Sari la conținut

curent de iesire mic ptr alimentare releu

Postări Recomandate

Buna seara!Vin din nou cu o problema.Am un senzor de proximitate inductiv ce detecteaza prezenta metalelor din apropierea lui.El se alimenteaza la 15-30vcc si la iesire ofera o tensiune de 0-10Vcc astfel:10 cand nu e metal in zona si 0 cand este(invers proportional pe scara 0-10 cu distanta de apropiere a metalului).

Problma e ca vreau sa alimentez cu cei 10V un releu de 5w(asa scrie pe el).Curentul debitat la iesirea senzorului e foarte mic si nu imi furnizeaza puterea de aclansare a releului.As avea nevoie de un amplificator de curent...sau ceva.

Ma poate ajuta cineva?

Mentionez ca am incercat cu o schema cu un bd139 si o dioda...rezultat nesatisfacator si inca o schema cu un Bc107 si bd139...la fel rezultate proaste.

Poate are cineva o schema sau o idee...

Ca sa zic si de ce vreau sa alimentez releul....acel releu la aclansare imi va furniza un scurt intre 2 armaturi ce va fi sesizat de pinul de eroare al portului paralel.Poate aveti alte idei de realizare.

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock