Sari la conținut

Sarma de cupru pentru bobinaje

onica_marian

Postări Recomandate

Salutare, da, sarma este recuperata, dar este de calitate foarte buna (fara zgarieturi, ciupituri etc).

Cupru emailat de 1mm deocamdata nu mai am in cantitati mari, am doar jumatati de kg, acum depinde la ce o veti folosi Daca bobinati de exemplu bobine pt un generator eolian, merge, dar daca vreti sa bobinati un motor de exemplu, unde precis este nevoie de mai mult de 0.5kg atunci nu merge.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orientativ, la jumatate de kg, conductorul emailat de 1mm, cam ce lungime are ?

Tinand cont ca pe piata o rola de 12Kg se vinde la 30..32lei Kg, sau chiar mai putin, depinde de clasa de izolatie, ati fi dispus sa oferiti o reducere per Kg ? Va intreb lucru asta din cauza ca, cuprul fiind recuperat, nu cred ca este corect vanzarea acestuia la pretului per Kg "a unui sarme noi"!

Pe langa varianta de 1mm, m-ar interesa daca aveti si diametre de cupru emailat mai mari, cu mentionarea preturilor aferente.

Numai Bine

Link spre comentariu

Pai haideti sa vedem... Nu stiu sa apreciez cam ce lungime ar avea conductorul de 1mm, s-ar putea calcula punand 1 metru pe un cantar bine calibrat si apoi prin metoda de 3 simpla aflam cati metri sunt la 0.5kg de sarma, dar nu cred ca ar avea vreo relevanta.

In legatura cu pretul per kg... mi se pare destul de just pretul, nu stiu ce firma ar comercializa(si sa-i comvina) sarma de cupru la kg cu 30ron. Si eu am tot cautat sarma pt bobinajul motoarelor si n-am gasit nicaieri sarma la acest pret (cel putin nu la noi in tara).

In fine, pretul pe kg devine 30 RON fix.

Editat de onica_marian
Link spre comentariu

Pai haideti sa vedem... Nu stiu sa apreciez cam ce lungime ar avea conductorul de 1mm, s-ar putea calcula punand 1 metru pe un cantar bine calibrat si apoi prin metoda de 3 simpla aflam cati metri sunt la 0.5kg de sarma, dar nu cred ca ar avea vreo relevanta.

Pentru mine are relevanta. Sa va spun si de ce? Spre exemplu, intr-un anumit proiect este nevoie de o anume lungime de conductor. Daca dvs. oferiti conductorul la jumatate de Kg, s-ar putea ca in acea jumatate de Kg sa nu se regaseasca lungimea de conductor care ma intereseaza. Din acest motiv v-am intrebat acest lucru.

In legatura cu pretul per kg... mi se pare destul de just pretul, nu stiu ce firma ar comercializa(si sa-i comvina) sarma de cupru la kg cu 30ron. Si eu am tot cautat sarma pt bobinajul motoarelor si n-am gasit nicaieri sarma la acest pret (cel putin nu la noi in tara).

In fine, pretul pe kg va fi de 30 RON fix.

Un exemplu (in oferta de asta primavara - nu cred ca preturile s-au schimbat foarte mult, dar pot sa ma interesez. Pretul variaza in functie de diametru conductorului):

http://www.infocompanies.com/Electronav-LT...alati-91270.htm

Ok, sa presupunem ca pretul ramane 30lei/kg. O ultima intrebare: din ce echipamente sau aparataje (presupun motoare electrice) recuperati conductorul ? Presupun cu siguranta ca sunt motoare defecte si care a fost aplicatia in care s-au folosit aceste motoare?

Numai Bine

Link spre comentariu

E bine ca va interesati. asta in cazul in care chuiar vreti sa cumparati si sa faceti ceva cu sarma. Sarma de cupru provine din cateva compresoare de sistem de aer conditionat foarte mari. Desigur majoritatea conductoarelor pe care le mai scot unii din motoare este intr-o stare jalnica.Nu e cazul aici. Motoarele din compresoare erau defecte la partea mecanica, ele fiind inchise etans...normal ca nu se puteau repara. prin urmare le-am taiat , am scos sarma spira cu spira si voila. Eu nu pot demonstra calitatea, asta se vede la fata locului. Daca doriti cumparati daca nu, mai astept. smile.gif

Respect!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock