Sari la conținut

Tatiana Stepa

SIG

Postări Recomandate

Tatiana Stepa, una dintre cele mai cunoscute c?ntăreţe de muzică folk din Rom?nia, a ?ncetat din viaţă, la 46 de ani. Artista a murit ?n această dimineaţă ?n jurul orei opt, la spitalul Militar din capitală.

A debutat ?n 1982 pe stadionul din Făgăraş, ?n "Cenaclul Flacăra", cu melodia "Şi-am să-mi fac o doină".

Tatiana a fost unul din cei trei copii ai familiei Stepa. Mama sa, olteancă din Gorj a fost dată slugă de la zece ani. Tatăl său, moldovean din Roman a fost copil de regiment. Cei doi au fugit ?n Valea Jiului să scape de sărăcie şi de umilinţă. Tatiana a fost ?nconjurată de muzică din prima zi a vieţii. A c?ntat prima dată pe scenă c?nd era la grădiniţă. ?n copilărie a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A făcut vioara 8 ani, ca instrument principal. A făcut "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti. Aici a fost primul loc ?n care a auzit muzică folk. Pentru că făcuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu să c?nte la chitară. ?n septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat ?n Cenaclul Flacăra cu un c?ntec numit "Şi-am să-mi fac o doină", răm?n?nd ?n componenţa acestuia p?nă ?n anul 1985, după care, din anul 1992 p?nă ?n anul 1996, a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", particip?nd la peste 2.000 de spectacole, ating?nd un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar de la Galaţi.

sursa

fragment din piesa de debut ("Si-am sa-mi fac o doina"/1982):

http://www.trilulilu.ro/an22ro/edeee19a0a04d7

Dumnezeu s-o odihneasca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock