Sari la conținut

un amplificator simplu

relucavnic

Postări Recomandate

• 1 month later...
  • 1 month later...

Pai ar fi bun un tutorial depsre amplificatoare. Dar cum suntem incepatori cel mai indicat ar fi sa incepem cu un amplificator de putere mica, nu? Sa zicem ca am incepe un tutorial pt un amplificator obisnuit ce se poate conecta la un calculator, cam 50w cum ar suna?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai ar fi bun un tutorial depsre amplificatoare. Dar cum suntem incepatori cel mai indicat ar fi sa incepem cu un amplificator de putere mica, nu? Sa zicem ca am incepe un tutorial pt un amplificator obisnuit ce se poate conecta la un calculator, cam 50w cum ar suna?

teoretic pentru incepatori ar fi bine sa inceapa cu o schema pe integrate care u necesita foarte multe reglaje iar numarul coponentelor discrete este mic

rezultand un numar mare de reusite(satisfactii), ca putere incepeti cu puteri cat mai mici dupa care puteti creste puterile si pretentiile asupra montajelor( unii se opresc la integrate altii continua la tranzistoare si lampi) functie de dorintele lor

Link spre comentariu

teoretic pentru incepatori ar fi bine sa inceapa cu o schema pe integrate care u necesita foarte multe reglaje iar numarul coponentelor discrete este mic

rezultand un numar mare de reusite(satisfactii), ca putere incepeti cu puteri cat mai mici dupa care puteti creste puterile si pretentiile asupra montajelor( unii se opresc la integrate altii continua la tranzistoare si lampi) functie de dorintele lor

Exista o oarecare problema cu integratele, se ard instantaneu daca: se face un scurt intre pini, cablajul este gresit, traeele de masa sunt gresit facute, etc., etc. Pentru un incepator care se declra putin stiutor a tainelor electronice un amplificator de 50W poate fi sfarsitul unei frumoase pasiuni. Cred ca un montaj cu tranzistori (care sunt destul de ieftini) este un inceput promitator. Domni Donpetru si Miron1947 au pus punctul pe I fixand un punct de plecare foarte logic. Eu tot citesc mesje, nu prea ma lamuresc, dar nici nu comentez (deh incepator) totusi imi pun intrebarea daca multi dintre pasionatii care isi doresc anumite montaje stiu macar cum functioneaza un tranzistor? Daca au facut macar un amplificator clasa A sau un bistabil cu un led? (alte intrebari de incepator). Oricum intai ascultati de cei mai "vechi" in ale meseriei si totul va fi mai ...cu multe rezultate pozitive.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock