Sari la conținut

Postări Recomandate

nu am incercat cu alt circuit..de asta am si deschis topicul..in urma unei cercetari pe net nu sunt singurul care se confrunta cu problema asta ..insa de obicei solutia sugerata este de a schimba corectorul..si speram sa existe si o rezolvare pentru aceasta schema....si nu as vrea sa schimb integratul si sa intampin aceeasi problema.

Editat de dreamer89
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20830
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 41
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

E chinezesc si e posibil sa fie bulit de cand l ai cumparat !Trebuie sa incerci ...altul ! Imi aduc aminte ca luasem TCA5500 , 2 buc , care nu mi au mers niciodata ,in schimb eu am un TDA1514 Philips dintr un televizor mai vechi !Functiona perfect ! ...vreo 15V stabilizat

Nu cred ca TDA 1524 este un jaf sau ca...nu il recomanda nimeni ! Sunt o gramada de ''matematicieni'' pe internet asa ca nu i asculta pe toti ! Pune mana pe practica si probeaza , fa diferenta intre ele !Fata de jafurile cu 2,3 tranzistoare pe canal , care intra semnal din unu intr altul , si reglajul logaritmic ...nu stiu unde gasesti un potentiometru de volum de firma !

Iti recomand cu incredere TDA1524 pentru un corector , dar poate gasesti unul original la cineva care repara ! Indicat este sa pui un socket sa nu distrugi ,sa te chinui iarasi ! morning1.gif

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20834

TDA1524 este destul de pretentios la realizarea traseelor cablajului imprimat, inclusiv modul cum a fost ales "punctul de masa". Cablajul prezentat de dvs. are un mare semn de intrebare vis-a-vis de aceasta problema. Sa exemplific, una din posibilele cauze: polarizarea potentiometrelor prin sursa de 3,75V stabilizata a pinului 17 trimite curentii de polarizare a potentiometrelor catre punctul de masa a alimentarii peste traseul de masa a circuitului de semnal. De fapt, putem fi siguri de asta daca ne precizati cu exactitate unde ati conectat GND-ul alimentarii corectorului. Bineinteles, ramane in discutie si o posibila functionare defectuoasa a TDA-ului, fapt rezultat de regula, din cauza aplicari pe intrarea sa a unor semnale audio de amplitudini "cam mari"???

Si intr-adevar, sunt nenumarate exemplare contrafacute pe piata. Cel mai mare dezavantaj al acestui integrat este acela ca trebuie respectata valoarea sensibilitatii audio pe intrare. Ati respectat-o ? Ca sa fiti sigur ca ati respectat-o montati pe intrarile de semnal a TDA-ului doua semireglabile de 1k...10k si aplicati semnal audio. Reglati semireglabilele astfel incat intre intrarea TDA-ului (inainte de condensator) si masa, rezistenta semireglabilului intre cursor si masa sa nu indice mai mult de 500 Ohmi. S-ar putea sa aveti nevoie de mai putin de 500 Ohmi, asta deoarece rezultatul difera de la exemplar la exemplar. Personal, montarea acestor semireglabile am considerat-o necesara la cca. 99% din exemplarele "no name" de TDA-uri (nu va uitati ca scrie pe ele "PHILIPS", asta nu e o certitudine ca TDA-ul nu este "no name").

In ceea ce priveste:

E chinezesc si e posibil sa fie bulit de cand l ai cumparat !Trebuie sa incerci ...altul ! Imi aduc aminte ca luasem TCA5500 , 2 buc , care nu mi au mers niciodata ,in schimb eu am un TDA1514 Philips dintr un televizor mai vechi !Functiona perfect ! ...vreo 15V stabilizat

Nu cred ca TDA 1524 este un jaf sau ca...nu il recomanda nimeni ! Sunt o gramada de ''matematicieni'' pe internet asa ca nu i asculta pe toti ! Pune mana pe practica si probeaza , fa diferenta intre ele !Fata de jafurile cu 2,3 tranzistoare pe canal , care intra semnal din unu intr altul , si reglajul logaritmic ...nu stiu unde gasesti un potentiometru de volum de firma !

Iti recomand cu incredere TDA1524 pentru un corector , dar poate gasesti unul original la cineva care repara ! Indicat este sa pui un socket sa nu distrugi ,sa te chinui iarasi ! morning1.gif

oare de ce toti de producatori de aparatura audio PRO de calitate utilizeaza corectoare de ton pasive, in principal cu amplificatoare operationale ? Va las sa gasiti raspunsul.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20837

E trecut pe integrat brandul "Philips"? (ca in poza de mai jos de ex.)

da e trecut..

cat despre ce a spus donpetru:

nu stiu daca am respectat tensiunea de intrare a corectorului, in probe maream semnalul de intrare pana cand incepea sa distorsioneze la maxim..cat despre GND-ul alimentarii circuitului ..atasez o poza in care am incercuit punctul de alimentare

post-1470-1249629964_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20838

am montat semireglabilele ..le-am reglat pe ambele la 510 ohmi (dupa aparatul meu) am pozitionat comutatorul linear/contour pe pozitia linear (normal inchis) si am mai facut o proba..de aceasta data reglajul se face in apropierea jumatatii potentiometrului la toate reglajele adik aproape jumatate de cursa sunt la minim toate ..apoi pentru o lungime foarte mica are loc reglajul (bass inalte volum) si apoi cealalta jumatate raman toate la maxim..in plus am sesizat un fasait destul de suparator cand inaltele si volumul sunt la maxim

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20841

in apropierea jumatatii potentiometrului la toate reglajele adik aproape jumatate de cursa sunt la minim toate ..apoi pentru o lungime foarte mica are loc reglajul (bass inalte volum) si apoi cealalta jumatate raman toate la maxim..in plus am sesizat un fasait destul de suparator cand inaltele si volumul sunt la maxim

Incercati cu reactia negativa in CC doar pe un canal si puteti face comparatia intre cele doua canale,aceasta va reduce amplificarea pe canalul respectiv.

post-9-1249646847_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20845

Eu cred ca problema se poate traduce prin calitatea TDA-ului (presupunand ca schema si executia sunt OK).

Daca va uitati pe net, acest integrat se comercializeaza cu preturi foarte diferite, incepand cu 4,5 RON si pana la 16 RON.(mai mult, la magazinul de la mine din oras spuneau ca pot sa-l aduca la pret de 13 RON sau 33 RON).

Nu cred ca diferentele mari de pret sunt doar rezultatul adaosurilor diferite practicate de comerciantii care vand acest tip de TDA. Eu cred ca sursele de aprovizionare a lor se intind pe o plaja larga, de la furnizori/producatori obscuri pana la furnizori/producatori consacrati.

In consecinta, tind sa cred ca ai luat un TDA1524 ieftin, cu sursa obscura de productie (in ciuda faptului ca scrie Philips pe el), sau poate nu a fost ieftin, dar poate sursa vanzatorului e totusi obscura.

Apropo, cat ai dat pe el ?

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20848

@dreamer89,

Cred ca ar trebui sa nu priviti doar cablarea sau cablajul corectorului de ton cu TDA1524. Ar trebui sa analizati intreaga cablare a amplificatorului (de care nu ne-ati spus nimic). Daca aceasta cablare nu este realizata corect poate sa apara anomalii, ca cele punctate de dvs., in functionarea corectorului de ton. Daca cablarea, sa presupunem ca e corect realizata, atunci nu va mai ramane altceva de facut decat sa incercati sa schimbati TDA-ul.

Apropo, sper ca ati legat ecranul potentiometrelor TDA-ului la masa!

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20853

Nu am legat ecranul potentiometrelor la masa...dar conteaza asta de vreme ce reglajul se face in tensiune?...iar etajul de amplificare este un kit cu 2x TDA7294 alimentat la 2x35 Vcc...binenteles k la intrarea in corector am folosit fire ecranate ..si la iesirea din corector si intrarea in etajul de amplificare

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2270-probleme-tda1524/page/2/#findComment-20856

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock