Sari la conținut

Program proiectare cutii amplificatoare

soulraven

Postări Recomandate

Daca ai gasit atunci cu siguranta stii cum se numeste!!!!!!!!!!!!!!!! scratch_one-s_head.gif

Eu am incercat mai demult in AutoCAD dar e chinuiala mare. Parerea mea e ca se merita daca folosesti mai tarziu desenul pentru decuparea tablei cu ajutorul unui CNC.

thumbup.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un soft pentru proiectarea cutiilor metalice este si MultiSim sau mai bine zis un modul al acestui program.

Cutiile metalice se pot desena in orice program CAD, ca de exemplu: AutoCAD, ZWCad etc.

P.S. Cred ca mai degraba cautati un astfel de program, deci... nu cred ca l-ati avut! Pentru ca daca il aveati cu siguranta nu uitati denumirea programului.

Numai Bine

Link spre comentariu

No comment.

Un program destul de interesant. Am vazut cateva tutoriale video si din pacate am constatat ca lipseste facilitatea imprimarii la scara a tuturor placilor din care este construita carcasa. In plus, modalitatea de realizarea a silkscreen-ului este destul de anevoioasa, in sensul ca nu permite printarea pe negativ a silkscreen-ului (un mare dezavantaj). Un alt dezavantaj este acela ca noul proiect realizat nu poate fi folosit pentru comanda unui CNC, atunci cand dorim sa decupam tabla. In plus, programul, din ce am observat permite modelarea doar a placilor fata si spate a carcasei (un alt mare dezavantaj).

De fapt, pana la urma, programul se vrea a fi mai mult o interfata intre client si firma care produce carcase (adica tocmai firma care a creeat softul respectiv). Dar ce facem daca nu dorim sa realizam carcasa la firma "respectiva". Vom constata ca programul nu prea ne ajuta foarte mult (doar sa oferim o prezentare video!). Dar asta, din pacate, nu e tocmai... suficient. Ajugem tot la niste "planuri pe hartie", desenate spre exemplu in AutoCAD.

Numai Bine

LATER EDIT: Am observat acum ca se pot modela si celelalte fete ale carcasei. Dar chiar si asa, concluzia ramane aceeasi.

Link spre comentariu

• 10 months later...

A facut cineva pana la urma vreo fata de carcasa cu acest soft: http://www.protocasedesigner.com/download_file.php?format=1

as vrea sa fac si eu fata la o carcasa de amplificator si as vrea sa stiu daca chiar se merita sa ma chinui?!

sigur nu o sa am probleme la printare pe un autocolant A4? adica, se poate printa la scara? crying.gif

Link spre comentariu

acum ceva timp, am gasit un soft de puteai sa proiectezi cutii de amplificatoare, dupa cate retin, era free, ma puteti ajuta? aveti idee cum se numeste?

Sunt mai multe. Chiar free sunt destule. Acum nu-mi trece prin minte decit BassBox si (Win)Speakerz. Dar au aparut si applet-uri java online.

ATENTIE: proiectarea serioasa a unei incinte nu se face decit plecind de la "parametrii Thiele" ai difuzorului de aceea majoritatea programelor nu calculeaza incinte decit pentru o lista proprie de difuzoare (pentru care programul are deja acesti parametrii).

Daca difuzoarele pe care le ai nu sunt in lista nu faci mai nimic cu programele. Masurarea acesto parametrii nu-i mare filozofie: un generator audio in gama 20-200Hz (posibil un soft cu iesire pe line-out) si un voltmetru (posibil un sound recorder cu level indicator si intrare prin mic-in). Esentialmente ai de masurat trei frecvente.

In vreme ce iti raspundeam am dat un search si am gasit o pagine cu mult mai mult decit aveai nevoie (cauta acolo "thiele" si 'enclosure" in acelasi titlu si te-ai scos)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock