Sari la conținut

Energie gratuita din unde radio

sinergicus

Postări Recomandate

Am gasit asta pe net http://www.next.gr/inside-circuits/Free-en...cuit-l5853.html

Ar fi fain sa mearga;s-ar putea incarca baterii de masina si apoi folosi pt iluminat.

Problema e ca diodele de acolo nu se prea gasesc sau daca se gasesc sint scumpe.

Credeti ca ar merge si cu alte diode?

Astept pareri...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca jucaria aia scoate 40V la 0.25A io ma fac fermier. Capre si porci voi creste.

Edy, daca pui antena in zona de care zice Miron, s-ar putea sa nu se stie. Tuburile fluorescente se aprind fara alta sursa de energie (numai datorita curentului indus in instalatia electrica), asta e sigur, am vazut si eu.

Miron, stii cumva (macar aprox.) ce putere are statia aia de 153 kHz ? De ordinul kilowatilor, cred.

Link spre comentariu

Edy, daca pui antena in zona de care zice Miron, s-ar putea sa nu se stie. Tuburile fluorescente se aprind fara alta sursa de energie (numai datorita curentului indus in instalatia electrica), asta e sigur, am vazut si eu.

Am vazut si eu fenomenul la radioamatori care aveau statii de emisie puternice. Dar, pt. a functiona la parametrii descrisi trebuie sa-ti treaca antena de la Bod deasupra casei si nici asa nu e sigur. Pt. un utilizator urban jucaria aceea se va forta sa miste acul voltmetrului, de amperaj nu mai vorbesc. Eu sunt destul de sceptic in legatura cu montajele acestea facatoare de minuni. Dupa parerea mea, un utilizator urban poate cel mult sa-si realizeze un radio pe UM/UL fara alimentare (la casti de impedanta mare), si asta doar cu o antena si impamantare bune si fara pretentii exagerate legate de auditie. 40V si 0.25A e chiar exagerat.

@sinergicus - bateria de la masina nu vei reusi niciodata sa o incarci cu acel montaj.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Am vazut si eu fenomenul la radioamatori care aveau statii de emisie puternice. Dar, pt. a functiona la parametrii descrisi trebuie sa-ti treaca antena de la Bod deasupra casei si nici asa nu e sigur. Pt. un utilizator urban jucaria aceea se va forta sa miste acul voltmetrului, de amperaj nu mai vorbesc. Eu sunt destul de sceptic in legatura cu montajele acestea facatoare de minuni. Dupa parerea mea, un utilizator urban poate cel mult sa-si realizeze un radio pe UM/UL fara alimentare (la casti de impedanta mare), si asta doar cu o antena si impamantare bune si fara pretentii exagerate legate de auditie. 40V si 0.25A e chiar exagerat.

@sinergicus - bateria de la masina nu vei reusi niciodata sa o incarci cu acel montaj.

Acum sa nu crezi ca vreau sa te conving neaparat, dar daca zici ca ai observat fenomenul la o statie de amator puternica (asta insemnamna max. 100 W in antena - nu consum - DACA emitatorul e legal). Deci la 200 kW (tot in antena, nu cred ca e cazul sa subliniez diferenta de ordin de marime)

la cat e acum... (ma gandesc cum era in zona aia cand emiteau cu 2 MW) poti sa faci calculul cam la ce distanta se poate capta energia radiata la nivelul 10W (40V x0,25A). Dar cu incarcatul bateriei... (daca nu e de telefon) mai e mult pana departe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock