Sari la conținut

Amp 2+1

PIT

Postări Recomandate

Sall all

Am o mica problema,nuprea am timp sa caut prin teancu de carti de la bibloteca stiti cumva un amplificatori pentru subwoofer care sa aiva la iesire 2*2N3055(sau alt tranzistor).

Vreau sa transform o statie de linie cu trafu de 30 v cu priza mediana la 15 v intr-o statie 2+1 adica doua canale fata pe A2030(TDA 2030-ma folosesc de motajul dintr-o statie electromures ASS-101) si un amp pentru subwoofer in jur de 25 W(eficienta peste 50%),transformatorul are peste 5 amperi.Consumul ii in jur de 3 amperi pentru cele 2 TDA-uri si ramane 2 A pentru subwoofer.Are la intrare dupa egalizator bass (20-1000hz) un preamplificator care poate asigura la iesire 1-2 V.Egalizatoarele si coolarul are alimentare separata.

Pentru alte detali ma intrebati.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In topicul cu scheme de amplificatoare o sa gasiti (daca nu ma insel chiar prima schema) un amplificator audio cu tranzistoare 2N3055 in etajul final. Aceasta schema ar putea fi un punct de plecare. Daca nu va multumeste puteti cauta o alta schema asemenatoare tot in acel topic.

Daca utilizati TDA2030 pe 8 Ohmi si la peste 100Hz, atunci acestea (in numar de 2 bucati) nu vor absorbi 3A.

P.S. Topicul se va muta la Amplificatoare audio. E mult mai potrivit acolo.

Link spre comentariu

Ce am gasit nu are eficienta decat 40-50%,am recurs la ceva mai simplu,din pacate nu am timp sa stau sa fac calcule asa ca va las pe voi sa va dati cu parerea.

Amplificatorul original:

amp.pdf

Amplificatorul modificat:

post-5108-1245928636_thumb.jpg

Le el se adauga un filtru bass si un potentometru pentru volum.

Eficienta 70% pentru ca este un montaj clasa B.

Putere in jurul a 28 w pentru 2 A.

Sper ca nu am gresit nimic unsure.gif

Editat de PIT
Link spre comentariu

Va recomand sa nu va complicati cu schema postata. Observ ca schema are reactie negativa dar nu va amplifica, cele doua condensatoare "polarizate" nu prea isi au rostul acolo (unul poate!) si bineinteles, in etajul final, este lipsa o dioda. Asadar, daca tot doriti o schema de genul asta, puteti incerca sa va uitati pe schemele amplificatoarelor romanesti din seria AS 2030, 2050 etc (vedeti topicul cu scheme de amplificatoare). Alegand o schema romaneasca veti obtine aceeasi eficienta caracteristica clasei B, asa cum va doriti.

Numai Bine

Link spre comentariu

Va recomand sa nu va complicati cu schema postata. Observ ca schema are reactie negativa dar nu va amplifica, cele doua condensatoare "polarizate" nu prea isi au rostul acolo (unul poate!) si bineinteles, in etajul final, este lipsa o dioda. Asadar, daca tot doriti o schema de genul asta, puteti incerca sa va uitati pe schemele amplificatoarelor romanesti din seria AS 2030, 2050 etc (vedeti topicul cu scheme de amplificatoare). Alegand o schema romaneasca veti obtine aceeasi eficienta caracteristica clasei B, asa cum va doriti.

Numai Bine

Ma rog trebuia nepolarizat,si adaugate 2 rezistente pe BD-uri de 50 ohmi.

Oricum am adaugat un toroidal si acuma lucrez la o alta schema mai puternica.

Cand termin va arat statia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock