Sari la conținut

ajutor monitor HP D8901A

oldjimmy70

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

Am un monitor HP CRT de 17 inch si traful de linii, pe partea de inalta tensiune da scantei!

Are cineva vreo idee de remediere?(in afara de cea cu schimbatul trafului cu altul nou!)

Mai am prin cioroboate 3 trafuri de linii, tot de la niste monitoare CRT defecte, dar care nu sunt de acelasi tip cu acesta _codul luii este79A769-2-C' sau daca stiti cumva de ceva echivalent, sau o schema pentru acest monitor _HP model D8901A, orice sfat sau solutie este binevenita!

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor!

Am un monitor HP CRT de 17 inch si traful de linii, pe partea de inalta tensiune da scantei!

Are cineva vreo idee de remediere?(in afara de cea cu schimbatul trafului cu altul nou!)

Mai am prin cioroboate 3 trafuri de linii, tot de la niste monitoare CRT defecte, dar care nu sunt de acelasi tip cu acesta _codul luii este79A769-2-C' sau daca stiti cumva de ceva echivalent, sau o schema pentru acest monitor _HP model D8901A, orice sfat sau solutie este binevenita!

Va multumesc anticipat!

Daca descarcarile sunt intre corpul trafului de linii si ecranul de aluminiu din jurul lui, solutia este siliconul sanitar (atentie, sunt mai multe feluri, nu toate sunt bune, nu mai stiu sa-ti spun exact care pentru ca n-am mai folosit de mai bine de 5 ani). Daca nu, revino cu amanunte (localizarea precisa).

Link spre comentariu

Daca descarcarile sunt intre corpul trafului de linii si ecranul de aluminiu din jurul lui, solutia este siliconul sanitar (atentie, sunt mai multe feluri, nu toate sunt bune, nu mai stiu sa-ti spun exact care pentru ca n-am mai folosit de mai bine de 5 ani). Daca nu, revino cu amanunte (localizarea precisa).

Scanteile se produc intre traful de linii, in portiunea in care se afla bobina care furnizeaza tensiunea pt anodul tubului cinescop si radiatorul de Al al tranzistorului care comanda traful, dar mai apar si scantei care se duc chiar pe firul de inalta...o echivalenta ar fi mai buna cred... am incercat cu silicon sanitar alb, si a tinut vreo 5 minute, dupa care s-a strapuns!... oricum multumesc de sfat...poate mai stii si altceva care sa ma ajute.

Link spre comentariu

Probabil n-ai nimerit siliconul care trebuie. Imi asum o parte din vina pentru ca nici eu n-am stiut sa-ti spun exact tipul siliconului utilizat atunci. Stiu doar ca era gri lucios si in cateva minute se facea precum cauciucul. Inainte de a afla metoda asta, am mai experimentat pe un monitor CRT (al meu) diverse solutii: plexiglas de 5mm (strapuns), polietilena (2 straturi de 3mm - strapuns) si in final 2 straturi de mica de 3mm - OK. Dar nu stiu unde ai mai putea gasi mica in vremurile astea.

Editat de betamax
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock