Sari la conținut

Omul pe luna,sau film SF ?

Postări Recomandate

Si eu sunt adept al teoriei conspiratei, desi cred ca se putea tehnologic vorbind, nu cred ca americanii s-au straduit ei asa mult.

Am vaztud din cele cateva mii de poze care se lauda ca le-au facut doar vreo 50 (unde e restul?) si in toate, modulul lunar mi se pare doar mie sau are pe el ceva asemanator cu folia de staniol?

Am vazut undeva filmul in care Amstrong spune vestita replica, adica in care el este primul om care pune piciorul pe luna. Dar cine l-a filmat?

Din ce am inteles cel mai mult au stat vreo 20 si ceva 30 de ore pe luna un echipaj, care, intrebat ce a facut acolo, "am dormit". Cine doarme cand e luna la 20 cm de el?. Si sa fim seriosi, joci golf pe luna in loc sa studiezi ceva?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-20516
Distribuie pe alte site-uri

Si eu cred ca omul nu a ajuns pe luna in anii '60. Cum sa ajunga atunci pe luna cand oamenii pana la vremea aceea nu au fost stare sa puna bazele unei statii spatiale internationale sau macar americane. Cred ca trebuia facut pentru inceput acel pas si dupa aceea pasul spre luna. Cel putin asta cred ca era ordinea fireasca a evenimentelor si chiar este sau va fi.

Asadar, sunt sceptic.

Toate cele bune

dan

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-20518

9. De ce tac ruşii?

Sovieticii, şi nu numai, au urmărit, probabil, desfăşurarea misiunii, cu radare, telescoape şi chiar sateliţi. Dar niciodată nu au contestat succesul american. Se presupune că a existat o ?nţelegere secretă ?ntre marile puteri. Ruşii răm?neau cu prima ieşire ?n spaţiu, iar americanii aveau prima aselenizare. Misiunile Apollo au ?ncetat exact ?n momentul ?n care şi-au făcut apariţia sateliţii-spion sovietici şi americani. Cosmonautul rus Boris Volinov a fost singurul care a declarat public că nu crede poveştile cu americanii care au mărşăluit pe Lună. Ruşii recunosc ?nsă că ei nu pot nici azi să trimită un om pe Lună şi să-l aducă şi ?napoi.

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitor...&s_id=77503

Daca exista o asemenea intelegere secreta inseamna ca au mintit si rusii referitor la intaietatea iesirilor in spatiu ?

Minciuna trebuie sa fie reciproca, altfel de ce sa accepte rusii o minciuna din partea americanilor?

In plus, am inteles ca a mai avut loc o aselenizare americana in 1972. A fost si aceasta un trucaj ? Ce spun criticii ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-20525

De ce tac ruşii?

Sovieticii, şi nu numai, au urmărit, probabil, desfăşurarea misiunii, cu radare, telescoape şi chiar sateliţi. Dar niciodată nu au contestat succesul american.

Este dificil si costisitor de verificat,cu un telescop nu puteau fi vazuti astronautii pe luna daca sunt acolo sau nu,iar pentru a trimite inca un robot sa verifice,era costisitor,rusii au trimis unul in apropierea zonei de aselenizare decalarata de americani,dar a fost ditrus la impact(nu stiu ce n-a functionat).Avand in vedere aceasta actiune,inseamna ca au avut si ei dubi,dar fara dovezi este greu de acuzat, ramanand si credibil.

Sigur,nu exclud nici intelegeri secrete(uneori neverosimile),cum a fost aceea intre americani si germani in razboi, cu petrolul,dar incerc o explicatie logica din punct de vedere tehnic intai.

P.S.

Am citit ca japonezii vor trimite un satelit cu orbita joasa in jurul lunii,sunt curios daca acesta va avea suficienta performata tehnica, pentru a obtine imagini cu urme de pasi si steagul.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-20530

Sa zicem ca Apollo 11 din 1969 a fost trucat, dar ce ne facem cu urmatoarele aselenizari ? Toate care au urmat celei din 1969 au fost si ele trucate ?

Apollo 11

16-24 iulie 1969: Primi pasi ai omului pe un alt corp ceresc au fost facuti de Neil Armstrong si Buzz Aldrin la 20 iulie 1969. Al treilea membru al echipajului a fost Michael Collins. Au ramas celebre cuvintele lui Armstrong: ?Un pas mic pentru om, dar un pas urias pentru omenire.?

Apollo 12

14-24 noiembrie 1969: Charles Conrad, Richard F. Gordon si Alan L. Bean au adus pe Pamant fragmente din sonda Surveyor III (cazuta pe suprafata Lunii in 1967).

Apollo 13

11-17 aprilie 1970: ?Houston, Houston, avem o problema!? Din cauza unei explozii intr-unul dintre tancurile cu oxigen, nava a fost avariata, iar echipajul (James A. Lovell, John L. Swigert si Fred W. Haise) a fost fortat sa se intoarca fara sa fi aselenizat.

Apollo 14

31 ianuarie ? 9 februarie 1971: Alan B. Shepard, Stuart A. Roosa si Edgar D. Mitchel au dus la bun sfarsit misiunea incredintata echipajului de pe Apollo 13 ? aselenizarea in zona craterului Fra Mauro si colectarea de roci.

Apollo 15

26 iulie ? 7 august 1971: Pentru prima data, astronautii care au aselenizat au folosit un mijloc de transport (Lunar Roving Vehicle ? LRV). Echipajul a fost alcatuit din David R. Scott, Alfred M. Worden si James B. Irwin.

Apollo 16

16-27 aprilie 1972: John W. Young, Thomas K. Mattingly si Charles M. Duke au recoltat roci, au facut fotografii si au folosit pentru prima oara un spectrograf.

Apollo 17

7-19 decembrie 1972: Eugene A. Cernan, Ronald E. Evans si Harrison H. Schmitt au incheiat misiunile Apollo. 14 decembrie 1972 este ultima zi in care un om (E. A. Cernan) a calcat pe solul lunar.

http://www.emaramures.ro/Stiri/Tipareste-S...px?NewsID=12350

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-20562

• 2 months later...

Oamenii de ştiinţă au pus punct celor 40 de ani de teoria conspiraţiei după ce au examinat fragmente de rocă de pe Lună provenite din expediţiile americane şi ruseşti.

Misiunea americană Apollo 11, finalizată cu aterizarea pe Lună ?n 1969, a ridicat numeroase controverse şi teorii potrivit cărora aselenizarea nu s-a produs, filmul prezentat fiind de fapt realizat ?ntr-un studio.

Dar oamenii de ştiinţă de la Institutul german Max Planck din Mainz au finalizat studierea unor fragmente de rocă aduse din misiunile ruseşti din anii '70 şi au afirmat că sunt identice cu cele americane.

http://www.realitatea.net/oamenii-de-stiin...lor_620432.html

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-21854

fragmente de rocă aduse din misiunile ruseşti din anii '70 şi au afirmat că sunt identice cu cele americane.

Da,dar poate au fost obtinute la fel ca cele rusesti,de roboti,eu nu contest ca au ajuns pe luna,dar nu un echipaj uman.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-21855

• 3 weeks later...
  • 5 years later...

Nu e cazul expunera e de scurta durata, in plus nu eu sport de mase ca sa-si bata prea tare capul, cu sistemul actual de rachete e prea scump sa fie asa, poate vreo teleportare, ceva cu preturi mai pamintene pentru ajuns pe Luna, desi Luna e in fundul gradinii cum se spune, in subsolul selenar se poate locui bine mersi.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-60510

• 4 years later...

Reinvii putin acest topic, cu urmatorul documentar care face referire la centura de radiatii Van Allen:

Si un mic rezumat vis-a-vis de documentarul de mai sus:

”Un inginer NASA recunoaşte clar că astronauţii încă n-au putut trece de centura de radiaţii Van Allen din jurul Pământului! Ce altă dovadă mai clară vreţi pentru a arăta că omul nu a ajuns pe Lună niciodată!?

Că suntem luaţi de proşti, asta nu e mai un secret pentru nimeni. Dar faptul că suntem luaţi de proşti de peste 45 de ani, acest lucru mi se pare un lucru extrem de grav. Şi e vorba, bineînţeles, de aşa-zisa aselenizare din 1969, când primul om din lume ar fi ajuns pe Lună. Minciuni, minciuni, minciuni! Şi-am explicat simplu, de ce omul nu a ajuns niciodată pe Lună: pentru că nu a putut trece de centura de radiaţii Van Allen, extrem de periculoasă, care înconjoară Pământul, începând cu altitudinea de 1.500 de kilometri şi până la aproximativ 40.000 de kilometri deasupra Pământului.într-un articol din 2011 intitulat NASA: omenirea nu se poate aventura în spaţiu datorită centurii van Allen. Cum dracu’ am ajuns atunci pe Lună? Citez din articol:

Fiecare misiune spaţială, cu oameni la bord, atât din Statele Unite, cât şi din URSS, din 1961 până în prezent, a avut loc sub acest câmp de radiaţii. Mercury, Gemini, Soiuz, Skylab, Space Shuttle…toate au menţinut altitudinea sub 1.500 de kilometri. Toate…cu excepţia misiunilor Apollo, care ar fi ajuns pe Lună.

Într-un interviu acordat de şeful NASA, Dan Godlin, în 1994, jurnalistei de televiziune Sheena McDonald, acesta a recunoscut faptul că omenirea nu se poate aventura în spaţiu mai mult de 400 de kilometri, până nu se va găsi o modalitate de a traversa centura de radiaţii mortale van Allen. Săracul şef NASA uitase că în urmă cu vreo 25 de ani, Agenţia Spaţială Americană trimisese deja 27 astronauţi, dincolo de această centură, până pe Lună (aflată la circa 400.000 de kilometri distanţă).

în care un inginer NASA se dă din nou de gol, recunoscând faptul că omenirea nu a ajuns niciodată pe Lună şi că aselenizarea din 1969 a fost o farsă incredibilă. Mai jos, puteţi vedea fragmente din traducerea pe care am efectuat-o direct din filmuleţ. Este vorba despre nava spaţială NASA Orion, lansată pe 5 decembrie 2014, şi care a avut un rol pentru a “testa” terenul pentru viitoare misiuni spaţiale care vor duce oamenii chiar până pe Marte, după 2021.

* Numele meu e Kelly Smith şi sunt inginer NASA, lucrând pentru ghidarea navigaţiei la nava Orion. Aceasta este o navă de generaţie viitoare a lui NASA. Ea îi va conduce pe astronauţi departe în spaţiul cosmic, acolo unde n-am ajuns niciodată, către vreun asteroid şi chiar pe Marte. Pentru aceste misiuni, Orion trebuie să fie o navă spaţială puternică: să meargă cu viteze mari, să facă faţă temperaturilor extreme şi radiaţiilor extreme.

Aşadar, reţineţi: radiaţii extreme!

* Înainte să-i trimitem pe astronauţi în spaţiu, trebuie să testăm toate sistemele. Şi avem o singură posibilitate de a face asta: zburând în spaţiu. Pentru primul zbor al lui Orion, nu vor fi astronauţi la bord. Nava este încărcată cu senzori pentru a înregistra şi a măsura toate aspectele, în toate detaliile.

Curios… nu existau deja toate datele de la misiunile Apollo din anii 60-70, în care astronauţii s-ar fi avântat departe în spaţiul cosmic?

* Nava Orion trebuie să treacă prin Centura Van Allen, o zonă cu radiaţii periculoase.

Radiaţii periculoase peste care astronauţii din 1969 au trecut fără probleme, nu?:D

* Normal, trebuie să trecem prin această zonă de două ori, o dată dus şi o dată întors. Dar Orion are protecţie, scuturi care vor fi puse la testare atunci când vor trece prin zona de radiaţii.!

N-au putut să folosească aceeaşi tehnologie ca în misiunile Apollo; aceleaşi scuturi în 1969 au funcţionat, nu? De ce mai trebuie testate din nou, mai ales că au avut succes…

* Senzorii de la bord vor înregistra date despre radiaţii pe care oamenii de ştiinţă le vor studia.

De ce mai trebuie studiate? Nu au fost ele studiate suficient în anii 60-70, atunci când NASA susţine că a trecut de centura Van Allen? Şi acum urmează afirmaţia bombă a inginerului NASA:

* Trebuie să rezolvăm aceste provocări înainte de a trimite oamenii prin această regiune spaţială.

CE!?? Nu-mi vine să cred ce-aud! De ce este o problemă trecerea oamenilor prin radiaţiile Van Allen, atâta timp cât această problemă a fost deja rezolvată cu succes acum aproape 50 de ani!? De ce mai constituie o provocare acest lucru, când oamenii au ajuns pe Lună încă din 1969, trecând prin centura Van Allen? Aici, inginerul NASA se dă de gol şi recunoaşte că în 1969, oamenii n-au trecut de centură şi, deci, n-au ajuns pe Lună. Abia în zilele noastre, se încearcă a se găsi şi a se testa o modalitate de a trece dincolo de centura Van Allen. Tot ceea ce ni s-a vândut până acum n-au fost decât simple gogoşi…”

de Mihai Stefan - https://www.facebook.com/groups/405998283170921/permalink/722076421563104/

Editat de dan_e
  • Like 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-78256

Acum ce sa va  spun.. Eu, ca o  persoana tehnica, o sa recomand intodeauna sa folosim, ca  argumente irefutabile,  informatii verificate din mai multe surse. Cele care se bazeaza pe oarece  folclor sunt deja din categoria fake news. Discutiile despre radiatii sunt cel mai des sustinute de persoane care nu au avut nicio minima legatura macar cu mostra de material radioactiv.    Have a nice day! 

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2233-omul-pe-lunasau-film-sf/page/3/#findComment-78259

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock