Sari la conținut

Recomandare tweeter

sebi

Postări Recomandate

Deschid acest topic si pe acest forum in speranta ca voi primi un raspuns.

Am aceste 2 difuzoare. Stiu ca nu prea merita efortul sa incerc sa fac ceva cu ele dar au mai mult valoare sentimentala. Le-am gasit in fundul unui dulap cand aveam vreo 15 ani (cumparate de tata prin 87 si uitate acolo) De atunci am devenit pasionat de domeniul audio. Acuma am ceva timp liber si vreau sa le transform in 2 fullrangeuri. Cutia e demult facuta dar nu am mai cumparat un tweeeter la ele.

hpim0382in7.jpg

hpim1427rj2.jpg

hpim1426te8.jpg

hpim1432xq7.jpg

Aceasta ar fi fisa de catalog a difuzoarelor dar nu prea conteaza avand in vedere ca parametrii s-au modificat in ultimii 20 de ani

44gna6g.jpg

Pe scurt, din cat m-am jucat eu cu ele, difuzoarele trebuie taiate pe la 1,8-2 kHz fiindca deja fac beaming mai sus. Au un sunet cald, coboara bine, medii placute. Nu prea inghit putere mare, nici 10 W nu poti sa dai in ele, fiindca la putere mare deja scapa membrana de sub control si distorsioneaza pe medii. Probabil a slabit magnetul destul de mult la ele in astia 20 de ani. Ca SPL sunt f slabe. Nici la full power nu cred ca a trec de 90 db.

Deci nu prea are rost sa investesc foarte mult in tweetere pentru boxele astea. Nici pct300 nu stiu daca se merita sa iau la pretul de 115 lei cat e acuma. Boxele vreau sa le pun in dormitor unde le voi folosi ca sa ascult la volum de surdina inainte de culcare si pentru filme (la filme se aud excelent difurile astea). Singura problema este ca nu vreau sa ma complic cu 3 cai si nu stiu ce tweeter as putea cumpara la un pret mai mic, care sa poata fi taiat pe la 2kHz si sa sune bine. Nu-i vorba ca se va distruge mecanic tweeterul avand in vedere puterea care intra in boxe, si SPL-ul basilor (indiferent ce tweeter pun, va trebui ditamai L-padul la el ca sa nu acopere basii). As vrea doar sa sune bine tweeterul si pe acel spectru de mid-high pe care va trebui sa-l reproduca, sa nu sune infundat si sa nu sasaie.

Eu m-am gandit la tweeterul asta: http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=29 Are fs 1300Hz. Ce ziceti, ar fi bun? Daca nu, atunci astept alte recomandari din partea dumeavoastra....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar, nu "se merita" sa va complicati cu "trei caii". Cea mai buna solutie ramane cea pe doua caii si daca ar fi sa ne luam dupa specificatiile postate atunci o incinta inchisa tip bookshelf este cea mai buna alegere. Ca tweeter, la o astfel de incinta, ati putea folosi (asta tinand cont si de calitatea actuala a difuzorului prezentat), un difuzor de inalte de maxim 50lei/buc. Alegerea unui astfel de difuzor se face: ascultand mai multe difuzoare si alegand varianta cea mai convenabila.

Numai Bine

Link spre comentariu

La o suma pana in 50 lei m-am gandit si eu, dar nu am unde sa ascult tweetere. Pe la magazinele de aici se gasesc mai mult chinezarii de 2 lei... Eventual daca ar putea cineva sa-mi recomande un tweeter cu care a lucrat si stie ca se aude bine taiat la 2 kHz.

Despre cel de la hi-vi din linkul meu nu stie nimeni nimic?

Link spre comentariu

La o suma pana in 50 lei m-am gandit si eu, dar nu am unde sa ascult tweetere. Pe la magazinele de aici se gasesc mai mult chinezarii de 2 lei... Eventual daca ar putea cineva sa-mi recomande un tweeter cu care a lucrat si stie ca se aude bine taiat la 2 kHz.

Despre cel de la hi-vi din linkul meu nu stie nimeni nimic?

Iti recomand calduros "Tweeter ferrofluid VS-DTW72/8ohm"....47.50lei, cauta pe net de unde, ca nu pot sa-ti spun ca cica e reclama!

II

Link spre comentariu

Vezi ca sunt si la 15 lei bucata si se aud bine,numai ca sunt cam maricele.

Cumparati un silicon(negru)de restu si fa o izolatie calumea pe fiecare latura in interior si pe marginea de contact a boxei cu placa de lemn,nu folosi aracet.

Spor.

Link spre comentariu

Iti recomand calduros "Tweeter ferrofluid VS-DTW72/8ohm"....47.50lei, cauta pe net de unde, ca nu pot sa-ti spun ca cica e reclama!

II

In ce conditii l-ai folosit tu acel tweeter? (ce filtru si ce dif de bass ai avut langa el). Dupa parametrii mi se pare total nepotrivit pentru aplicatia mea. Are fs 3000hz, iar graficul abia de la 5000 hz incepe sa fie liniar... Dupa cum am spus eu trebuie sa-l tai la 2000hz

Vezi ca sunt si la 15 lei bucata si se aud bine,numai ca sunt cam maricele.

ma indoiesc de acest lucru, mai ales daca trebuie sa le tai asa jos la 2000hz...dar da un link sau ceva ca sa vad despre ce tweetere vorbesti. Daca nu poti aici, da-mi pe privat....

Link spre comentariu

• 2 years later...

Vad ca pe aici se discuta depre tweetere...si am si eu o nelamurire...exista vreo diferenta intre cele 2 tweetere din poza care am pus-o?Adica,se aude mai bine,mai tare mai clar..unul fata de altul?

post-4993-062918900 1315817874_thumb.jpg

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock