Sari la conținut

voltmetru/ampermetru

trax

Postări Recomandate

Buna ziua! dupa ce am realiizat acea sursa reglabila am de gand sa ii adaug un voltmetru si un ampermetru si sunt in dubii sa folosesc un PIC [deoarece dispun de un ecran 24x1] sau cu scheme simple pe afisaj cu 7 segmente 3/4 digiti.

mai am w scheme interesante da nu mai stiu de unde leam loat si ce piese sunt acelea daca cele 2 integrate se gasesc ci sunt convenabile le fac pe acelea dar va trebui sa mai iau un afisaj mic ca acesta.

post-2611-1251810294_thumb.png

post-2611-1251810338_thumb.jpg

post-2611-1251810630_thumb.png

post-2611-1251810642_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce piese sunt cele 2 integrate

C520 si 4511.

C520 nu stiu daca-l mai gasiti,este un model vechi(anii`85).

Dar puteti cauta o schema cu ICL7107(8.50lei),pentru care nu aveti mai aveti nevoie de decoder(CD4511).

C520D.pdf

CD4511.pdf

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Stiu ca nu este o indicatie in spiritul DIY dar, sincer, mai bine ati achizitiona un voltmetru si un ampermetru compact de panou care nu costa mai mult de 20lei bucata. Chiar daca va fi nevoie de niste reglaje, nu veti pierde asa de mult timp cu acestea asa cum veti pierde cu alegerea schemei si realizarea aparatelor.

Numai Bine

Link spre comentariu

unde cu 20 de lei

Voltmetru PAN.UP60351

18,00 RON (inclusiv TVA)

Pretul nu include costurile de transport

Valoarea minima pentru orice comanda este: 20 RON fara transport

Voltmetru PAN.UP60351

Click pentru mărire

Voltmetru PAN.UP60351

Panelmetru cu afisaj LCD - fara iluminare LCD

Aparat de panou de uz general prevazut cu lumina de fundal pentru display. Destinat masurarii tensiunilor continue din domeniul 0-200mV. Aplicatii ale divizorului de tensiune si ale suntului de curent permit extinderea domeniului de masura al acestor aparate sau utilizarea lor pentru efectuarea de masuratori de putere, de temperatura, de curent sau de alte marimi electrice si neelectrice. Prevazute cu autodetectie a polaritatii marimii de intrare si indicator de baterie descarcata.

Caracteristici:

Model: PAN.UP60351

Display: LCD 3.5 digit; inaltime digit 13mm

Indicator depasire: ?1?

Rata de esantionare: 2.5x / s

Domeniul de masura: 0...200mV D.C.

Acuratete: 0.5%

Impedanta de intrare >100Mohm

Curent absorbit: 1mA

Tensiune alimentare: baterie 9V tip 6F22 sau 8-12V d.c.

Dimensiuni aparat: 78 x 42 x 15 mm

Panel cutout: ?71 x 39? mm

Greutate: 28g

Metoda de montare: prin insertie (cu autoblocare).

Conexiunile sursei de alimentare sint facute accesibile prin lipirea unui clips pentru bateria de 9V tip 6F22 sau prin lipirea unor fire (destinate conexiunii de alimentare a aparatului cu energie electrica) direct pe PCB.

Intrarea flotanta fata de tensiunea de alimentar

Editat de miron1947
Link spre comentariu

da am fost si miam loat unul de la un magazin dupa maica domnului dar el este setat pe amperi pana la 20A este ca un aparat normal numai ca are inauntru niste "jumperi"dar cositoriti pe placa ca niste lamele de contact si masoara si rezistente din ce am vazut da nu inteleg limba o sa ai fac o poza mai incolo al "manualului" ca am inteles ca pot sa ai pun niste contacte si sa il folosesc pentru volti ai amperi ca cel de masura si sa nu folosesc 2 ca oricum loc nu prea mai am

Link spre comentariu

am asteptat io 3 zile dupa o rezistenta de 10M dar sa meritat , am mai atasat la el un buton pentru a ii schimba domeniu de masurare de la 0-20 si de la 0-200 lam reglat cat sa putut da exista o diferenta de cativa minivolti intre el si aparatul de masura...mai pe viitor o sa mai iau unul sa il fac ca ampermetru.

post-2611-1252196514_thumb.jpg

post-2611-1252196548_thumb.jpg

post-2611-1252196568_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock