Sari la conținut

sursa reglabila

Postări Recomandate

Buna ziua , de curand am demontat un video vechi jvc si ma uimit transformatorul la cat de mare era si ma gandeam sa fac o sursa reglabira intr-o carcasa de ATX lam masurat fara punte si imi da asa ~20A si ~15A si as vrea o schema mai puternica sa reglez si amperi si voltaj nu conteaza daca pun 4-5 2n3055 numai sa pot regla acei 15 amperi si curentul prin 2 potentiometre...stiu ca exista dar nu mai stiu unde am vazut schema

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 182
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

lam masurat fara punte si imi da asa ~20A si ~15A

Amperi sau volti?Daca sunt amperi,cum i-ati masurat?

sa reglez si amperi si voltaj

Intre ce limite,curentul si tensiunea?Pentru a putea cineva sa va ajute,trebuie sa cunoasca mai multe date.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

scuze acum am vazut deci trafu are 20v si 15a masurat in alternaiv cu aparatu de masurat si limite de la 0-25,30v ca va avea mai mult dupa redresare si condesatori iar amperi de la 0-15 sau macar de la 1-15a

Editat de trax
Link spre comentariu

si de unde sa le stiu daca este sudat sarma este cam de 2mm daca asa zice aparatu asa zice el e DT9205A si am ars si testerele cand am masurat AMPERII

acel video avea 10 motoare pe carbuni plus 100 de integrate asa ca nu fiti mirat de valorile care leam spus face flama mare!!!

Editat de trax
Link spre comentariu

si de unde sa le stiu daca este sudat

Dar lateral puteti masura si grosimea pachetului si coloana tolei(vedeti schita).

sarma este cam de 2mm daca asa zice aparatu asa zice el e DT9205A

La sectiunea sarmei de 2mm,puteti obtine 9 A,cu transformatorul fierbinte,verificati ce sigurante avea montate pe circuit si putem afla ce consum era proiectat sa suporte.

si am ars si testerele cand am masurat AMPERII

Adica ati pus direct testerele pe capetele infasurarii cu aparatul pe domeniul curent?

acel video avea 10 motoare pe carbuni plus 100 de integrate

Dar nu cred ca erau de stergator de parbiz.

post-9-1248091516_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

nu am cum sa il desfac este bagat intro carcasa de metal ceva mai gros si e sudat nuj cum si nu ma mai vazut asa ceva dacat ca am iesire la pini ...poza nu ma cum sa va fac ca teleonului meu ia murit softu...iar cu aparatul da lam pus pe amperi iam schimbat plusul la amperi anumel la 20a si imi arata 15,37a si cam dupa 2 sec au pocnit testarele....aparatu nu are nimic

mai am un transformator mai digital adica este stabilizat cu alte circuite si pe el scrie 12v 1a si pe aparat chiar 1 amper zice asa ca nu cred ca ar minte cu ceva....

daia si vreau sa il fac asa ca imi este foarte folositor mai ales la ce tensiune are

Editat de trax
Link spre comentariu

nu am cum sa il desfac este bagat intro carcasa de metal

Ce valoare are siguranta?

la 20a si imi arata 15,37a si cam dupa 2 sec au pocnit testarele

Pai Dvs.ati pus secundarul in scurt,shuntul la 20A, este sub 1 ohm.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

deci nu mai stiu ce siguranta avea cam tot ce a fost e la gunoi miam loat piese si placile adio nu fac depozit si nu imi place din el venea o mufa cu 2 fire groase pe o placa si acolo erau numai stabilizatoatre si tranzistori pe radiator mare 2sc cam vro 8

io nu am cerut decat o schema sa fac o sursa reglabila si sa suporte amperii astia daca 2n3055 sunt slabi pun niste 2sc din surse de pc sau altceva numai ca asta imi da transformatorul nu as avea de ce sa mint ce interes as avea daca asta imi spune o sa fac redresare la el si spun ce valori imi da

Link spre comentariu

asta imi da transformatorul

In regim de scurt circuit aveti aceasta valoare,nu puteti lucra cu el permanent la acest amperaj.20V x 15A,inseamna 300w,transformatorul Dvs. ar trebui sa fie cam de 13cm x 5cm,are aceste cote?Nu puteti face un desen cu cotele lui?

din el venea o mufa cu 2 fire groase pe o placa si acolo erau numai stabilizatoatre si tranzistori

Dar puntea, ce scrie pe ea?

io nu am cerut decat o schema sa fac o sursa reglabila si sa suporte amperii astia

Dar daca tranformatorul nu poate debita acest curent,nu o supradimensionati inutil?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

puntea e de 20A e din aluminiu cu prindere cu surub in mijloc si e patrata prindere pini cu papuci.....am taiat acea carcasa cu flexul si cam asta am masurat

post-2611-1248094514_thumb.jpg

Link spre comentariu

O schema de sursa reglabila care s-ar potrivi cu cerinta dvs. este cea prezentata aici:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/index.php?...ost&id=1385

Schema din PDF este "simetrica" dar dvs. va trebui sa va folositi doar de partea pozitiva si fara 7815/7915. Pentru a mari plaja curentului reglat la valorile dorite va trebuie sa montati mai multe tranzistoare Q1 + R1 in paralel, asta dupa stabilirea consumului cu ajutorul dl.miron.

Later edit: R6 potentiometru de 1K, 2K sau 5K, in functie de plaja de tensiune reglata la iesire.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock