doar semnal luminos.

Deci cand sun de pe un nr aflat in grupul setat alarma se dezactiveaza si cand sun de pe acelasi numar dar cu #31#(orange) numar ascuns atunci alarma se va activa.

Sper ca mam facut destul de inteles si as fi foarte recunsocator daca cineva mar putea ajuta.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru functionarea corecta a solutiei dvs., va trebui sa aveti tot timpul in imobil un telefon fix sau mobil pe post de receptor, care in functie de numarul de telefon primit sa stie cand sau nu sa raspunda. Utilizarea unui astfel de telefon va scuteste de pretul realizarii unei solutii personalizate de receptie.

Deci, pentru realizarea practica a problemei dvs., va trebui sa lamuriti trei aspecte:

- complexitatea schemei de alarma a imobilului sau eventual achizitionarea uneia pe care ulterior va trebui sa o modificati (mai exact va trebui sa faceti niste adaptari). Ce senzori de miscare doriti sa folositi ?;

- o interfata cu microcontroler sau porti logice (2 intrari si 2 iesiri);

- un telefon fix sau mobil asupra caruia va trebui sa interveniti pentru realizarea functiei dorite. Spre exemplu, daca vreti sa folositi un mobil, l-ati putea personaliza pentru un anumit numar sa reproduca o melodie la casti, iar pt. celelalte nu.

In final, as dori sa precizati ce cunostiinte aveti in domeniu ca sa realizati ce am spus mai sus? Nu este chiar asa usor, dar va trebuie ceva ambitie.

Numai Bine

Link spre comentariu

Telefonul mobil va fi in permanenta folosit doar pt alarma.

Cunostinte sunt, ambitie iarasi, am terminat liceul de electronica si ma pasioneaza.

Deci in principiu as avea nevoie de o schema de alarma normala cu buton separat pt armare - dezarmare si la care se pot lega 4 senzori de miscare normali, am auzit pe cineva ca se pot lega si senzorii aceia folositi pt aprinderea luminii la bloc sau casa, in fine.

Schema poate fi oricum, cum credeti, cu microcontrolere sau cu porti logice.

Asa, acum ce am uitat sa spun, as vrea ca atunci cand se declanseaza alarma, de undeva de la sirena sa faca un circuit inchis sa zicem pe o tasta de la telefonul mobil, si dupa 60 sec sa faca alt circuit inchis pe alta tasta rapida la telefonul mobil, in fine cu asta ma descurc si eu, in principiu este nevoie de schema de alarma si schema pt armare dezarmare prin telefonul mobil,

Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock