Sari la conținut

Plita electrica

adry

Postări Recomandate

Doresc sa realizez un fel de experiment si am nevoie de EXACT 170 grade celsius. Cea mai eficienta metoda mi s-a parut electrica. Asa ca m-am gandit sa iau un cilindru de masina/camion si sa ii pun in interior sau la exterir niste nichelina ceva. Aflu datele aproximative din legea lui Joule cu privire la sarma, dar imi trebuie un termometru exact. Cum pot realiza asa ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazul de fata, mai bine achizitionez un termometru "exact". E mai bine asa, asta pentru a te concentra "la experiment" si nu la gasirea unei solutii practice de realizare a unui termometru.

Numai Bine si spor la experimente si... calcule.

Link spre comentariu

Probabil ca nu voi efectua doar un experiment pe aceasta plita, asa ca doresc sa poata ajunge pe la 400 grade (daca e realizabil, nu voi cumpara acum o plita electrica pentru cateva experimente), dar termometre nu am studiat niciodata prea in detaliu si as fi interesat macar de o schema ca principiu, chiar daca nu il voi realiza. Termometrul este mai mult un instrument de verificare, oricum voi calcula prin diverse formule caracteristicile curentului epntru temperatura respectiva.

Link spre comentariu

doresc sa poata ajunge pe la 400 grade (daca e realizabil, nu voi cumpara acum o plita electrica pentru cateva experimente), dar termometre nu am studiat niciodata prea in detaliu si as fi interesat macar de o schema ca principiu.

Acesta este o schema de termometru(senzor termocuplu) dintr-o statie de lipit termostatata.

post-9-1250933228_thumb.jpg

Link spre comentariu

In constructia pe care vrei sa o faci inertia termica a materialelor te va face sa ai diferente mari de temperatura cu un termostat normal. De exp. daca vrei sa mentii constanta temperatura unui lichid in cilindru, si rezistenta de incalzire este in exterior, cand lichidul ajunge la temperatura dorita cilindrul are o temperatura mai mare. Daca in acest moment opresti alimentarea rezistentei, lichidul va continua sa se incalzeasca de la cilindru.

Ar fi o solutie sa pui rezistenta in interior, dar daca folosesti lichide conducatoare electric, va trebui sa cumperi o rezistenta de boiler (cred ca ar fi periculos sa folosesti o rezistenta confectionata de tine).

Pentru monitorizarea temperaturii poti folosi un termostat digital cu sonda pt100 http://www.a**********.ro/product_info.php?products_id=637

Poate fi reglat din 0.1 in 0.1 grade (nu stiu ce precizie are), si are si histerezis reglabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock