Sari la conținut

semnal pentru subwoofer

ovirgil

Postări Recomandate

As dori ceva relatii despre cum se extrage semnalul audio pentru subwoofer, ceva scheme electroinice , daca e accesibil la nivel de amator , pentru a putea fi consruit. Multumesc pentru atentie .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Semnalul este extras printr-un filtru trece jos din ambele canale.Acest fitru poate fi montat in echipamentului care furnizeaza semnalul,sau la intrarea amplificatorului subwoofer.O schema simpla cu acest filtru gasiti si aici..Acest montaj nu poate fi folosit la iesirea unui final in punte,fara conectare la masa a difuzorului.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

O schema simpla cu acest filtru gasiti si aici..Acest montaj nu poate fi folosit la iesirea unui final in punte,fara conectare la masa a difuzorului.

Indraznesc sa am o alta parere : filtrul respectiv poate fi folosit si cu amplif cu iesirea in punte, nu exista nici o reactie intre iesire si intrare. Dar schema in sine mi se pare simplista, obtii rezultate incomparabil mai bune cu un filtru LC (taiere mai abrupta).

Link spre comentariu

Un desen?

Ar trebui sa-l fac acum, mi-e cam incomod, dar zic ca se poate rezolva si fara. Un amplif final audio are doua circuite de masa, cea de semnal si cea de putere, sa le numim MS si MP. Desi sunt legate electric impreuna, trebuie sa aiba trasee separate, tocmai pentru evitarea reactiei intre iesire si intrare. Daca la MS leg masa de semnal, la MP voi lega doar masa alimentarii iar cu iesirea n-am nici o problema.

PS. In timp ce scriam postul m-am gandit ca te referi, poate, la amplifurile cu alimentare simetrica. In cazul asta ai dreptate, dar si asta se poate rezolva.

Link spre comentariu

• 10 months later...

am un cd plyer auto de 60x 4 watti si vreau sa scot pe un canal ..doar basul gol ..am nevoie de un filtru ? ..ce fel de filtru si daca puteti sa ma ajutati cu o schema mai simpla va sunt recunoscator . multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock