Sari la conținut

un sfat sau ajutor

Alecss

Postări Recomandate

subwooferul vreau sa il construiesc eu de asta am intrat aici pentru ca vreau sa ma ajutati :) daca merge ce vreau sa fac e foarte bine si din punctul meu de vedere ar trebui sa mearga doar ca nu ma pricep... difuzorul propriu zis o sa il cumpar si astept recomandari apoi cutia care trebuie facuta si la ea astept recomandari

Editat de Alecss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este vorba de un micro sistem sanyo DCDA 2000 si acu sa va dau niste detalii de la el din carte ca abia am gasito prin casa :)

Inputs

Video in 400mV/50k ohms

Outputs

Speakers 4 ohm

Phones 8-32 ohms

Speaker systems

type:

Full range bass reflex

power handling capacity : 8w (peak) (ceea ce e f putin dar eu sunt ff multumit ca cel putin sunt reali si se aud ff bine)

Nominal impedance : 4ohm

Link spre comentariu

Va trebui sa realizati un subwoofer de 40...50W. Pe partea de amplificare a subwoofer-ului puteti folosi TDA7294 sau LM3886. Am sa va desenez in cursul zilei de astazi schema completa, inclusiv cu circuitul de intrare. Totusi, dupa aceea, va trebui sa realizati cablajul imprimat, spre exemplu, cu ajutorul unui program simplut: ExpressPCB. Incinta poate fi tip trece banda sau bass reflex. Cautati schite in aria Incinte acustice si difuzoare, din forum.

Dar inainte de asta, ce experienta aveti in realizarea montajelor electronice ? Ati mai realizat ceva pana acum?

P.S. Consultanta pe yahoo messenger nu ofer. Informativ, ID-ul de mess este acesta: donpetru2003.

Numai Bine

Link spre comentariu

Sincer sa fiu nu prea am experienta dar am mai facut cate ceva si nu i mi e frica sa tin pistolul de lipit in mana deci merita sa incerc ! Iti multumesc penrtu ajutor astept schema si sa i mi spuneti ce trebuie sa cumpar

Link spre comentariu

Schema pe care trebuie sa o realizati pe o placuta de cablaj imprimat este aceasta (bineinteles, din secundarul transformatorului spre stanga):

Subwoofer_cu_TDA7294.pdf

Tot montajul prezentat in schema atasata mai sus se va monta in cutia subwoofer-ului, pe spatele ei.

In privinta incintei acustice aveti doua posibilitati constructive:

a) o incinta trece banda sau bandpass (cu difuzor de 8 inch);

b) o incinta bass reflex (cu difuzor de 10 inch).

Personal va recomand sa mergeti pe varianta a. Un exemplu, de putere putin mai mare fata de necesitatile dvs., este acesta:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/index.php?...ost&id=2443

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock