Sari la conținut

Michael Jackson - In memoriam

SIG

Postări Recomandate

Michael Joseph Jackson s-a născut pe 29 august 1958, fiind al şaptelea membru al familiei Jackson, din nouă fraţi. A debutat la 11 ani, ?n formaţia "The Jackson 5". ?n 1971 şi-a lansat cariera solo, primele cinci albume ale sale devenind cele mai bine v?ndute din ?ntreaga lume.

Michael Jackson a devenit ?n scurt timp un adevărat pionier, videoclipurile sale, la piese precum "Billie Jean" şi "Thriller" au dus muzica pop la un nou nivel. El a c?ştigat 13 premii Grammy.

C?ntăreţul a fost căsătorit de două ori şi a avut trei copii. Prima dată cu fiica unei alte legende a muzicii, Elvis Presley, Lisa Marie, ?nsă căsnicia a durat numai doi ani.

Mişcările sale de dans au fost imitate de milioane de fani din ?ntreaga lume. Stilul său excentric i-a atras, ?nsă, şi numeroase critici şi o poreclă deloc măgulitoare "Wacko Jacko".

?n pofida controverselor ?n care a fost implicat, Michael Jackson şi-a păstrat titlul de regele muzicii pop.

?Este unul dintre cei mai mari oameni care au vizitat planeta noastră, adevăratul rege al muzicii pop, rock şi soul?, Elizabeth Taylor

?Michael, Michael, nu pleca, asta este ţara ta!?

Michael Jackson răm?ne primul superstar care a venit să concerteze ?n Rom?nia la apogeul carierei. Era 1 octombrie 1992. Ţara trăia haosul electoral. Pe 27 septembrie avusese loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Emil Constantinescu şi Ion Iliescu erau la balotaj. EVZ a prezentat pe larg concertul lui Michael (de promovare a albumului ?Dangerous?), din care a făcut principalul eveniment al anului (a surclasat şi bătălia electorală!).

Mulţi dintre ei dormiseră la porţile stadionului. C?ntăreţul american era, poate, cel mai iubit om de pe Terra ?n 1992. Iar concertul de la Bucureşti a fost fabulos. Spectatorii l-au ?nt?mpinat cu dragoste pe Michael şi cu ură pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase. I-au huiduit atunci c?nd organizatorii au avut proasta inspiraţie să le mulţumească ?pentru condiţiile create?. Rom?nia prooccidentală era pe stadion şi scanda ?Michael, Michael, nu pleca, asta este ţara ta!?

sursa

După ce a suferit un stop stop cardio-respirator ?n locuinţa sa, c?ntăreţul american, supranumit "regele muzicii pop", a murit la v?rsta de 50 de ani, ?ntr-un spital din Los Angeles, informează TMZ.com. LA Times şi CNN au confirmat decesul artistului.

sursa

Contactată la telefon de jurnaliştii de la CNN, actriţa Elizabeth Taylor, care a fost o prietenă apropiată a lui Michael Jackson, a refuzat, din cauza tristeţii, orice declaraţie.

"Nu mă mai pot opri din pl?ns după ce am aflat trista veste", scrie Madonna, născută cu doar c?teva săptăm?ni ?nainte de Michael Jackson. "L-am admirat ?ntotdeauna pe Michael Jackson. Lumea a pierdut unul dintre oamenii ei foarte mari, dar muzica sa va trăi pentru totdeauna. Transmit toate condoleanţele mele celor trei copii şi celorlalţi membri ai familiei. Dumnezeu să vă binecuv?nteze", spune vedeta ?ntr-un comunicat citat de ediţia online a săptăm?nalului People.

"Michael Jackson a făcut ca societatea să accepte o persoană de culoare cu mult timp ?nainte de Tiger Woods, cu mult timp ?nainte de Oprah Winfrey, cu mult timp ?nainte de Barack Obama. Michael a făcut prin muzică, ceea ce ei nu au făcut cu sportul, politica sau televiziunea.", a declarat Al Sharpton, reverend drepturi civile.

Uri Geller, prieten personal al muzicianului a precizat că "?n ad?ncul inimii sale era un om derutat şi singuratic şi cred că nu era nimeni care să ?l fi ?nţeles pe Michael Jackson. Iar el trăia un infern. Acum este ?n paradis. Cu siguranţă este ?ntr-o lume mai bună."

"Este cel mai mare simbol muzical de la Beatles ?ncoace, nu este nicio ?ndoială. Modul ?n care se face muzică acum şi se dansează, toate acestea au ?nceput cu Michael. Nu ştiu ce să spun, dar este cel mai mare nume al generaţiei sale", a spus un fan.

"Este o zi foarte tristă pentru lume, pentru muzică, pentru cultura pop, pentru că a fost regele muzicii pop şi ?l consider ?n continuare regele muzicii pop", a afirmat un alt fan.

sursa

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara doar si poate albumele de muzica semnate de Michael Jackson vor ramane un punct de reper in istoria muzicala modiala. Albumele sale ar trebui sa fie o lectie serioasa data celor care promoveaza actualmente muzica de consum. Un sunet aparte, un stil muzical aparte, a colorat perioada muzicala anti si post decembrista din Romania si nu numai.

Uneori cred ca moartea lui Michael Jackson a survenit si din cauza problemelor de sanatate anterioare, in special dorintei sale de a fi "un om alb". Nu pot spune cu certitudine asta dar tind sa cred ca pana la urma, stilul de viata si-a pus amprenta asupra sfarsitului vietii sale.

"Dumnezeu sa-l odihneasca".

Link spre comentariu

Un om de show ceva aiurit, ceva maimutos, ceva pedofil, ceva drogat.

N-am facut pasiune dupa el,dar cateva piese muzicale cu el(cca.5-6)mi-au placut.Nu trebuie amestecate judecatile artistice cu cele morale.

Ceaicovski,a fost homosexual.dar creeatia lui a ramas de referinta,Freddie Mercury a fost si el la fel,Vincent Van Gogh,schizofrenic,Jimmy Hendricks,Elvis Presley,luau droguri si lista poate continua.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu trebuie amestecate judecatile artistice cu cele morale.

Ei bine, dar pedofilia este un delict care nu se compara, omule, cu celelate apartinind numai de viata privata! El a fost judecat pozitiv si tot nu s-a lasat de copii!

Editat de oneloco
Link spre comentariu

pedofilia este un delict care nu se compara, omule, cu celelate

Dar tot n-are legatura cu latura artistica,nu cred ca cineva dintre noi a fost vecin sau coleg cu el,a fost cunoscut prin prestatia lui in domeniul artistic si imi pare ca aceasta este ideea topicului.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Personal nu sunt fan Michael Jackson. Nu-mi place stilul lui in mod aparte, nici vocea. Dar a fost un om mare. Avea niste videoclipuri frumoase, stia sa se distreze, dar a avut si probleme lui. Elviz Presley a murit din cauza drogurilor si tot este apreciat. Viata personala nu are legatura cu scena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock