Sari la conținut

Circuit "SIG PEAK POWER" pt amplificatoare audio

donpetru

Postări Recomandate

Cautand prin biblioteca o schema de voltmetru, apropo de topicul de la sectiunea "Aparatura de masura si control", am ajuns sa gasesc o schema interesanta de semnalizare a regimului de functionare a unui amplificator audio. Aceasta schema pe care o vedeti mai jos este dual canal si poate urmarii activitatea a doua amplificatoare audio in paralel.

Contine 3 Led-uri per canal: unul semnalizeaza prezenta tensiunii (indicat pt tot amplificatorul), al doilea LED semnalizeaza prezenta semnalului audio la intrarea amplificatorului (deci acest montaj preia semnalul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului sau altfel spus iesirea preamplificatorului). Al treilea LED semnalizeaza intrarea in suprasarcina a amplificatorului atunci cand se depaseste sensibilitatea nominala de pe intrarea acestuia.

Pentru ca ma cam plictisisim de optimizat PCB-ul la "AS15201 reborn", am dat repede un ruting si am optimizat PCB-ul pentru circuitul SIG PEAK numai pe o fata "bottom" (ar fi trebuit in acest sens sa amplasez nu tocmai "corect" niste strapuri dar pentru un kit amatoricesc se pot trece cu vederea). PCB-ul il prezint mai jos precum si o vedere 3D a acestuia (dimensiunii PCB aprox.48X50mm).

schema_circ_sig_peak_detector.jpg

PCB.jpg

PCB_1.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Imi place DONPETRU cum a iesit asteptam pareri despre realizarea practica a acestui interesant montaj ! OFF TOPIC Cum procedez sa pun scheme si cablaje electrice/electronice plus altele mecanice ca nu stiu RUSINE MIE !!! :oops:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock