Sari la conținut

amplificator hamelion 600w

Postări Recomandate

Am dat de aceasta schema pe net si ma gindesc sa ma apuc so fac dar vreau consultanta de la cei mai avansati in domeniu , ma gindesc sa fac un av 800 dar

parca acesta imi pare mai serios, va rog pareri multumesc mult!!!!!!!!!!!!!

post-3767-1251142573_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2320-amplificator-hamelion-600w/
Distribuie pe alte site-uri

victore, eu zic sa nu te complici cu schema asta, pentru ca va fi foarte greu sa o scoti la capat. E foarte greu de imperecheat tranzistoarele alea pe intrarea amplificatorului ca sa nu mai zic de faptul ca va trebui sa folosesti rezistente cu toleranta scazuta (tot pe intrare, in special, deja 1% toleranta e cam mult!!!).

Dar pana la urma, pe hartie schema da bine, practic ramane de vazut cum merge.

Pana la urma schema e facuta de tine ? Daca da, atunci te-ai complicat prea mult cu bobinele L1 si L2. Mai bine montai niste snubbere RC serie.

O alta problema a schemei este raportul dintre rezistentele alea de pe reactie, care, nu am calculat, dar la o prima vedere rezulta 100. Mare ?????????????

P.S. Construieste AV800.

BAFTA smoking.gif

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2320-amplificator-hamelion-600w/#findComment-21233

victore, eu zic sa nu te complici cu schema asta, pentru ca va fi foarte greu sa o scoti la capat. E foarte greu de imperecheat tranzistoarele alea pe intrarea amplificatorului ca sa nu mai zic de faptul ca va trebui sa folosesti rezistente cu toleranta scazuta (tot pe intrare, in special, deja 1% toleranta e cam mult!!!).

Dar pana la urma, pe hartie schema da bine, practic ramane de vazut cum merge.

Pana la urma schema e facuta de tine ? Daca da, atunci te-ai complicat prea mult cu bobinele L1 si L2. Mai bine montai niste snubbere RC serie.

O alta problema a schemei este raportul dintre rezistentele alea de pe reactie, care, nu am calculat, dar la o prima vedere rezulta 100. Mare ?????????????

P.S. Construieste AV800.

BAFTA smoking.gif

multumesc de sfat dnul Releu , sa mai vedem si alte pareri...

iata si schema de ansamblu.

post-3767-1251144653_thumb.jpg

Editat de victor postolachi
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2320-amplificator-hamelion-600w/#findComment-21234

Personal va recomand sa incercati practic schema, mai ales daca este propria realizare.

La o prima analiza a schemei as avea cateva obiectii de facut:

- ar fi trebuit R7=R9 sau pur si simplu cred ca era tot la fel de bine daca nu erau in circuit;

- bobinele L1 si L2 se pot inlocui cu niste rezistente sau RC serie asa cum spune si @releu mai sus. Practic am observat, la un amplificator tot cu intrare diferentiala care l-am realizat mai demult, ca aceste componente imbunatatesc, dar foarte putin, THD amplificatorului la frecvente medii si inalte (spre ex. de la 0,01% >> 0,009% - oarecum nesemnificativ);

- o mare problema va fi alegerea unor tranzistoare pe intrare cu hFe identic sau aproape identic. Idem pt. VT6 / VT7 si VT8 / VT9;

- valorile componentelor pentru reglarea DC Offset amplificator sunt cam nepotrivite, ca si numarul de diode inseriate acolo. Practic, mult mai potrivit si functional deopotriva, ar fi varianta asta:

reglare_DC_Offset_amplificator.JPG

- circuitul de semnalizarea peak sau sig pare in regula pana la confirmarea practica a functionalitati lui.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2320-amplificator-hamelion-600w/#findComment-21237

buna ziua, am gasit acest topic pe forum si imi exprim si eu parerea.

Un amplificator audio am realizat si eu cu irf urile respective , ele sunt complementare nu au nevoie de nici o imperechere.In schema mea erau doar 3 si 3 montati si rezistentele de 0.1 ohmi.Se alimenta la +- 60 volti.La o masuratoare am obtinut 50 Vvv pe o sarcina de 8 ohmi si frecventa de 1 khz.Ce sa zic era cel mai puternic pe care l am construit si inca este functional.Trafo este aprox de 1 kva si filtrajele de 20000 pe alternanta.

Dupa o proba cum se zice la muzicanti nu eram prea incantat de ceea ce facea,adica se auzea ca ,canta bubuie misca boxele etc.Boxele erau de 38cm diametru si parca RCF.(nu mai stiu exact).

Ideea mea este sa nu pierdeti timpul cu schemele astea de 2 lei din care , in functie de tensiunea de alimentare si numarul de finali se scoate nu stiu ce putere exagerata.Eu vreau sa incerc sa construiesc o schema cu MOS uri dar care lucreaza in clasa D sau H.Cine nu stie ce este asta exista un google si descriere.Personal am vazut diferente de RANDAMENT intre un clasa D si AB.Ca sa nu mai vorbim ca , la clasa D se pot face toate protectiile,suprasarcina scurtcircuit si capacitatea difuzorului.Tot la aceasta clasa nu exista rezistente de limitare curent prin finali,radiatoarele sunt circa 40 % mai mici,ele nu se incalzesc,plus ca sursa este cea mai importanta.A si era sa uit prin finali trece tot timpul un semnal de 250 khz--- 1mhz si de fapt aplificatorul lucreaza cu PWM care scade pana la spectru de frecvente audio.Randamentul undeva la 90 95 % ca si la sursele in comutatie.

numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2320-amplificator-hamelion-600w/#findComment-21245

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock