Sari la conținut

diferenta dintre portul paralel si cel serial

Postări Recomandate

cine poate sa ma lamureasca si pe mine care este diferenta dintre portul serial si cel paralel sau ce treb setat ca sa fie port paralel sau serial pt ca am facut un programator pic care functioneala cu portul serial si nu imi merge probabil este setata iesirea ca port serial

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2177-diferenta-dintre-portul-paralel-si-cel-serial/
Distribuie pe alte site-uri

cine poate sa ma lamureasca si pe mine care este diferenta dintre portul serial si cel paralel sau ce treb setat ca sa fie port paralel sau serial pt ca am facut un programator pic care functioneala cu portul serial si nu imi merge probabil este setata iesirea ca port serial

Diferenta dintre cele doua tipuri de porturi poate fi dedusa chiar din denumirea lor : serial, adica datele vin pe rand (in serie) si paralel, adica datele vin simultan pe pinii conectorului. Cam asta ar fi principiul. De obicei, la un comp porturile COM (1,2,3,4 sau cate or fi) sunt seriale iar portul LPT (de imprimanta, pe stil vechi) este paralel.

Daca ati facut un programator si nu functioneaza, inainte de a avea cateva raspunsuri vis-a-vis de aceasta problema, ar trebuie sa veniti cu alte detalii, ca de exemplu:

1. ce software de programare ati folosit?

2. care este schema de programare ? Daca este pe portul serial atunci va trebui in soft-ul aferent sa setati aceasta optiune.

NUmai BIne

Cred ca schema de programare pe care ati realizat-o nu este compatibila cu IC-Prog sau posibil sa aveti vreo scapare pe undeva (ar trebuie sa reverificati circuitul).

Totusi, stiu nu este o idee care poate fi in totalitate acceptata, dar incercati sa programati microcontrolerul cu Pony Prog. O schema de programare pe portul serial a microcontrolerelor MicroCip si Atmel o sa gasiti in PDF-ul de mai jos:

prog_uC_with_pony_prog.pdf

Numai Bine

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock