Sari la conținut

calota difuzor p audio e12-100s

djvady

Postări Recomandate

buna seara

am o mica problema , am 2 subwoofer bandpas 4 th , diy ekipate cu difuzoare power audio e12-100s, leam dus ca prostu la un majorat la un prieten, si tampitii care m-au ajutat sa le car a bagat mana intrun port de bass care sa desprins si a lovit calota difuzorului distrugand-o.... acuma vreau sa pun acele 2 dif-uri in 2 fr si vreau sa stiu din ce as putea face o calota la dif ca de cumparat nu am gasit ..... datimi ceva idei....

multumesc anticipat

cu stima,dj vady

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 33
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

aaaa da si as vrea sami recomandati o schema de filtru care sa sune f bine pe tot spectrul de frecventa , in special de la 180-200hz in sus dar totusi sa redea si frecvente sub 180-200hz in jos.... am atasat proiectul incintei dar nustiu de unde sa iau un polyswitch si as vrea ceva un pic mai simplu.... monetatn dispunde 2 filtre pe 2 cai de la firma sal model hv211a dar nu suna deloc pe medii... mai mult bass si niste inalte anemicep eorice fel de dif leas pune.... pt tweetere voi folosi 2 dibeisi f 18 sau f 20.... pana cand voi punde mana pe 2 pht 411 sau pht 408... cu frecventa de taiere pe la 1,5khz pt protectia tweeterului... acesta poate cobora pana pe la 800hz dar nu vreau sal fortez....si daca totusi mai rfac rost de 4 buc e 12-100s as vrea sa adopt varianta 2xmidwoofer + tweeter... vas ruga sami calculati incinta si sami recomandati o schema de filtru pt ele.....

parametrii dif-urilor e12-100s sunt

Description HIGH POWER MID-BASS

Size (in.) 12.0

Power RMS (Watts) 100

Fs (Hz) 41.0

Xmax (mm) 2.0

Sensitivity 1w/1m (dB) 97

Qts 0.35

Vas (lt) 138.86

Magnet Material Ferrite

Voice Coil Diameter (in.) 2.0

momentan am sa realizez incinta din proiectul de mai jos

post-3243-1250376799_thumb.png

Link spre comentariu

[...] si tampitii care m-au ajutat sa le car a bagat mana intrun port de bass care sa desprins si a lovit calota difuzorului distrugand-o....

Omule, dar porturile alea din ce erau? Din fier sau din ce ? Nu erau din plastic?! Daca erau din plastic si cadeau in incinta nu cred eu ca deteriorau calota difuzoarelor pe interior. Mi s-a intamplat si mie ceva de genul asta si in niciun caz nu am ajuns sa schimb calota difuzoarelor. E cam putin SF in exprimarea ta, dar cine stie... ma cam indoiesc ca se poate intampla. Dar sa presupunem ca <DA>.

aaaa da si as vrea sami recomandati o schema de filtru care sa sune f bine pe tot spectrul de frecventa , in special de la 180-200hz in sus dar totusi sa redea si frecvente sub 180-200hz in jos.... am atasat proiectul incintei dar nustiu de unde sa iau un polyswitch si as vrea ceva un pic mai simplu.... monetatn dispunde 2 filtre pe 2 cai de la firma sal model hv211a dar nu suna deloc pe medii... mai mult bass si niste inalte anemicep eorice fel de dif leas pune.... pt tweetere voi folosi 2 dibeisi f 18 sau f 20.... pana cand voi punde mana pe 2 pht 411 sau pht 408... cu frecventa de taiere pe la 1,5khz pt protectia tweeterului... acesta poate cobora pana pe la 800hz dar nu vreau sal fortez....si daca totusi mai rfac rost de 4 buc e 12-100s as vrea sa adopt varianta 2xmidwoofer + tweeter... vas ruga sami calculati incinta si sami recomandati o schema de filtru pt ele.....

Eu nu stiu cum iti dai tu seama daca suna bine intre 180-200Hz. Ma cam faci sa rad cu asta! :biggrin: Ca sa faci un filtru pt. boxe bun trebuie sa respecti doua lucruri:

1. sa utilizezi componente de calitate (in special condensatoare si sa realizezi cat mai precis bobinele);

2. sa alegi corect frecventa de taiere si ord. filtrului in functie de tipul incintei acustice si difuzoare.

Daca respecti chestiunile astea doua atunci poti sa faci un filtru "JOS PALARIA". morning1.gif

Filtrele de firma de care spui s-ar putea sa aiba frecventa de taiere si ordinul NU in corelatie cu difurile pe care le-ai probat. Din acest motiv ti se pare ca NU suna bine pe medii. PHT-urile nu prea urca bine in frecventa. Din ce am ascultat, de la PAudio, WN-DX sunt cele mai bune (dar si mult mai scumpe).

Te-ai cam imprastiat cu exprimarile. Nu e nevoie sa expui totul din primul post, mai usor, o intrebare, o intrebare... stii tu. Cine iti vede posturile se plictiseste sa-ti raspunda, pt. ca e un haos in expunere.

BAFTA smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

scz pt exprimare ... ma refeream sa sune bine de la 180-200hz adica sa pot lucra cu ele si in configuratia de satelit ceva .... filtrul ala niki nu ma mir ca nu suna bine pt ca la 25 de lei bucata nu ai ce sa cumperi calumea.... in ciuda bobinelor care sunt facute pe miez de ferita , condensatoarele sunt niste jafuri de cond nepolarizate asemanatoare cu condensatoarele electrolitice numa ca nu aunt polarizate.... din cate stiu la filtrele pasive se folosesc condensatoare mkt si mkp....

frecventele de lucru ale difuzoarelor sunt

midwoofer 40hz-400hz

tweeter 800 hz-20000hz

ceea ce imi fac griji pt aceste tweetere dibeisi este faptul ca nustiu cat sunt de fiabile desi au bobina in ferofluid, au o membrana foarte ciudata din plastic nichelat ,foarte subtire.... in fine

faza cu calota ... atasez proiectul si veti vedea ce sa intaplat, capatul portului de bass pica pe undeva la mijlocul calotei , acesta lovind cu viteza calota a fost lovita a rupto efectivi in 2, botzindumi un pic si mebrana da aia sa rezolvat cu putina solutie de cauciuc....gaura din meembrana era mica... cam 8mm....as dori sa ma ajutati cu o schema de filtru pt aceasta boxa si o solutie pt a inlocui calota

cu stima,dj vady

E12_100S_proiect_sub_bp4.pdf

Editat de djvady
Link spre comentariu

O schema de filtru pe 8 Ohmi, ca reper, este aceasta:

filtru_2_cai_600Hz.JPG

Este o schema de plecare care va trebui tatonata pe difuzoarele existente. Nu am ales o varianta complexa (ordin ridicat) deoarece diferente "prea notabile" nu o sa obtineti.

Totusi, pana la urma care din cele doua proiecte vreti sa le realizati ? BandPass sau FullRange ?

Si postati o imagine cu tweeter-ul dibeisi ?

Calota se poate inlocui "cumparand o alta calota potrivita", mai exact un Recon Kit.

Numai Bine

Link spre comentariu

O schema de filtru pe 8 Ohmi, ca reper, este aceasta:

post-2-1250432231_thumb.jpg

Este o schema de plecare care va trebui tatonata pe difuzoarele existente. Nu am ales o varianta complexa (ordin ridicat) deoarece diferente "prea notabile" nu o sa obtineti.

Totusi, pana la urma care din cele doua proiecte vreti sa le realizati ? BandPass sau FullRange ?

Si postati o imagine cu tweeter-ul dibeisi ?

Calota se poate inlocui "cumparand o alta calota potrivita", mai exact un Recon Kit.

Numai Bine

in bandpass au fost pana acum puse difurile... si vreau sami iau alte sub-uri cu am-15elf sau am-18elf.... din astea 2 difuri vreau sa fac 2 fullrange dar care sa le pot folosi si ca satelit , tputand sa tai frecventele joase si sa maresc puterea....

scz pt exprimarea ciudata dar am adunata oboseala de vreo 3 nopti nedormite si nu gandesc sa ma exprim limpede.... proiectul cu bandpass lam postat pt userul releu ca sa inteleaga si el cum am reusit sa distrug calota....

app un reconekit pt aceste difuri e 60 de lei , ji tot diful il cumpar sh la vreo 90-100lei... deci vreau sa fac ceva ieftin dar care sa tina... vreau sa investesc in acest mid-woofer maxim 20 lei pt ca mai mult nu merita...

am postat si foto cu tweeterul....

si app donpetru vreau un filtru cat de cat serios , nu pocnitori pt ca vreau sa folosesc aceste boxe la sonorizari si totusi vreau sa pot fi sigur pe ele

ms anticipat

post-3243-1250466462_thumb.jpg

Link spre comentariu

va rog frumos ,imi rapundeti??????? ajutatima , va implor!!! am nevoie neaparat de aceste boxe!!!!

va rog frumos ,imi rapundeti??????? ajutatima , va implor!!! am nevoie neaparat de aceste boxe!!!!

Link spre comentariu

si app donpetru vreau un filtru cat de cat serios , nu pocnitori pt ca vreau sa folosesc aceste boxe la sonorizari si totusi vreau sa pot fi sigur pe ele

ms anticipat

Ca sa iasa un filtru "mai serios", in schema postata de mine mai sus puteti adaugati o protectie pe tweeter si eventual, daca tineti neaparat, ord.III pe inalta.

O alta optiune ar fi sa modificati filtru DNA de aici:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/incinte_ac..._dxx-t1995.html

De fapt, daca doriti sa imbunatatiti "performantele" la schema postata de mine, puteti sa-i adaugati (cu cateva modificari) protectia pe tweeter de la filtru DNA. E mult mai eficienta decat protectia "cu becuri".

Acum, nu stiu ce pretentii aveti legat de schema filtrului! Oricum, alegerea variantei optime nu se face NUMAI DIN CALCULE, ci in urma testelor, pe care va trebui sa le realizati.

Numai Bine

Link spre comentariu

Pai in atasamentul tau, postul #2, gasesti atat dimensiunile necesare pentru incinta, cat si schema filtrului.

Daca vrei sa folosesti alt tweeter provizoriu, ziceai de ceva tweeter de la Dibesi, important este sa aiba aceeasi impedanta, iar daca ti se par inaltele prea stridente, sau invers prea slabe, se poate modifica corespunzator rezistenta serie cu tweeterul (in atasamentul respectiv e vorba de acele doua rezistente de 4,7 ohmi legate in paralel).

Problema este insa de ordin calitativ a tweterelor. Nu stiu daca se poate pune semnul egal intre un tweeter Dibesi si un PHT- 411.Se gasesc de cumparat PHT-411 la 90 RON bucata. Decat sa cumperi prima data tweetere Dibesi, dupa care sa cumperi PHT-411, mai bine cumperi din prima PHT-urile.

Daca nu gasesti acel polyswitch, desi nu cred sa nu se gaseasca, ai mai jos alta alternativa, un filtru cu becuri de protectie, sugerat de catre cei care promoveaza aceasta marca de difuzoare, si pe care ii stii si tu.

Numai bine.

post-5-1250579339_thumb.jpg

P.S.

Calota se poate face din sugativa. Decupezi un disc din sugativa si il lipesti in locul calotei rupte.

Editat de SIG
Link spre comentariu

multumesc pt raspunsuri! am gasit calota originala de la p audio, multumesc oricum sig!! ma gandit sa incerc sa elimin polyswitch-ul din schema de filtru din proiect! cu ce trebuie inlocuit? cu becuri? de care ? ji va rog frumos datimi datele pt bobinele din acea schema adica sectiunea miezului,grosimea sarmei si nr de spire!

va multumesc anticipat, dj vady

Link spre comentariu

Cauta niste moasoare de plastic, sau confectioneaza-ti tu niste mosoare.

Stabileste-ti diametrul interior al mosorului (d), inaltimea mosorului (l) si cu programul de mai jos afli cate spire trebuie sa bobinezi. (introduci inductanta care doresti sa o obtii si grosimea sarmei cu care bobinezi).

http://www.circuits.dk/calculator_multi_layer_aircore.htm

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock