Sari la conținut

Proiectul Rosia Montana.

SIG

Postări Recomandate

Proiectul Rosia Montana este deja o tema veche ce cred ca a ajuns pana in cele mai indepartate catune din Romania. (ca fapt , nu ca si continut)

Tot asa am auzit si eu(ca fapt, ca exista) despre acest proiect, insa nu am avut ocazia sa intru in detaliile problemei, care am inteles ca trezesc o gramada de dispute nationale si chiar internationale.

Tot aud tangential ca se cearta pe acest proiect.E cineva mai in tema? Care e problema de fapt ?Pierde din nou Romania, adica ar fi o noua teapa ce se va adauga la "palmaresul" de tepe al Romaniei ?

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca postez la scurt interval de timp, si pentru care imi cer scuze, tin sa postez separat logo-ul corporatiei - Rosia Montana Gold Corporation:

Cand altii scot valuta din tara, noul proiect Rosia Montana aduce Romaniei 4 miliarde de dolari.

Suna frumos, dar chiar asa o fi ?Care este pretul pe care il platesc romanii pentru aceste miliarde trambitate ? (si care oricum le vor toca politicienii si mafiotii in folosul lor,noua ne vor scoate ochii cu niste ramasite)

Am inteles ca statul detine ceva actiuni, in jur de 20%. Deci cred ca este parte a corporatiei mai sus amintita.

Daca corporatia defileaza cu acest logo insemna implicit ca statul deja este pro proiect Rosia Montana.

Mai au sorti de izbanda asociatiile de mediu, ONG-urile sa se impotriveasca proiectului ?

Editat de SIG
Link spre comentariu

Chiar daca postez la scurt interval de timp, si pentru care imi cer scuze, tin sa postez separat logo-ul corporatiei - Rosia Montana Gold Corporation:

Cand altii scot valuta din tara, noul proiect Rosia Montana aduce Romaniei 4 miliarde de dolari.

Suna frumos, dar chiar asa o fi ?Care este pretul pe care il platesc romanii pentru aceste miliarde trambitate ? (si care oricum le vor toca politicienii si mafiotii in folosul lor,noua ne vor scoate ochii cu niste ramasite)

Am inteles ca statul detine ceva actiuni, in jur de 20%. Deci cred ca este parte a corporatiei mai sus amintite.

Daca corporatia defileaza cu acest logo insemna implicit ca statul deja este pro proiect Rosia Montana.

Mai au sorti de izbanda asociatiile de mediu, ONG-urile sa se impotriveasca proiectului ?

La cata spaga (mita) au dat diverselor regimuri, pana la urma se va intampla

Link spre comentariu

In Baia Mare era la marginea orasului la un moment dat un deal maaaaaaaaaaare format din reziduri care au rezultat din prelucrarea minereurilor aurifere, acel deal se numea "pirita". La un moment dat au venit niste baieti destepti din Australia care s-au gandit ca daca mai prelucreaza odata acel deal mai iasa ceva aur. Bineanteles ca s-au jurat cu mana pe inima ca nu vor polua mediul inconjurator, ca vor pompa bani, etc... Ei bine, autorizatiile au fost date/semnate/parafate si s-au apucat baietii de lucru. Dupa o vreme, ce sa vezi? Surpriza! Baietii au deversat cianura in apele limitrofe zonei, au murit animalele pe capete si este doar un miracol ca nu au fost victime umane! Prelucrarea cu cianura, desi este cea mai rapida/profitabila varianta, este interzisa cam in toata lumea civilizata, si asta pt. ca cianura este unul din cele mai spurcate substante poluante.

Ei bine, de atunci, sunt putin cam sceptic legat de binefacerile unei companii straine care vine sa exploateze resurse la noi in tara, indiferent de cati bani pompeaza in infrastructura.

Link spre comentariu

Ei bine, de atunci, sunt putin cam sceptic legat de binefacerile unei companii straine care vine sa exploateze resurse la noi in tara, indiferent de cati bani pompeaza in infrastructura.

Stai linistit.Nu se va pompa in nici o infrastructura.

Se va pompa doar in buzunarele celor care trebuie, ca treaba sa iasa grasa pentru cautatorii de aur si pentru smecherii din aparatul de stat.

Link spre comentariu

• 6 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock