Jump to content
Sign in to follow this  
NAVRAS

Filtru

Recommended Posts

Buna ziua.

 

Aveti cumva vre-o schema in care semnalul de la iesire poate fi defazat fata de cel de la intrare??? unghiul de defazare sa poata fi controlat.

 

Mi-am facut un fltru activ trece jos acu ceva timp. In poza am atasat ce am facut deja, dar... atunci cand reglez frecventa de taiere a filtrului, semnalul este defazat fata de cel al satelitilor. Cu cat scad frecventa de taiere, semnalul care intra in sub este defazat si mai mult.

Adica o data cu modificarea frecventei se modifica si defazajul.

Ma gandesc ca tre sa existe ceva cu care pot sa reglez eu defazajul. Fac asta pentru ca vreau sa am bas si in sateliti, sa se suprapuna peste cel al subului.

La cum e facuta acu schema, nu aud mai deloc bas...

 

Multumesc

post-681-1245766711_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca intrerupeti conexiunea asa cum am schitat eu,fenomenul,persista?

post-9-1245768361_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre ce filtru activ este vorba ? Va rog cand doriti sa readuceti in discutie un subiect care a avut legatura cu alta discutie, sa postati si schema din "vechea discutie" (sau mai bine zis o trimitere catre topicul cu pricina).

 

Numai Bine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce intelegi prin "defazat" ? Si defazat fata de cine ? Sau, mai simplu, cum se manifesta, in limbaj de ne-profesionist, problema ta ? Spun asta pentru ca defazajul ( I sau U ) intre semnalul de intrare si cel de iesire nu poate fi sesizat de o ureche normala, in cazul in care le-ar putea auzi simultan. Probabil te-ai exprimat gresit, nu-i o problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.forum.tehnium-azi.ro/accesorii_...ator-t1426.html

 

 

Am pus si separat poza cu filtrul.

 

*miron1947* Fenomenul nu mai persista.

 

*betamax* daca aplic acolo unde scrie PC,la intrare un sinus de 50 Hz..... semnalul care intra in Amplif Sub, nu o sa fie in faza cu semnalul care intra in amplif sateliti...

 

Din cauza asta undele sonore se anuleaza. Cu cat am panta de taiere a filtrului mai mica... sa zicem pe la 60 hz... cu atat semnalul este mai defazat....

Daca il tai la maxim semnalul... deci sa imi intre in amplif sub doar frecvente de 20-25 Hz..... cand o sa aplic o frecventa de 20 Hz nu o sa aud mai nimic... fiind defazat aproape cu 180 grade.... adica satelitii or sa fie pe alternanta pozitiva si subul pe cea negativa.( asta nu am incercat pe boxe ca nu mai aud nimic sub 45 Hz nici sa le rogi)

 

Am putut sa vad asta cu ajutorul osciloscopului.... adica placii de sunet.... dar asta dupa ce am constatat ca nu se mai auzea basul cand il taiam pe la 60 hz...

Auzeam basul mai puternic decat cu sub sau decat cu sateliti.. automat era cea in neregula daca le puneam impreuna si se auzea mai incet......

 

Eu nu ma refeream la defazajul dintre tensiune si curent... adica asa cum se face daca pui o bobina.

 

Eu am nevoie de un circuit care sa imi intarzie semnalul care intra in sateliti... si vreau ca aceasta intarziere sa pot sa o controlez...

 

Multumesc.

 

 

 

P.S. Ca sa va dati semama daca 2 boxe sunt defazate cu 180 grade ( exact ca atunci cand legati la una din boxe firele invers )luati un plugin pt winamp care va face asta din program si vedeti diferenta.... e un sunet ciudat... Desi boxele redau stereo parca poti sa auzi separat fiecare boxa... nu pot sa explic prea bine....

Parca iti dai seama mai bine de pozitia boxelor... se duce stereofonia...

Daca luati programul si va jucati putin va dati seama.... iar la bas se resimte cel mai bine.... pentru ca auziti bas mai incet decat daca aveati doar o boxa.

Automat nu il anuleaza complet incat sa fie liniste totala pentru ca nu aveti in acelasi punct boxele.

post-681-1245873142_thumb.jpg

Edited by NAVRAS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fenomenul nu mai persista.

Montajul nu poate introduce un defazaj perceptibil,primele 2 IC-uri,sunt inversoare,deci se anuleaza reciproc ca defazare,iar urmatoarele sunt neinversoare(nu schimba faza),deci,semnalul care este prezent dupa al 2-lea IC,are aceeasi faza cu cel de intrare,iar in continuare,cu exceptia defazarii(imperceptibile auditiv) introduse condensatori,nu apare alt defazaj.Daca satelitii sunt activi,probabil acolo sa apara defazajul.Inversati firele difuzorului de bas.

O alta solutie este ,reconfigurarea U1D(ultimul din lant) in inversor,prin conectarea intrarii + la masa si a intrarii - la semnal.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci Dl. miron 1947. O sa incerc ce mi-ati recomandat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.