Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna ziua.

Aveti cumva vre-o schema in care semnalul de la iesire poate fi defazat fata de cel de la intrare??? unghiul de defazare sa poata fi controlat.

Mi-am facut un fltru activ trece jos acu ceva timp. In poza am atasat ce am facut deja, dar... atunci cand reglez frecventa de taiere a filtrului, semnalul este defazat fata de cel al satelitilor. Cu cat scad frecventa de taiere, semnalul care intra in sub este defazat si mai mult.

Adica o data cu modificarea frecventei se modifica si defazajul.

Ma gandesc ca tre sa existe ceva cu care pot sa reglez eu defazajul. Fac asta pentru ca vreau sa am bas si in sateliti, sa se suprapuna peste cel al subului.

La cum e facuta acu schema, nu aud mai deloc bas...

Multumesc

post-681-1245766711_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2185-filtru/
Distribuie pe alte site-uri

Ce intelegi prin "defazat" ? Si defazat fata de cine ? Sau, mai simplu, cum se manifesta, in limbaj de ne-profesionist, problema ta ? Spun asta pentru ca defazajul ( I sau U ) intre semnalul de intrare si cel de iesire nu poate fi sesizat de o ureche normala, in cazul in care le-ar putea auzi simultan. Probabil te-ai exprimat gresit, nu-i o problema.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2185-filtru/#findComment-19921

http://www.forum.tehnium-azi.ro/accesorii_...ator-t1426.html

Am pus si separat poza cu filtrul.

*miron1947* Fenomenul nu mai persista.

*betamax* daca aplic acolo unde scrie PC,la intrare un sinus de 50 Hz..... semnalul care intra in Amplif Sub, nu o sa fie in faza cu semnalul care intra in amplif sateliti...

Din cauza asta undele sonore se anuleaza. Cu cat am panta de taiere a filtrului mai mica... sa zicem pe la 60 hz... cu atat semnalul este mai defazat....

Daca il tai la maxim semnalul... deci sa imi intre in amplif sub doar frecvente de 20-25 Hz..... cand o sa aplic o frecventa de 20 Hz nu o sa aud mai nimic... fiind defazat aproape cu 180 grade.... adica satelitii or sa fie pe alternanta pozitiva si subul pe cea negativa.( asta nu am incercat pe boxe ca nu mai aud nimic sub 45 Hz nici sa le rogi)

Am putut sa vad asta cu ajutorul osciloscopului.... adica placii de sunet.... dar asta dupa ce am constatat ca nu se mai auzea basul cand il taiam pe la 60 hz...

Auzeam basul mai puternic decat cu sub sau decat cu sateliti.. automat era cea in neregula daca le puneam impreuna si se auzea mai incet......

Eu nu ma refeream la defazajul dintre tensiune si curent... adica asa cum se face daca pui o bobina.

Eu am nevoie de un circuit care sa imi intarzie semnalul care intra in sateliti... si vreau ca aceasta intarziere sa pot sa o controlez...

Multumesc.

P.S. Ca sa va dati semama daca 2 boxe sunt defazate cu 180 grade ( exact ca atunci cand legati la una din boxe firele invers )luati un plugin pt winamp care va face asta din program si vedeti diferenta.... e un sunet ciudat... Desi boxele redau stereo parca poti sa auzi separat fiecare boxa... nu pot sa explic prea bine....

Parca iti dai seama mai bine de pozitia boxelor... se duce stereofonia...

Daca luati programul si va jucati putin va dati seama.... iar la bas se resimte cel mai bine.... pentru ca auziti bas mai incet decat daca aveati doar o boxa.

Automat nu il anuleaza complet incat sa fie liniste totala pentru ca nu aveti in acelasi punct boxele.

post-681-1245873142_thumb.jpg

Editat de NAVRAS
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2185-filtru/#findComment-19955

Fenomenul nu mai persista.

Montajul nu poate introduce un defazaj perceptibil,primele 2 IC-uri,sunt inversoare,deci se anuleaza reciproc ca defazare,iar urmatoarele sunt neinversoare(nu schimba faza),deci,semnalul care este prezent dupa al 2-lea IC,are aceeasi faza cu cel de intrare,iar in continuare,cu exceptia defazarii(imperceptibile auditiv) introduse condensatori,nu apare alt defazaj.Daca satelitii sunt activi,probabil acolo sa apara defazajul.Inversati firele difuzorului de bas.

O alta solutie este ,reconfigurarea U1D(ultimul din lant) in inversor,prin conectarea intrarii + la masa si a intrarii - la semnal.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2185-filtru/#findComment-19956

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock