Sari la conținut

O nedumerire cu un alimentator

Mihai3

Postări Recomandate

Am o intrebare in legatura cu schema de mai jos : functioneaza daca la intrare aplic tensiunea de 18 Volti CC ?

Vreau sa aplic 18 V , deoarece nu am transformator de 24 , ci unul care are in secundar 14 V , iar dupa redresare cam 18 V .

post-1281-1248001561_thumb.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se poate folosi un tranzistor 2N3055 in locul lui sau nu ?

Da,daca realizati Dvs. montajul Darlington cu 2N3055 si BD135.Avand in vedere,ca acum aveti 3 jonctiuni inseriate,caderea pe sistem va fi de cca.2,1V.Cei 18V CC,de la intrare de unde ii obtineti,sunt stabilizati?Daca ii luati direct dintr-un redresor,ce tensiune CA.are transformatorul?

post-9-1248038564_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Cei 18 Volti ii iau dintr - un transformator de 14 V 2 A , pe care apoi ii redresez , filtrez , iar apoi leg alimentatorul dupa condensator . In locul lui 2N3055 , am folosit un TIP33 , cu care am format o pereche Darlington cu un BD 137 .

Am alimentat un bec de 6 Volti , 0 , 45 Amperi , ca proba , dar am observat ca becul palpaie cateodata .

post-1281-1248098287_thumb.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Am alimentat un bec de 6 Volti , 0 , 45 Amperi , ca proba , dar am observat ca becul palpaie cateodata .

Ce valoare are condensatorul de filtraj?Verificati daca nu este prezent simultan fenomenul si inainte de regulator(dupa punte).

Link spre comentariu

Condensatorul e de 6800 uF / 35 V , dar nu stiu cum sa verific daca e prezent fenomenul dupa redresor .

Am masurat cu multimetrul tensiunea de dupa redresor , care , in sarcina , imi indica intre 15 , 88 V - 15 , 92 V .

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

dar nu stiu cum sa verific daca e prezent fenomenul dupa redresor .

Daca aveti un instrument de masura analogic(nu digital),cuplati testerele intre masa si + -ul puntii si vedeti daca variaza si acolo tensiunea(daca se misca acul) cand apare palpairea.Daca nu,improvizati cu un led si o rezistenta un martor,care-l cuplati tot asa,intre masa si + -ul puntii.

intre 15 , 88 V - 15 , 92 V .

Are salturi simultane cu palpairea?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca aveti,inlocuiti becul cu altul si vedeti daca fenomenul persista.Schema Dvs. are o compensare(C 2),vedeti(prin inlocuire)daca acesta nu are cumva scapari si mai verificati sa nu aveti legaturi slabe/slabite,in montaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock