Sari la conținut

Vegetarianismul.

SIG

Postări Recomandate

Am o nedumerire legata de regimul vegetarian, care exclude in totalitate carnea.

Am vazut candva la Teleenciclopedia, sau pe Dicovery, evolutia omului din preistorie, si mi-a ramas intiparit in minte un lucru fundamental legat de carne. Emisiunea relata faptul ca pana ce omul preistoric nu a inceput sa consume carne a fost rudimentar in gandire, iar de cand a inceput sa vaneze si sa consume carne a devenit mai inteligent.(i s-a dezvoltat creierul, sau materia cenusie cum se zice).

Drept argument aduceau comparatia intre armele simple construinte de omul preistoric vegetarian si armele sofisticate construite de omul preistoric carnivor.

Mai aduc si eu o comparatie ce merita analizata. Uitati-va de exemplu la animalele ierbivore, cat sunt de primitive in gandire, iar felinele, mancatoare de carne, cat sunt de inteligente (leu, tigru, caine, pisica, etc.).

Deci eu cred ca este o legatura intre consumul de carne si IQ-ul uman si animal. Poate contine carnea o substanta benefica IQ-ului, nu si organismului insa (colesterol, acizi grasi nesaturati, etc.).

Putem spune ca vegetarianismul diminueaza IQ-ul ? Ori, s-au gasit in epoca moderna alte alimente vegetariene care contin elemente precum cele din carne, elemente care s-a dovedit prin exemplele de mai sus ca au dus in trecut la cresterea IQ-ului uman?

Mersi.

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Drept argument aduceau comparatia intre armele simple construinte de omul preistoric vegetarian

Arme sau unelte.Daca era vegetarian ce facea cu armele?In alta ordine de idei,eschimosii sunt carnivori si n-au evoluat prea mult,nu cred ca tine de consumul de carne,ci de echilibrul alimentatiei in diferite nutrimente, doar carnea,fara altceva, duce la scorbut.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca era vegetarian ce facea cu armele?

Pai sa se apere de triburile atacatoare de exemplu sau de animale periculoase, ulterior folosindu-le la vanatoare.

Precis ca si la evoluarea uneltelor IQ-ul marit si-a adus aportul.

doar carnea,fara altceva, duce la scorbut.

Eu m-am referit ca au introdus in alimentatia lor carnea, nu ca au mancat doar carne. Au devenit omnivori.

Insa acest omnivorism i-au propulsat in "stiinta si tehnica".

eschimosii sunt carnivori si n-au evoluat prea mult,

In ce conditii vitrege ale naturii traiesc si doar cu apa ingetata ,sau nu, in jur, poate au evoluat chiar mult.

Recent circula o reclama la televizor cu traditia scandinava (parca) in Omega X, si beneficiile lui. (si ca n-ar fi rau sa o urmam si noi).

Editat de SIG
Link spre comentariu

Pai sa se apere de triburile atacatoare de exemplu sau de animale periculoase, ulterior folosindu-le la vanatoare.

Eu cred ca lipsa hranei si orientarea spre vanatoare,a impus un alt mod de gandire,orientat pe unelte si arme,deci creeatia.Vanatoarea nu a adus doar carnea in alimentatie,a impulsionat si gandirea prin necesitatea creeri de startegii de vanatoare,capcane,pentru care este necesara observarea obiceiurilor animalelor.

Link spre comentariu

• 1 year later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock