Sari la conținut

Planeta Nibiru si anul 2012.


SIG

Postări Recomandate

O fi sau nu adevarat legat de planeta Nibiru si anul 2012 ? scratch_one-s_head.gif

...se presupune ca ar avea o rotatie epliptica foarte larga, o rotatie completa durand 3600 de ani. O data la 3600 de ani, aceasta planeta ajunge in Calea Lactee si trece printre Marte si Jupiter. Prezenta acestei planete in Calea Lactee este mentionata de placutele sumeriene, de unde aflam ca la trecere ei, produce dezastru pe Terra, datorita faptului ca e o planeta uriasa si pe linga asta, mai aduce si vreo 6 sateliti uriasi cu ea. Sumerienii spun ca stramosii lor vin de pe Nibiru si multe dintre desenenele de pe placutele si tablitele sumeriene prezinta nave spatiale si cosmonauti, sau cel putin asemanarile desenelor cu acestea sunt izbitoare. Probabil ca si mayasii stiau de aceasta planeta si probabil ca de aia s-au oprit cu calendarul la acest an. Asta daca se admite ca datorita trecerii acestei planete prin sistemul nostru solar, s-a produs pe Terra pototpul bibilc, care a ramas adinc inradacinat in subconstientul omenrii si nu numai, atit de profund a fost dezastrul. Inclusiv pe site-ul Nassa se vorbeste de aceasta planeta, Poate ca pentru a induce omenirea in eroare si pentru a nu le da posibilitatea sa faca anumite conexiuni, s-a decis scoaterea lui Pluto din randul planetelor, tocmai pentru a nu se mai putea vorbi despre a 12-a planeta, din moment ce exista doar 10 planete. Deocamdata prezentza si existentza acestei planete este negata de multi oameni de stiinta. Insa cine mint: placutele sumeriene sau oamenii de stiinta? Se spune ca acum citeva mii de ani, planeta Nibiru, trecind printre Marte si Jupiter, a dezintegrat o planeta, care se numea Tiamat si ca astfel s-ar fi nascut centura de asteroizi. Unii spun ca nu ar trebui sa ne sperie intrarea acestei planete in sistemul nostru solar, pentru ca de pe aceea planeta vor cobori creatorii nostrii si ne vor ajuta sa facem saltul spiritual necesar sa trecem intr-o alta dimensiune. Se mai spune ca la fiecare 3600 de ani, datorita trecerii acestei planete, se schimba polii magnetici ai Terrei si ca acest lucru se va intampla si in 2012. Se pare ca si ingalzirea globala se datoreaza apropierii acestei planeta de noi, si nu poluarii !!!???

 

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Tocmai am vazut filmul 2012. Are niste efecte speciale impresionante. Totusi, in filmul asta nu se spune nimic de planeta Nibru, ci mai degraba se porneste de la ideea supraincalzirii Terrei (oare posibila?). Apoi, mi-aduc amine ca am vazut si filmul Apocalypto unde este vorba de civilizatia Mayaiasa. Eu nu prea cred ca mayaiasi avea cunostiinte asa de vaste de astronomie. Am citit ca in vremea aceea cerul era foarte limpede dar cred ca era imposibil sa vezi planetele sau stelele asa de clar asa cum le putem vedea acum cu un telescop. Deci, dupa parerea mea e multa mitologie la mijloc, maya fiind de fapt o civilizatie barbara.

Si mai cred ca toate piramidele au fost contruite de alte civilizatii, poate extraterestre. E putin probabil ca cineva intr-un colt a lumii, care nu are legatura cu celalalt colt a lumii, sa contruiasca piramide, intr-o forma mai mult sau mai putin diferita. Eu unul nu prea cred, ca de altfel nici marele dezastru din 2012.

 

drink4.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

faza cu planeta nibiru am mai vazut-o/auzit-o pe undeva (nu mai jtiu unde) dar din cate am inteles e destul de reala treaba ca exista acea planeta dar faza ca va fi sfarsitul lumii in 2012 nu cred nici mort!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cu stima,

Vadim

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea cred ca mayaiasi avea cunostiinte asa de vaste de astronomie.

 

Pai, poti sa crezi. Erau obsedati de astronomie, de prezicerea viitorului legat de pozitia astrelor, etc... Toate aspectele vietii lor erau legate de astrologie. Cu atat mai mult cu cat baietii astia au descoperit (inexplicabil) corpuri ceresti ale caror prezenta a fost confirmata doar prin anii 60 sau 70 cand au folosit radiotelescoape.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai, poti sa crezi. Erau obsedati de astronomie, de prezicerea viitorului legat de pozitia astrelor, etc... Toate aspectele vietii lor erau legate de astrologie. Cu atat mai mult cu cat baietii astia au descoperit (inexplicabil) corpuri ceresti ale caror prezenta a fost confirmata doar prin anii 60 sau 70 cand au folosit radiotelescoape.

Si nu crezi ca pana la urma mayasi au fost invatati de altcineva? In filmul apocalypto sunt prezentati intr-o maniera care ma face sa ma indoiesc ca erau cine stie ce de super astrologi. Toate civilizatiile lumii au fost fascinate de stele dar pana acolo unde ele putem fi observate de pe pamant. Si de unde stiu astia azi ca stelele descoperite de ei prin anii 60 sau 70 erau tocmai acele vazute de maiasi?! Ca sa vezi acele stele iti trebuie un telescop, deci nu se pot vedea pe cerul liber asa, de placere. Apoi am citit undeva ca tabloul stelar vazut de maiasi nu este acelasi cu cel vazut de noi acum (cica se misca stelele pe cer!). Acum, intr-adevar, e mai multa poluare, dar ca sa vezi atat de bine stelele cu siguranta maiasi trebuiau sa fie ajutati de altcineva.

 

Eu, de exemplu, nu imi imaginez cum se poate face trecerea de la un popor barbar la unul fascinant de stele..... asa de odata, fara sa fie stimulati macar de un factor (posibil: extraterestru sau astral)? Si cum de, in doua colturi diferite ale lumii, doua popare care mai mult ca sigur nu au avut nicio legatura (egipteni si maiasi), se apuca sa faca piramide? Dar de ce piramide si nu altceva?

 

Iar despre 2012, un alt subiect aruncat voit, ca sa mai trezeasca omenirea.

 

morning1.gif

Editat de titi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si nu crezi ca pana la urma mayasi au fost invatati de altcineva? In filmul apocalypto sunt prezentati intr-o maniera care ma face sa ma indoiesc ca erau cine stie ce de super astrologi.

 

Nu i-a invatat nimeni. Adica le da super cunostinte de astrologie da' nu-i ajuta sa descopere roata (mayasii nu cunosteau roata)?

 

Toate civilizatiile lumii au fost fascinate de stele dar pana acolo unde ele putem fi observate de pe pamant. Si de unde stiu astia azi ca stelele descoperite de ei prin anii 60 sau 70 erau tocmai acele vazute de maiasi?! Ca sa vezi acele stele iti trebuie un telescop, deci nu se pot vedea pe cerul liber asa, de placere. Apoi am citit undeva ca tabloul stelar vazut de maiasi nu este acelasi cu cel vazut de noi acum (cica se misca stelele pe cer!). Acum, intr-adevar, e mai multa poluare, dar ca sa vezi atat de bine stelele cu siguranta maiasi trebuiau sa fie ajutati de altcineva.

 

Nu e vorba de stele ci de sateliti ai planetelor din sistemul nostru solar.

 

Eu, de exemplu, nu imi imaginez cum se poate face trecerea de la un popor barbar la unul fascinant de stele..... asa de odata, fara sa fie stimulati macar de un factor (posibil: extraterestru sau astral)?

 

Simplu: ceru' ii deasupra lor modificandu-se permanent dupa un tipar bine stabilit. Asa ajung sa-l urmareasca, sa-l cerceteze.

 

Si cum de, in doua colturi diferite ale lumii, doua popare care mai mult ca sigur nu au avut nicio legatura (egipteni si maiasi), se apuca sa faca piramide? Dar de ce piramide si nu altceva?

 

Pt. ca din punct de vedere fizic daca vrei sa construiesti o structura inalta piramida era singura optiune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

In primul rand, mayasii erau astronomi, apoi astrologi, cam asta e ordinea.

In al doilea rand, titi, esti departe de subiect (si e mult pana departe). Imaginea nocturna a cerului (e cea mai buna formulare pe care o gasesc acum) se schimba permanent, la fel si influenta exterioara, dar cei mai multi dintre noi suntem "cu picioarele pe pamant" sau " adanc ancorati in realitate". Principiul ce nu stiu, nu exista se aplica peste tot, pentru cei mai multi. Un (contra)exemplu ar fi cometa Halley, e vizibila de pe Pamant la intervale de 70 (aprox., nu stiu exact) de ani. Intre timp, calculeaza altii mai priceputi pe unde a fost.

In fine, in al treilea rand, Edy, roata e mare inventie pentru civilizatia noastra, atat. In Natura (care se pare ca are brevete mai fiabile ca ale noastre) nu exista roata si nici linie dreapta. Nu e observatia mea (desi mi-ar fi placut), e a unui pictor cunoscut (si recunoscut). Suntem departe de a fi o civilizatie evoluata, atat timp cat ne ucidem intre noi si, mai ales, distrugem planeta pe care traim. Si asta nu e filosofie, e realitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Daca imi este permis sa intreb ... '' ce '' anume face ca planeta asta sa aiba o ''cursa'' atat de mare ? Chiar sa ne iasa din galaxie este absolut IMPOSIBIL . Dece ? ai hai sa luam o distanta mica sa zicem un an lumina , adica distanta parcursa de un obiect intr-un an la viteza luminii este aproximativ 300.000km/s si ''obiectul'' parcurce cca 10 trilioane de km ...

Ca sa v'a convingeti ... cautati ce diametru aproximativ are galaxia noastra ..... si o sa vedeti ca nu prea se aduna datele :)

* Pentru ca o planeta de marimea aia sa sa evoleze asa ar trebuii sa aiba ''ceva'' in centru' o stea ? (cea mai mare stea descopertia este de 400 de ori mai mare decat soarele si este o planeta de gaz , deci cu gravitatie scazuta ) , o gaura neagra ? atunci , dece nu am obseravt modificari ? . Daca cevaul ar exista si pune im miscare o imensitate de planeta , atunci dece nu ne misca siatemul solar ?

* Pe cer se vad cu ochilul liber sau cu lunete de amatori decat stele si planete apropiate , intradevar esle sunt in continua miscare . Cele care ''si-ar spune cuvantul '' aici sunt cele din exteriorul galaxiei noastea , pe care noi totusi le vedem in ''reluare'' datorita distatei extraordinare .

* Daca am copia ''cursa'' planetei ''nibiru'' cu o banala bila de rulmet , am trebuii s trecm prin zeci de planete luni , asteroizi poate chiar stele , in acest caz , traiectoria ''bilei'' ( teoretic indistructibila ) ar fi modificata enorm , si asfel ar trece cu mult peste sistemul nostru solar .

 

 

Daca avem curiozitatea sa studiem istoria pamantului am sa vedem ca a trecut prin numeroase raciri si incalziri , chiar si in istoria recenta (ati auzit de mica glaciada ? )

O planeta nu poate modifica clima altei planete , decat prin coliziune sau daca ''o trage'' mai aproape de soare :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Suntem departe de a fi o civilizatie evoluata, atat timp cat ne ucidem intre noi si, mai ales, distrugem planeta pe care traim. Si asta nu e filosofie, e realitate.

 

Omul prin definitie este violent, asta e realitatea, dar asta nu inseamna ca nu evoluam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vlad20

Doar cu ultima * nu sunt de acord. Am vazut odata la discovery care sunt probabilitatile ca 2 stele (planete) sa se ciocneasca in cazul in care 2 galaxii s-ar "ciocni", nu le retin dar erau absolut incredibil de mici.

In rest de acord. As mai aduga ca 3600 de ani nu e o traiectori atat de mare pe cat pare, "planetele" exterioare au cateva sute, nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca o planeta atat de mare , poate trece pe aici fara sa loveasca nimic .... ma rog parerea mea ramane neschimbata . si anume aste'a tampenii scrise de oamnei plictisiti , care vor sa scoata un ban dupa urma omenilor ... mai creduli :) eu unu le vad ca pur SF .

AS vrea sa imi explice si mie cineva cum de marile civilizatii mayase , fiind atat de inteligenti isi sacrificau oamenii ? si cum si'au dat ei seama ca panatul este defapt o platena care face parte dintr-o galaxie , avanmd in vedere ca NU aveau posibilitatea sa constriasca nici macar cel mai banal dispozitiv optic , o lupa , iar cu ochiul liber pe cer se pot vedea doar stelele din galaxia noastra ....

Intradevar , sunt pictograme care seamana cu o racheta , dar daca stam sa negandim dizainul rachetei este pur omenesc sa ne fi invatat extraterestrii si asta ? macar daca ne aratau mai bine , ca sa nu fie atatea decese prin inceputurile explorari spatiului ....

 

Daca exista sau nu extraterestii nu stiu ce sa zic , dar avand in vedere ca universul este infinit , tind sa cred ca undeva exista ceva viata , dar nu nu cred ca ar venii pe planeta noastra sa le ridicam statui si sa ne mance creierii cu paiu' , daca ne'ar vizita cel mai probabil ar venii ca ''ambasadori'' , si probabil ar fi la fel de surprinsi ca si noi de existenta extraterestilor ....... nu cred ca exista vreun element pe pamant care sa nu existe pe alta planeta care sa nu ''riposteze'' ... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O data la 3600 de ani, aceasta planeta ajunge in Calea Lactee si trece printre Marte si Jupiter. Prezenta acestei planete in Calea Lactee este mentionata de placutele sumeriene, de unde aflam ca la trecere ei, produce dezastru pe Terra, datorita faptului ca e o planeta uriasa si pe linga asta, mai aduce si vreo 6 sateliti uriasi cu ea. Sumerienii spun ca stramosii lor vin de pe Nibiru si multe dintre desenenele de pe placutele si tablitele sumeriene prezinta nave spatiale si cosmonauti, sau cel putin asemanarile desenelor cu acestea sunt izbitoare

 

Daca nu ma insel sumerienii reprezentau o "planeta" intre Venus si Pamant, nu Marte si Jupiter.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Sunt multe speculatii, facute fie din ignoranta, fie din interes. Din pacate ignoranta sau interese oculte ajung sa se manifeste pana la nivele academice. Iata un exemplu. Dupa ce de decenii omul calatoreste prin spatiul extraatmosferic sau trimite exploratori automati in sistemul planetar, dupa ce Magellan a demonstrat practic sfericitatea Pamantului, un profesor universitar olandez, dr. in stiinte Klaas Dijkstra, sustine conferinte (chiar cu succes) in care arata ca Pamantul este plat, cu Polul Nord in centru si cu Polul Sud pe periferie. Bazat pe acleleasi metode este pe cale de a prinde radacini prostia dupa care omul nu a pasit pe Luna, ca totul este un truc al NASA. In aceeasi categorie se includ si speculatiile despre 2012 (a mai fost una si legata de anul 1984), la baza lor sta usurinta cu care multi sunt tentati sa creada numai ce este opus adevarurilor universale si asta numai din spirit de fronda sau de contradictie. Este adevarat ca mai sunt unii ce contrazic anumite adevaruri, dar construiesc altceva in loc, aduc argumente ce sunt in final acceptate de toata lumea si astfel apare progresul, numai ca azi asazisul progres prea se stabileste cu majoritate de voturi in loc de majoritate de argumente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator uuciN

@jucausul: Da o cautare dupa Zecharia Sitchin si vei gasi mai multe aberatii legate de legendele sumeriene despre planeta Nibiru.

Editat de uuciN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock